Snění pro romantické večery

rose
Léto, teplo, vlahé noci, vůně sena, hvězdné nebe, … Je vám líto, že toto vše si opět užijete až za rok? Zkuste si navodit tu správnou atmosféru alespoň při čtení zamilovaných knih. Uvidíte, že i podzim přeje romantice.

Málokterý kraj vzbuzuje romantické představy už při vyslovení názvu. Když se řekne Provence, vybaví se každému nekonečné lány levandule, vůně růží a místo jako stvořené pro lásku, která může mít nesčetně podob.

Starobylá městečka, vinice, vůně bylin, slunce a vítr. Působivý román o lásce a pečlivě střežených tajemstvích vás vtáhne do spleti osudů obyvatel dvou vesniček v malebné Provence. V ovzduší zdánlivého venkovského klidu se během sedmi dekád odehrává mozaika příběhů, v nichž figuruje láska ve všech podobách, láska dospívajícího mladíka a vdané starší ženy, láska v předem domluveném sňatku arabské dívky, manželské odchody a návraty, láska ke krajině, která vás i z velké dálky přiměje vrátit se zpět.

Láska v Provence

Autorka: Constance Leisureová
Přeložila: Jana Koubová

Počet stran: 216
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-257-2128-5
Doporučená cena: 248 Kč

Knihu Láska v Provence vydalo nakladatelství Argo.

Když onoho rána autobus přijel, Jeannot Berti zatáhl na sedadlo vedle sebe. Didier potichu zamručel a zasunoval se přitom k oknu na prázdné dvojsedadlo. Cestu do školy lemovaly rozkvetlé jabloně a v dálce u kraje silnice Didier uviděl mámu bývalého spolužáka; tlačila kolo do prudkého kopce. Byla v sukni a Didier si přes okno školního autobusu všiml, že má hezké nohy a bohaté černé vlasy husté jako hříva stočené do rozčepýřeného uzlu neúspěšně staženého rozevlátým bavlněným šátkem. Ustoupila stranou a sledovala projíždějící autobus. Jejich oči se střetly. Zvedla ruku na pozdrav a obdařila ho okouzlujícím širokým úsměvem, který odhalil špičaté bílé zuby podobné liščím. Sabine Dombaslová. Didier, překvapený jejím srdečným gestem, bezděčně zareagoval a také zvedl ruku. Rychle ji ale stáhl zpátky a doufal, že to nikdo nepostřehl.
Constance Leisureová pochází z New Yorku a původně pracovala jako editorka. V roce 1990 se s rodinou přestěhovala do Paříže. Při jednom výletu do Provence náhodou zahlédli v malé vinařské vesničce starý statek s krásnou zahradou, který byl právě na prodej. Koupili ho a časem se stal rodinným sídlem i zdrojem inspirace. Láska v Provence je její první román.
zdroj kosmas.cz

————————————————

Staré lásky odcházejí, aby uvolnily místo novým vztahům plným vášně a zamilovanosti. Je však tak jednoduché zapomenout?  To na vlastní kůži zjistí hrdinka knihy od Zoe Sugg Girl Online jde svou cestou. Někdy ani radikální změna prostředí nepomůže vyléčit bolavé srdce.

„Jsem Zoella a každý měsíc mě na YouTube sleduje víc než 12 milionů fanoušků.“
Život Penny Porterové se po létě plném zážitků a nečekaných zvratů pomalu vrací do zaběhaných kolejí. Školní rok začal a Penny je připravená vzít život do svých rukou a být na světě sama za sebe. Noah, její Kluk z Brooklynu, nečekaně zrušil všechny koncerty a není po něm ani vidu ani slechu. Nikdo netuší, kde se skrývá. A neví to ani Penny.
A tak když se Penny vypraví do Londýna na návštěvu umělecké školy, kde studuje její spolužačka Megan, zdá se, že by to mohla být dobrá příležitost najít si nové přátele.
Netrvá dlouho a v Pennyině životě se objevuje i nový kluk – okouzlující a talentovaný student fotografie Callum. Pomůže Callum Penny zapomenout na Kluka z Brooklynu? A dokáže vůbec Penny začít nový život, když to vypadá, že ji Noahův stín pronásleduje téměř na každém kroku?

Girl Online jde svou cestou

Autorka: Zoe Sugg
Přeložila: Vanda Senko Ohnisková

Počet stran: 360
Vazba: vázaná
Formát: 137×207 mm
ISBN: 978-80-7565-180-8
Doporučená cena: 298 Kč

 

Knihu Girl Online jde svou cestou vydalo nakladatelství Jota.

