Síla lásky i zrady

Mura
Hlavní hrdinka se kvůli lásce vzdá všeho a uprchne do Sovětského svazu, skončí ovšem jako politická vězeňkyně v pracovním lágru. Zde kromě krutého režimu vládne i vězeňská mafie. Ponořte se do románu o přátelství, lásce, ale také zradě, dávných křivdách a utlačování menšin…

Píše se rok 1937, když se patnáctiletá Finka Irga v Laponsku zamiluje do sovětského agitátora. Po zbrklém útěku do Sovětského svazu se jako politická vězeňkyně na mnoho let dostane do pracovního lágru ve Vorkutě, kde vládne krutý režim a ještě krutější vězeňská mafie. Osudy někdejších vězňů zasahují až do současnosti, která se v pohledu vnučky hlavní hrdinky odehrává převážně v odlehlé vesnici obývané Marijci, menšinou, pro kterou sovětský ani ruský režim nemají velké pochopení. Tam však na dávná traumata nikdo nechce vzpomínat. Katja Kettu zkoumá ve svém dalším románu technologii moci, sílu lásky i zrady a také dlouhé stíny minulosti. Kam až jsou lidé ochotni zajít, aby dosáhli svého? Co všechno jsou připraveni obětovat? Román Můra je univerzální příběh o přátelství, nezdolnosti i obraně utlačované národnostní menšiny.

Můra

Autor: Katja Kettu
Přeložila: Lenka Fárová

Počet stran: 384
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-257-2124-7
Doporučená cena: 348 Kč

 

Knihu Můra vydalo nakladatelství Argo.

Katja Kettu

Katja Kettu je finská spisovatelka a animátorka. Vystudovala režii animovaných filmů na akademii umění v Terku a finskou literaturu na univerzitě v Tampere. Její knihy jsou směsí drsné reality a magického realismu. Jejím nejvýznamnější dílem je román z krutého prostředí války nazvaný Porodní bába, za který dostala nejvýznamnější finské ocenění Runebergovu cenu, mezi její další díla patří např. Sběratel dýmek.

Zdroj informací: kosmas.cz


Nakladatelství Argo vzniklo v roce 1992 a vydalo více než dva tisíce titulů. Snaží se také získávat a podporovat talentované autory a kvalitní překladatele. Díky tomu Argo za dobu své existence získalo pověst vydavatele kvalitní beletristické, historické i jiné odborné literatury, a to českého i zahraničního původu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMůra

Kettu, Katja

Argo, 2017

Napsat komentář