Nenechte si ujít v týdnu od 21. až 27. srpna 2017

nenechte_si_ujit
Z prázdnin už zbývají pouze poslední dva týdny, tak si je pojďte pořádně užít! Opět vám přinášíme tipy, kam v následujících dnech vyrazit za literaturou, stačí si jen vybrat.

Na příští týden se mohou těšit ti nejmenší čtenáři, knihovny si pro ně připravili poutavá veřejná čtení. S kvalitní literaturou se ale mohou seznámit i všichni dospělí, a dokonce nás čeká i jeden zajímavý křest.

Hned v pondělí 21. srpna se v pražském Paláci knih Luxor sejdou všichni fanoušci Jana Svěráka, který zde bude od 17.00 křtít svoji knihu Příběh filmu Po strništi bos. Jak jistě víte, nový Svěrákův film Po strništi bos měl nedávno svoji premiéru a v této knize se dozvíte mnoho zajímavostí z natáčení. Sám režisér prozrazuje, co byli ochotni herci pro svou roli obětovat, ale také proč se točilo až ve Slavonicích. V knize nechybí barevné fotografie, díky kterým jako byste na natáčení přímo byli.

Ve středu 23. srpna si můžete užít odpoledne na střeše Masarykovy veřejné knihy ve Vsetíně. Nevěříte? Od 17.00 se opravdu na střeše knihovny koná veřejné čtení. Vsetínští divadelníci a také sami knihovníci budou číst z vybraných titulů. To ale není všechno, čtení doplní šansony Kateřiny Mrlinové a jejího hudebního doprovodu.

Podobnou akci můžete navštívit ve středu 23. srpna také ve StrakonicíchŠmidingerova knihovna pořádá již tradiční Zastavení v čase. Od 16.30 si můžete do pobočky Za Parkem přijít poslechnout verše Petra Ulrycha a poetickou prózu Johna Flanagana. Jde o ideální příležitost ke ztišení a relaxaci za poslechu skvělé literatury.

Ńa čtvrtek 24. srpna se mohou těšit děti. V Knihovně Jiřího Mahena v Brně si nachystali čtení pro nejmenší. Předčítat budou dětem z knížky To budete čubrnět od Romany Suché, jejíž příběh je  doplněn o zábavné úkoly, pomocí kterých děti poznávají svět. Akce začíná v 16.30 na pobočce ve Starém Lískovci.

Číst dětem se bude ve čtvrtek 24. srpna také v Městské knihovně v Praze. Akce je nazvaná Pohádky z oslíkovy přihrádky a začíná každý čtvrtek v 16.00. Nejen že si děti poslechnou milou pohádku, ale společně si pak o ní budou vyprávět a na závěr si ve výtvarné dílně vyrobí malou drobnost, která jim pohádku připomene.

Nechte se inspirovat naší nabídkou a navštivte některou z akcí.

Další události naleznete v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář