Rozhovor s řeholnicí

Angelika Pintirova_Pada mi to z nebe
Tomáš Kutil a Jan Paulas vedou ve své knize rozhovor s boromejkou Angelikou Pintířovou. A rozhodně to není nudný rozhovor! Nabízí se mnoho zajímavých otázek. Jak to kupříkladu vypadá, když boromejky ošetřují pana prezidenta?

Jak může přežít řeholnice v pasťáku? Jak se ošetřuje prezident? Jak hovořit o víře v dnešní době? Jaké to bylo, vstoupit za komunistů do tajné řehole? Může řeholní sestra sledovat MS v hokeji, pít pivo a být aktivní na Facebooku? Nebo dokonce mít v rozhlase svůj pořad a kamarády mezi předními sportovci? Tyto a mnohé další otázky zodpovídá v knižním rozhovoru boromejka Angelika Pintířová. Dotýká se nejen palčivých témat dnešní doby, jako je rozpad rodinných vztahů, dědictví komunismu v nás či výchova delikventní mládeže, ale dává nahlédnout i do svého životního příběhu. Patří do něj šťastné dětství na vesnici, ochotnické divadlo, utajený život řeholnice za komunismu, studium na DAMU, cestování po Sibiři či jízda na koloběžce. Je to příběh řeholnice, které celý život padají z nebe nejrůznější výzvy. A ona je zvedá!

 

Pintířová Angelika – Padá mi to z nebe

Sestra mezi divadlem, médii a pasťákem
Autoři: Tomáš Kutil, Jan Paulas

Počet stran: 256
Vazba: brožovaná
Formát: 0mi0 mm
ISBN: 978-80-262-1277-5
Doporučená cena: 319 Kč

Knihu Pintířová Angelika – Padá mi to z nebe vydalo nakladatelství Portál.

 

Ukázka z knihy

Sestra a prezident

Do širšího povědomí jste vešla jako jedna z boromejek, které se staraly o prezidenta Václava Havla. Jak k tomu došlo?

Dozvěděla jsem se o tom, když jsem přijela s autem do servisu. Mechanik se mě tam ptal, jak se daří panu prezidentovi. Divila jsem se, jak to mám vědět. Ten den se totiž dostalo do médií, že se o něj starají boromejky, což jsem ale já zjistila až večer. Naši generální představenou požádala paní Dagmar Havlová a také kardinál Dominik Duka o pomoc. Jelikož máme nemocnici i zdravotnice, začal se hledat způsob, jak bychom se do péče o něj mohly zapojit. Brzy bylo jasné, že bude potřeba vytvořit tým. V té době jsem zrovna skončila studia na DAMU a měla jen půl úvazku ve výchovném ústavu, takže jsem mohla pro tuto službu nabídnout zhruba deset dní v měsíci. A tak to začalo. (str. 123)

Přečtěte si další ukázky.


Portál byl založen v roce 1990 a dnes patří mezi dvacet největších nakladatelství v ČR. Vydává publikace z těchto oblastí: psychologie, pedagogika, sociální práce, média, populárně psychologická literatura, příručky pro rodiče, knihy her, knihy o zdravém životním stylu, rozhovory se zajímavými osobnostmi, knihy pro děti aj. Vydává také čtyři periodika: Psychologie dnesDěti a myRodina a školaInformatorium 3–8. Portál pořádá též odborné semináře pro pedagogy (akreditace MŠMT) a kurzy pro rodiče.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePadá mi to z nebe – Pintířová Angelika

Kutil, Tomáš – Paulas, Jan

Portál, 2017

Napsat komentář