Nenechte si ujít v týdnu od 27. listopadu do 3. prosince 2017

nenechte_si_ujit
Blíží se advent a klasické předvánoční šílenství nabírá na síle. Pokud chcete strávit čas jinak než proplétáním se davy lidí v nákupních centrech, určitě se stavte na některé z literárních akcí, které se konají během příštího týdne, rozhodně je z čeho vybírat.

Hned v pondělí 27. listopadu si můžete přijít do Moravské zemské knihovny v Brně poslechnout autorské čtení Lucie Hlavinkové, autorky knihy Sestry Foxovy. Toto dílo popisuje život sester Foxových, které žily v Americe v druhé polovině 19. století a jsou považovány za zakladatelky spiritistického hnutí. S truchlícími pozůstalými řešily, kam odejdou duše zemřelých či jestli s námi mohou mrtví komunikovat ze záhrobí. I v dnešních době tyto otázky jistě plno lidí zajímá, a pokud patříte mezi ně, nenechte si autorčino čtení z této knížky ujít. Začíná v 17.00. Knihu můžete až do 5. prosince vyhrát v naší soutěži.

pondělí 27. listopadu v ostravském Domě knihybude mít od 16.00besedu a autogramiádu Daniela Fisherová, spisovatelka, dramatička a autorka knihy Želvou proti zdi. V této sbírce šestatřiceti povídek najdete vyprávění o lidských vztazích, náhodě, a také o lásce, jak té šťastné, tak i nešťastné. Osobitým jazykem autorka popisuje své celoživotní zkušenosti s lidmi i literaturou.

úterý 28. listopadu v 19.00 proběhne v Knihovně Václava Havla v Praze křest knihy pojaté formou rozhovorů Pintířová Angelika – Padá mi to z nebe od autorů Tomáše Kutila a Jana Paulase. Boromejka Angelika Pintířová autorům zodpověděla plno zajímavých otázek o ní a jejím životě. Dozvíte se tak například o utajeném životě řeholnice za komunismu, studiu na DAMU či jejím cestování po Sibiři. Najdete zde i otázky týkající se palčivých témat dnešní doby, jako je rozpad rodinných vztahů či dědictví komunismu v nás.

Na středu 29. listopadu je nachystaná akce pro milovníky jídla a vaření. V knihkupectví Neoluxor v Plzni se od 16.00 uskuteční autogramiáda knihy Petra Rychlého Recepty z pořadu Rady ptáka Loskutáka. Zmíněný pořad se stal za dobu své existence jedním z nejoblíbenějších pořadů televize Nova. Moderátor Petr Rychlý si brzy získal přízeň diváků, a nejen proto nyní vychází kniha plná skvělých receptů a užitečných pěstitelských rad z tohoto pořadu.

Ve středu 29. listopadu se v Knihovně města Hradce Králové od 17.00 uskuteční setkání východočeských spisovatelů. Jde už o 4. ročník Východočeského literárního salonu, během kterého se můžete setkat s autory regionu a jejich tvorbou. A letos zde navíc bude pokřtěna kniha Evy Černoškové Vypravěčka. V tomto románu autorka rozvíjí více dějových linek, vypráví o životní pouti žen čtyř generací, o tom, jak se potkávaly s láskou, vinou či odpuštěním nebo jak hledaly i ztrácely své dědictví. O knížce si můžete s autorkou na akci sami popovídat.

Na další skvělou akci se můžete vypravit ve čtvrtek 30. listopadu do knižní kavárny v Knihkupectví Dobrovský v Praze, kde se od 17.00 uskuteční beseda a autogramiáda Tomáše Kosačíka k jeho nové knize Promrhané dny. Tento autor se proslavil svým titulem Břicháč Tom a Lucie, ve kterém jste mohli najít plno chutných receptů, díky kterým je hubnutí snazší. Ve své novince se ale vrhl na zcela jiné téma, ukazuje, jak život skutečně prožívat a nepromrhat jediný den. Mimo jiné se tak dozvíte, jak si nebrat názory cizích lidí k tělu, jak některé věci neřešit vůbec či jak získat naději a nový cíl.

Ve čtvrtek 30. listopadu se v Knihkupectví Dobrovský v Brně na Joštově ulici bude konat autogramiáda MUDr. Tomáše Šebka k novému vydání jeho knihy Mise Haiti. Tomáš Šebek je významný český chirurg, který se účastní misí Lékařů bez hranic. Toto poslání ho tak zavedlo na plno míst sužovaných různými problémy. Tyto své zkušenosti sepisuje do knihy, můžete znát například tituly jako Africká zimaMise Afgánistán či už zmiňovaná Mise Haiti. V posledně jmenované popisuje, jak zasahoval na Haiti, které roku 2010 zasáhlo ničivé zemětřesení. Autogramiáda začíná v 17.00.

Knihkupectví Dobrovský ještě zůstaneme, tentokrát se ale přesuneme do Pardubic. Tam se v sobotu 2. prosince koná autogramiáda Miroslava Macka ke knize Saturnin se vrací. A jak název knihy napovídá, tato humoristická knížka, která se už stala legendou, je opravdu zpět. Znovu se tak setkáte se svými oblíbenými postavami, laskavým dědečkem, nesnesitelnou tetou Kateřinou, rozmazleným Miloušem a doktorem Vlachem. Neváhejte a určitě využijte možnosti setkat se přímo s autorem. Autogramiáda začíná v 17.00.

Akcí se ale příští týden koná mnohem více, další pozvánky naleznete v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář