Vyhrajte dobrodružství Petra a jeho liščího přítele

pax-muj-lisci-pritel-perex
Za nejlepšího přítele člověka jsou obvykle označování psi, ale malý chlapec Petr by s tímto tvrzením určitě nesouhlasil. Pro něj je nejmilejším kamarádem lišák Pax. Kvůli stěhování k dědečkovi jsou sice rozděleni, ale ani jeden to nemíní nechat jen tak.

Dobrodružná cesta za přítelem

Od chvíle, kdy Petr zachránil Paxe jako malé lišče, z nich byli nerozluční přátelé. Jednoho dne se však stane nepředstavitelné: Petrův otec vstoupí do armády a přinutí ho vrátit lišáka do volné přírody. V dědečkově domě, pět set kilometrů od domova, si Petr uvědomí, že není tam, kde má být – s Paxem. A tak se, poháněný láskou, věrností a žalem, vydává navzdory blížící se válce na dalekou cestu, aby se se svým přítelem opět shledal. Ani Paxovi, který neochvějně čeká na svého chlapce, se však nevyhnou nebezpečná dobrodružství a překvapivá odhalení…

 

PAX můj liščí přítel

Autorka: Sara Pennypackerová

Vydalo: nakladatelství CPress
Ilustrace: Jon Klassen
Překlad: Eva Kadlecová
Počet stran: 296
Vazba: brožovaná
Vydáno: 8/2017
ISBN: 978-80-264-1583-1

Přečtěte si více o knize PAX můj liščí přítel, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

Opustit Paxe nebyla správná věc.
Vyskočil na nohy – už tak ztratil až moc času. Vylovil z kufru kalhoty s kapsami, maskovací tričko s dlouhým rukávem, flaušovou mikinu, čisté spodní prádlo a ponožky. Všechno si nacpal do batohu kromě mikiny, kterou si uvázal kolem pasu. Do kapsy džínsů nechal vklouznout zavírací nůž. Peněženku. Chvilku se rozhodoval mezi vysokými turistickými botami a teniskami a rozhodl se pro boty, ale na nohy si je neobul.
Rozhlédl se po pokoji v naději, že narazí na baterku nebo cokoli, co by se mohlo hodit k táboření. Pokoj patřil jeho otci, když byl ještě kluk, ale bylo patrné, že děda kromě několika knížek na polici všechno vyklidil. I plechovka od sušenek ho očividně překvapila – musel ji přehlédnout. Petr přejel prsty po hřbetech knih. (str. 27)

 

Vyhrajte knihu PAX můj liščí přítel

Petr našel Paxe jako malé lišče a od té chvíle se z nich stala nerozlučná dvojka. Nepřízeň osudu je sice na čas rozdělí, ale silné pouto, které se mezi nimi vytvořilo, je donutí jednat. Petr se tak vydává na pět set kilometrů dlouhou cestu plnou dobrodružství, zatímco Pax se potýká s nástrahami, které mu při čekání na chlapce připraví okolní příroda a ostatní zvířata. Podaří se jim znovu se shledat? To si přečtěte v knize oblíbené dětské autorky Sary Pennypackerové.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu PAX můj liščí přítel vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu PAX můj liščí přítel
probíhá od 5. do 11. listopadu 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 dětské knihy PAX můj liščí přítel

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePAX můj liščí přítel

Pennypackerová, Sara

CPress, 2017

Napsat komentář