Osudy sester akrobatek

Senzacni sestry Turnerovy
Gert, Winnie, Kit i Nell – čtyři sestry, čtyři osudy. Po úrazu jejich otce se z nich stanou akrobatky, před kterými se otevírá úplně nový svět, mající vliv na jejich budoucnost. Začtěte se do dvou prolínajících se příběhů a poodhalte americkou historii počátku 20. století.

Když přijde otec živitel následkem úrazu o práci, hrozí celé rodině vystěhování a bída. Rázná matka však najde řešení – své čtyři dcery promění v SENZAČNÍ SESTRY TURNEROVY, akrobatické číslo, s nímž budou vystupovat po kabaretech. Gert, Winnie, Kit i Nell se tak ze dne na den změní svět – budou muset odložit své plány, ale současně se jim otevře nespočet nových možností. A kde jinde by potkaly tak různorodé povahy, tolik národností, kde jinde by zažily tolik emocí? Čteme tak vlastně hned dva příběhy – ten osobní, o proměnách čtyř mladých duší, a ten „větší“ o americké historii na prahu 20. let dvacátého století.

Ukázka z knihy

Ze zabušení na dveře uprostřed noci nemůže vzejít nic dobrého.
Někdo tloukl na vstupní dveře a okenní tabulky se třásly v rámech. Vzbudila jsem se a pomyslela si, že z toho bouchání a ze vší té zimy se sklo v oknech určitě rozbije. A jak se ukázalo, pouhé rozbité okno by bylo ještě požehnání.
Slyšela jsem, jak máma dupe ze spodní ložnice přes kuchyň a obývací pokoj, a spěchala jsem dolů za ní. Moje starší sestry, Gert a Nell, běžely za mnou. Máma stála u předního okna, záda shrbená chladem, a několik stříbrných nitek ve vlasech jí ve světle pouliční lampy strašidelně hrálo duhovými barvami. Mžourala ven skrz záclony, které vyrobila ze zlevněné krajky. Co se týče udržování tepla, nebyly k ničemu, ale máma říkala, že jsou tam na okrasu, a díky dírkám ve vzoru se člověk mohl dívat ven a nikdo ho neviděl. (str. 11)

Senzační sestry Turnerovy

Autorka: Juliette Fayová
Přeložila: Petra Johana Poncarová

Počet stran: 376
Vazba: vázaná
Formát: 145×200 mm
ISBN: 978-80-257-2201-5
Doporučená cena: 398 Kč

 

Knihu Senzační sestry Turnerovy vydalo nakladatelství Argo.

O autorce

Juliette Fayová začala psát, když jí bylo dvanáct – jak jinak, na začátku stál vlastní deník. A taky hodně četla. Obojí jí vydrželo a k tomu přibývaly příběhy, vlastní i cizí – jako dobrovolnice a posléze zaměstnankyně zařízení pomáhajících bezdomovcům a jejich rodinám neměla o dramata nouzi. Když po narození třetího dítěte zůstala doma z práce, začala kousek po kousku sepisovat, co se jí honilo hlavou. Od roku 2008 napsala čtyři romány. Ten zatím poslední, Senzační sestry Turnerovy (Tumbling Turner Sisters, 2016), je inspirovaný rodinnou historií – jak se ukázalo, Juliettin pradědeček Frank Delorme byl kabaretním zpěvákem a tanečníkem.

Zdroj informací: kosmas.cz


Nakladatelství Argo vzniklo v roce 1992 a vydalo více než dva tisíce titulů. Snaží se také získávat a podporovat talentované autory a kvalitní překladatele. Díky tomu Argo za dobu své existence získalo pověst vydavatele kvalitní beletristické, historické i jiné odborné literatury, a to českého i zahraničního původu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSenzační sestry Turnerovy

Fayová, Juliette

Argo, 2017

Napsat komentář