Získejte jízdenku na tramvaj do stanice Nikde

kazimesti-perex
Představte si, že při procházce městem, o kterém jste si mysleli, že ho dobře znáte, narazíte na uličku, která tam předtím určitě nebyla. Vydali byste se do jejích zákoutí objevovat, co skrývá? Čtveřice našich hrdinů totiž právě toto udělá.

Druhá tvář dobře známého města

Jsou města nudná a šedivá, obyčejná, jako lidé v nich. A potom jsou města, ve kterých sněží papír, krysy se mění v stíny a tramvajové koleje tvoří horské dráhy…

Když čtveřice přátel objeví mezi domy uličku, která tam nikdy předtím nebyla, ze zvědavosti do ní nahlédnou. Naskočí do přijíždějící tramvaje číslo 0, která je zaveze do Nikam. Na křižovatce ulic Podivné, Podivnější a Nejpodivnější brzy pochopí, že se ocitli jinde. Zjišťují, že ve městě, ve kterém dosud žili a studovali, existují domy, ulice a dokonce celé čtvrti, o kterých většina lidí nemá nejmenší tušení. Zlákáni plejádou divů a zázraků se rozhodnou do Podivné ulice nastěhovat.

Jejich okouzlení však netrvá dlouho. Ukazuje se, že město je nakaženo nemocí, která se šíří jako rakovina. Město umírá, ulice zarůstají do země a i čtveřice přátel se začíná měnit. Stejně jako mnozí lidé před nimi, kteří se v Nikde rozhodli žít. Květiny ve vousech a ňadra porostlá šupinami jsou jen zlomkem toho, co je čeká. Podaří se Lazarovi a jeho přátelům zachránit město a tím i sebe samotné, nebo se všichni doslova utopí ve svých vlastních starostech?

 

Kaziměsti

Autor: Martin Bečan

Vydalo: nakladatelství Fragment
Počet stran: 256
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 10/2017
ISBN: 978-80-253-3377-8

Přečtěte si více o knize Kaziměsti, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Fragment patřící pod společnost Albatros Media. Navíc si můžete stáhnout také ukázku.

fragment_albatros-media

Nakladatelství Fragment vzniklo v roce 1991 pod názvem Jan Eisler – Fragment a od května 2007 funguje jako nakladatelství Fragment. Dlouhodobě patří k nejvýznamnějším nakladatelům v České republice a od prosince 2014 je součástí mediální skupiny Albatros Media a.s.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

„Jenže o Podivné a těch dalších jsem nikdy neslyšela,“ vydechla Zima.
„To nikdo z nás,“ poplácal jsem ji po paži. „Podíváme se tam?“
Parma se ke mně pomalu otočila. Čelo se jí pořád lesklo.
„Kam se chceš podívat?“
„Třeba na tu Podivnou. Kolik je hodin? Podle všeho by měla za chvilku přijet další tramvaj.“
„Já nevím, Lazare. Mně se to celé nějak nezdá, pojďme se vrátit. Nahání mi to tu husí kůži. Navíc jsme chtěli jít na oběd a Cesmín se potřebuje vyspat a –“
„Franto, buď přece trochu chlap…“ (str. 22)

 

O autorovi

martin-becanMartin Bečan je autorem svérázného románu Kaziměsti. Napsal a publikoval nepřeberné množství povídek, ve kterých propojuje žánry jako new weird, horor a magický realismus. Vystudoval žurnalistiku a sémiotiku, v současnosti si dělá doktorát z teorie literatury. Má zkušenosti s prací v novinách, rozhlase i televizi, cizí mu ale nejsou ani řemesla literárního redaktora nebo korektora. Pochází z Mohelnice, několik let strávil v Olomouci a Praze. Nemá pevné zázemí, pendluje mezi několika městy napříč celým Českem.
(Zdroj informací a fotografie: společnost Albatros Media)

 

Vyhrajte knihu Kaziměsti

Tramvaj s číslem nula je sama o sobě podivná, a co teprve, když zjistíte, že míří do stanice Nikam. V okamžiku, kdy do tramvaje čtveřice přátel nastoupí, začíná jejich podivné dobrodružství. Ukazuje se, že dobře známé město skrývá ještě jeden paralelní svět, o kterém nemá většina obyvatel nejmenší tušení. Jenže okouzlení z nového netrvá dlouho a ukazuje se, že Podivnou ulici i její okolí sžírá jakási zvláštní nemoc. Aby hlavní hrdinové zachránili nejen sebe, budou muset vynaložit veškeré síly. Zda se jim to podaří, si přečtěte v urban fantasy Martina Bečana.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Fragment patřícím pod společnost Albatros Media vám navíc přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Kaziměsti vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Kaziměsti
probíhá od 3. do 16. října 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 fantasy knihy Kaziměsti

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKaziměsti

Bečan, Martin

Fragment, 2017

Získejte jízdenku na tramvaj do stanice Nikde - DISKUZE

Počet reakcí: 8
  1. a.k napsal:

    Dobrý den, výhra Kaziměsti dorazila v pořádku. Velikánské díky.

  2. assaly napsal:

    Dobrý večer, děkuji za Maxinožku, bude to skvělý dáreček pro některého synovce :-)

  3. kopretinar napsal:

    Dobrý den, vyhrála jsem knížku Se psem mě baví svět,ale stále mi nedorazila.

  4. kistka napsal:

    Dobrý večer, ráno jsem objevila své jméno mezi výherci a v poledne jsem již měla výhru doma! Jedná se o sešit Maxinožka a tričko, bude to již dárek na vánoce a určitě udělá radost. Děkuji.

  5. mikewin mikewin napsal:

    Děkuji za odpověď – počkám.
    Hezký den i Vám

  6. mikewin mikewin napsal:

    Dobrý den,
    knížka Kaziměsti ze soutěže mi prozatím nedorazila.
    mikewin

Napsat komentář