Co nás smrt učí o životě

5et pozvani
Smrt – téma, které není v současné společnosti populární. Dnešní knižní tip ale pracuje s myšlenkou, že smrt může představovat i příležitost k transformaci a růstu umírajících i těch, kdo o ně pečují. 

Na smrt se lze dívat úplně jinak, než jak jsme v naší společnosti zvyklí. Autor smrt neromantizuje, protože ze zkušenosti z hospice ví, že může být zdrcující, ale zároveň ukazuje, že je příležitostí k růstu a transformaci, a to nejen pro umírající, ale i pro ty, kteří o ně pečují. Když o smrti přemýšlíme, může to mít dalekosáhlý a pozitivní vliv na to, jak žijeme, protože život přestaneme brát jako samozřejmost a začneme si ho vážit. V knize nalezneme hluboce inspirativní příběhy umírajících doplněné o buddhisticky laděné úvahy o pomíjivosti, otevřené mysli či všeobjímající lásce.

Ukázka z knihy

Vědomí smrti můžeme využít k tomu, abychom si vážili skutečnosti, že jsme naživu, abychom se lépe poznali, udělali si jasno o svých hodnotách, nalezli smysl a jednali pozitivně. Životní pesrpektivu nám dává pomíjivost života. Díky tomu, že se setkáváme s nejistou povahou života, si také více vážíme jeho vzácnosti. (str. 17)

Zaujalo vás toto téma? Můžete si přečíst další ukázku.

5ět pozvání

Co nás smrt učí o životě
Autor: Frank Ostaseski

Počet stran: 329
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-7306-938-4
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu 5ět pozvání vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

O autorovi

Frank Ostaseski zasvětil svůj život lidem a ukázal, jak všímavě a soucitně pečovat o umírající. Vyučuje buddhismus, založil Metta Institute a spoluzaložil Zen Hospice Project, první buddhistický hospic v USA. Učí po celém světě, působí jako konzultant předních zdravotnických organizací a přednáší na konferencích.

Zdroj informací: nakladatelství Pavel Dobrovský – Beta


Nakladatelství Pavel Dobrovský – Beta bylo založeno v roce 1993. Za dobu svého působení uvedlo na český trh na 800 titulů různých žánrů a řadí se tak mezi přední české nakladatelské domy. Věnuje se především knihám zaměřeným na rozvoj osobnosti, dále vydává ezoteriku a nově také náročnější beletrii. V portfoliu nechybí témata historická nebo militaria a opomenout nelze ani bohatě vypravené, obsahově poutavé obrazové publikace, s nimiž se nakladatelství Beta úspěšně prezentuje laické i odborné veřejnosti. Mezi světoznámé osobnosti, které vydává, patří autor hororů a detektivních románů Stephen King, duchovní učitel Osho, Deepak Chopra nebo Alexander Loyd.

Doporučení:
Share

Napsat komentář