Nápady pro volný čas

Kreativni_relaxace
Chvíle odpočinku můžete trávit nejen s knihou v ruce. Spojte příjemné s užitečným, inspirujte se dnešními knižními tipy, které vám představí tři knihy plné nápadů na kreativní využití volného času.

Naučte se vyrábět nejrůznější výtvory z látky nebo papíru s knihou Tilda a její nápady. Vytvořte si něco praktického (peněženku, diář, …) nebo něco krásného a inspirativního (módní doplňky, dekorace, …). Jak na to, vám poradí Tone Finnangerová.

Světoznámá návrhářka Tilda se vrací s novou várkou hraček a dalších šitých pokladů na celý rok.
Toto sběratelské vydání rukodělné Tildy obsahuje podrobný popis výroby kouzelných kreací z látky nebo papíru z návrhářské dílny světově proslulé Tone Finnangerové.
V knize najdete více než 30 návodů, jak si krok za krokem vyrobit například úchvatné módní doplňky, tašky či peněženky, roztomilé andělíčky, látkové hračky na mazlení, polštářky, ozdobné krabičky na ukládání různých předmětů, zápisníky a pohlednice, dekorace pro stolování a mnoho dalších nápadů na rukodělné dárky od brzkého jara až do Vánoc.
Pro praktické použití jsou střihy doplněny podrobným a srozumitelným postupem, krásnými fotografiemi, barevnými ilustracemi a šablonami v reálné velikosti.

Tilda a její nápady

Autorka: Tone Finnangerová
Přeložila: Eva Fuková

Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Formát: 210×275 mm
ISBN: 978-80-7359-535-7
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Tilda a její nápady vydalo nakladatelství Metafora.

O autorce

Norská návrhářka Tone Finnangerová, řečená Tilda, už odmalička vytvářela všechno možné, ale nejvíce ji vždycky bavily panenky. V roce 1999, když jí bylo 25 let, představila své první návrhy v „Tilda stylu“ a sláva na sebe nenechala dlouho čekat. Tone se narodila v Oslo, norském hlavním městě, ale nyní žije a pracuje na malém ostrově nedaleko města. Vystudovala klasickou malbu a grafický design.

Zdroj: Metafora

————————————————

Pokud fandíte pěstování a milujete pohled na vyvíjející se život, sáhněte po knize Levandule Lenky Tréglové a Anity Ponešové. Levandule je nejen omamně voňavá, ale také velice univerzální rostlinka. Objevte její kouzlo.

Kultovní fejetonistka Lenka Tréglová a grafička, experimentátorka a autorka mnohých receptů Anita Ponešová pro vás napsaly knihu o levanduli. Na 112 stránkách se dozvíte vše, co nutně potřebujete vědět, abyste ji mohli pěstovat, inhalovat, vařit z ní a péct s ní, vyšívat a koupat se v ní.
Proč levandule? Tato bylina je jedinečná. Nic nevoní jako ona a ani ona se nesnaží vonět jako cokoliv jiného. Uklidňuje tělo i duši. Je však také náročná. Přimět ji, aby vykvetla v květináči, se vám (bez naší knížky) povede jen zázrakem. A dostat z ní třeba takový esenciální olej, to vyžaduje pekelný žár a nebeskou trpělivost.

Levandule

Vše, co nutně potřebujete vědět, abyste ji mohli pěstovat, inhalovat, vařit z ní a péct s ní, vyšívat a koupat se v ní
Autorky: Lenka Tréglová, Anita Ponešová

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 144×207 mm
ISBN: 978-80-271-0524-3
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Levandule vydalo nakladatelství Grada.

O autorce

Tréglová Lenka má 2 děti, 2 kočky, jenom jedny nervy. Jako novinářka, nebo spíš časopisářka, pracovala v titulech, které jí byly blízké i jako čtenářce. Harper’s Bazaar, Marianne, Ona Dnes. Zprávy, zejména ty špatné, ji nikdy nebavilo číst ani psát, protože když nemá možnost s nějakou tragédií něco udělat, tak ji jenom zbytečně ničí. Má ráda pozitivní novinky, zajímavé lidi a originální až švihlé nápady. Proto ji tak nadchla myšlenka omalovánek pro dospělé, jejichž jediným účelem je přinést radost a klid, zaplať pánbůh!

Zdroj: Grada

————————————————

Papír a nůžky – to jsou dvě základní pomůcky, které budete potřebovat pro tvorbu kirigami. Co všechno se dá vytvořit z obyčejného papíru, se dozvíte v knize Kirigami od Karola Krčmára. 

Určitě znáte origami, je to umění skládání papíru podle návodu. Také při kirigami je základním materiálem papír. Na to, aby z něj vznikly pěkné věci, ale potřebujete nůžky, takže je to vlastně papírová vystřihovánka. Uděláte několik jednoduchých střihů nůžkami a papír se přeložením promění na 3D spirálu, zvířátko, květinu, lodičku… Autor knihy má bohaté zkušenosti z workshopů ve školkách i školách, proto je výběr vystřihovánek vhodný pro děti všech věkových kategorií. Hra s papírem a nůžkami je zabaví na celé hodiny. Mohou si vyrobit nejrůznější přáníčka, ozdoby, masky na karneval, a dokonce i originální hračky. Při kirigami si navíc trénují prostorovou orientaci, jemnou motoriku, koordinaci očí a rukou, smysl pro detail a trpělivost i tvořivost.

Kirigami

Více než 100 nápadů na papírové vystřihovánky
Autor: Karol Krčmár

Počet stran: 96
Vazba: brožovaná
Formát: 210×270 mm
ISBN: 9788075293329
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Kirigami vydalo nakladatelství Slovart.

 


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih je pro vás nejkreativnější? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLevandule
Vše, co nutně potřebujete vědět…

Tréglová, Lenka

Grada, 2017

zobrazit info o knizeTilda a její nápady

Finnangerová, Tone

Metafora, 2017

zobrazit info o knizeKirigami
Více než 100 nápadů na papírové vystřihovánky

Krčmár, Karol

Slovart, 2017

Napsat komentář