Nahlédněte do knihy prostřednictvím ukázky.

Vyhrajte tuto knihu v naší soutěži!

Předchozí díly Girl Online:

 zobrazit info o knizezobrazit info o knize

Rozběhnu se, vyběhnu schody a řítím se dvojitými dveřmi do školní budovy. Hned za nimi se nad mobily sklánějí dvě nové holky z nižšího ročníku a hihňají se něčemu, co si prohlížejí na stránce bulvární Společenské hlídky. Okamžitě mi vnitřnosti sevře úzkost, protože je docela možné, že v tom článku píšou právě o mně. Naštěstí to tak ale není. Ukazuje  se, že Hayden z kapely The Sketch se právě rozešel se svou přítelkyní Kendrou. Když ke mně jedna z holek zvedne oči, ušklíbne se, ale na očích jí vidím, že mě nězná. Nejspíš jí jen připadám divná, že na ně tak upřeně zírám. Rychle kolem nich projdu a srdce mi splašeně buší. Holky se po mně ani neohlédnou.

Zoe Sugg neboli Zoella (*1990) je britská blogerka, pochází z anglického Brightonu. Její videa na YouTube sleduje každý měsíc více než dvanáct milionů lidí. Zoella spustila svůj videokanál v roce 2009 – její příspěvky se zabývají tématy, jako jsou móda, kosmetika či životní styl, ale nevyhýbá se ani závažnějším otázkám spojeným s životem dnešních teenagerů. Má skoro sedm a půl milionů odběratelů na YouTube, jeden a půl milionu odběratelů na Twitteru a dva miliony na Instagramu.

zdroj nakladatelství Jota

————————————————

Miroslava Varáčková přináší příběh velké lásky, která na hlavní hrdinku čeká až po překonání těžkých životních peripetií. Oběť šikany se dlouho nemůže vymanit z područí agresivních spolužáků, a proto se upne ke svému jedinému koníčku, tanci.

Slova jsou někdy nebezpečnější než pěsti…
Ivovi je dvacet a život má před sebou. Mladší sestra Eva je jeho jediná slabost, pro niž bez váhaní vytáhne do boje. Sedmnáctiletá Eva je bratrův pravý opak. Je terčem posměchu, proto se snaží byt neviditelná. Ale s jizvou na tváři a stigmatem rodinné tragedie se před spolužáky uniká stěží. Když nevinné žertíky přerostou v přímočarou tyranii, Eva nachází jedinou radost ze života v tanci. A tam ji osud uštědří poslední a nejtvrdší ránu jménem láska. S něhou a porozuměním píše autorka o šikaně, pocitech osamělosti v rozvrácených rodinách a o přátelstvích teenagerů, která pro ně v těžkých chvílích znamenají všechno.

Hlavně to nikomu neříkej

Autorka: Miroslava Varáčková
Přeložil: Jan Hanzlík

Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Formát: 137×215 mm
ISBN: 978-80-7529-322-0
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Hlavně to nikomu neříkej vydalo nakladatelství Slovart.

Prolistujte si část knihy.

Karči se rozesměje a předvede několik obscénních pohybů pánví. Přepadne mě obava, zda mě opravdu nevidí, jestli si nevšimli mé siluety nebo stínu, přičemž mi žaludek sevře bolestivá křeč a celá se roztřesu. Pomalu slezu z parapetu a přesunu se na postel. Natáhnu ruku, nahmatám malé obdélníkové tlačítko na přehrávači, co mám na polici nad hlavou, a pustím si oblíbené cédéčko, které jsem si už dnes přehrávala celé odpoledne, abych přehlušila okolní ruch.

Pokoj zaplní kvílení kytar a prudké údery do bicích.

Zavřu oči, schoulím se do klubíčka a vyháním démony, co se mi usadili na prsou. Potřebuju se zhluboka nadechnout, potřebuju přemoct strach a tíživý pocit ponížení.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a řadu dalších za skvělé ceny.

U které z nabízených knih by se vám snilo nejlépe? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLáska v Provence

Leisureová, Constance

Argo, 2017

zobrazit info o knizeGirl Online jde svou cestou

Sugg, Zoe

Jota, 2017

zobrazit info o knizeHlavně to nikomu neříkej

Varáčková, Miroslava

Slovart, 2017

Napsat komentář