Fantasy se vším všudy

Nik Perumov_Letopisy zlomu
Nakladatelství Triton vydalo příběh Nika Perumova, autora číslo jedna v oblasti ruské fantastiky! Pokud máte rádi rozsáhlé světy s bohatou historií a mnoha rasami, je tato působivá záležitost přesně pro vás.

Již několik století uplynulo od ničivých válek, v nichž lidé přemohli ostatní rasy. Dnes je lidská říše magickými řády udržována v područí násilí a strachu. Nový pán Říše se však od svých předchůdců liší. Nechce být pouhou loutkou, touží po skutečné moci. Dvorní mágové ho od dětství učili, aby byl nelítostný a nesmiřitelný – a nyní je připraven obětovat cokoli… Ve stejnou dobu nachází otrokyně šéfa kočovného cirkusu v lese prastarý magický meč Immelstorn, trpaslík Sídri vede malý oddíl do hloubi zapomenutých slují, aby zde získal jistý artefakt, a mladý žoldák Fess musí vynaložit veškerý svůj um a obratnost, aby odhalil tajemství, které může otřást celou říší… A tomu všemu přihlížejí vetřelci z jiného světa, jejichž úmysly zůstávají nejasné, ale jen stěží budou dobré.

 

Letopisy zlomu

Autor: Nik Perumov

Počet stran: 784
Vazba: vázaná
Formát: 155×210 mm
ISBN: 978-80-7553-263-3
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Letopisy zlomu vydalo nakladatelství Triton.

 

Ukázka z knihy

Hlavně se dostat do Chvalinu, než nás dožene Liják…
Probudila se, vymanila se ze zajetí mělkého, neklidného spánku. Děrami a škvírami ve vozové plachtě pronikal dovnitř studený říjnový vítr. Tenká a vetchá deka před ním ani trochu nechránila; kdyby dívka nebyla k smrti unavená, až do rána by nezamhouřila oka. Starý šrám na krku ji příšerně bolel – neklamná předzvěst deště. Starý a děsivý šrám… Moc děsivý…
Zase cesta. Proklatě! A to věčné „…než nás dožene Liják…“, v nejrůznějších obměnách opakované bez výjimky všemi členy cirkusového souboru.
Ano, zdejší Liják si skutečně zasloužil jmenovat se právě takto – s velkým počátečním písmenem. Nebyl to žádný deštíček, který by si jenom tak začal kapat; doopravdy je doháněl. Pochmurná a temná nebeská armáda se kvapem blížila od východu; na obzoru se svíjela černá mračna, jako kdyby tam v dálce planuly nevídané požáry. Lidé však měli sklon popisovat vše, co se týkalo vražedných lijáků, těmi nejobyčejnějšími výrazy; jako by je to snad mohlo uchránit před nemilosrdnou smrtí řinoucí se z oblohy! (str. 13)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Nik Perumov

Nikolaj Perumov se narodil 21. listopadu 1963. Své první literární dílo začal psát už ve školních letech. Absolvoval katedru biofyziky a mechaniky Leningradského polytechnického institutu. Trilogii Prsten tmy napsal původně pro sebe a své přátele, tento příběh mu však přinesl nečekaný úspěch. Během jedenácti let publikoval Perumov 21 knih s nákladem více než čtyři miliony kopií, což je v žánru fantasy rekord. V současnosti žije v Severní Karolíně, kde píše další knihy a také pracuje ve vědeckém ústavu. Věnuje se své specializaci – biologii.

Informace byly čerpány z autorových webových stránek.


Nakladatelství Triton působí na českém knižním trhu již od roku 1991 a počtem vydaných titulů se každoročně řadí mezi 6–10 největších knižních nakladatelství v republice. Specializuje se především na knihy odborné lékařské, psychologické, filosofické, historické a pedagogické, jakož i na učebnice pro VŠ studenty, beletrii, sci-fi a literaturu faktu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLetopisy zlomu

Perumov, Nik

Triton, 2017

Napsat komentář