Příběhy zachráněných pejsků

Psi stastlivci a smolari
Přečtěte si příběhy od ženy, která se rozhodla věnovat svůj život záchraně zvířat. Tato kniha je plná lásky, přátelství a nevšedních zážitků nasbíraných při zachraňování psů.

Elizabeth Abbottová vždy milovala zvířata a především psy, ale až když ji okolnosti donutily zanechat nejmilovanějšího psa Tommyho na zpustošeném Haiti, stali se právě psi kompasem jejího života. Pro Tommyho se vrátila, aby ho zachránila, a započala svou životní cestu, na níž zlepšila úděl mnoha psů i lidí. V této knize se Abbottová dělí o příběhy plné lásky, které podnítil jeden malý psík, o zážitky získané při zachraňování psů i o přátelství navázaná během její životní dráhy. Přesvědčí nás o síle pouta mezi člověkem a zvířetem i o tom, že díky takovému poutu mohou být překonány jakékoliv hranice.

 

Psí šťastlivci a smolaři

Nalézání štěstí na obou koncích vodítka
Autorka: Elizabeth Abbottová
Přeložila: Jana Srbová

Počet stran: 296
Vazba: vázaná
Formát: 145×207 mm
ISBN: 978-80-7252-706-9
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Psí šťastlivci a smolaři vydalo nakladatelství Práh.

 

Ukázka z knihy

Kdyby mi někdo před pětatřiceti lety řekl, že nějaký pes změní směr mého života jednou provždy, jenom bych zavrtěla hlavou a zasmála se. Jenže tehdy jsem si neuměla představit, že Tommy, kříženec labradora a německého ovčáka, dokáže víc, než jen chránit mě a mít mě rád. Tommy udělal více než jen to. Silné a složité pouto mezi námi dvěma nevedlo jen k tomu, že jsem mu pomohla, když byl v nesnázích, ale také v mém srdci probudilo cit pro poslání, který od té doby vede moje kroky a který ze mě udělal ochránce psů.
První pes, do kterého jsem se kdy zamilovala, byl erdelteriér Mike. Byla jsem ještě v batolecím věku, když jsem prožila dvě letní sezóny s jeho páníčky, což byla má prateta a prastrýc žijící v Ontariu, v idylické vesnici St. Marys. Mike s námi sedával na pohovce, když jsme si dávali čaj a poslouchali rádio, a pobíhal kolem mě, když jsem si hrála venku. Pokud mě přepadl stesk po rodičích v Montrealu, objala jsem ho kolem krku a on se ke mně přitiskl. (str. 7)

 

Elizabeth Abbottová

Elizabeth Abbottová je spisovatelka a historička, jejíž knihy byly přeloženy do dvaceti cizích jazyků. Má zvláštní zájem o problematiku sociální spravedlnosti pro všechny, léčbu a život zvířat a životní prostředí. Než se přestěhovala do Toronta, žila v Montrealu a Port-au-Prince. Psala pro mnohé noviny, včetně Globe and Mail, Toronto Star, Ottawa Citizen atd. Za svou práci i záchrannou činnost získala různá ocenění. Žije s několika zachráněnými psy a kočkami.

Informace byly čerpány z autorčiných stránek. Ukázku z knihy poskytlo nakladatelství Práh.


Nakladatelství Práh bylo založeno v roce 1991. Dosud vydalo více než 350 knižních titulů převážně naučné, populárně psychologické, historické a vzdělávací literatury určené dětem i dospělým. Součástí nakladatelského portfolia je i cizojazyčná produkce.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePsí šťastlivci a smolaři
Nalézání štěstí na obou koncích vodítka

Abbottová, Elizabeth

Práh, 2017

Napsat komentář