Zasoutěžte si o současný barvitý román

Pravy leopardi kozich 2
Jana ztratila ve svém životě to nejcennější. Během šestinedělí jí zemřelo předčasně narozené dítě. Tato tragická ztráta ji donutila vydat se do hlubin vlastní duše. Kdo jí nakonec ukáže světlo? A jakou roli v tom sehraje rodinná historie?

Tragická ztráta

Román o ztrátě, která otevřela nebezpečnou cestu do hlubin vlastní duše.
Jana otěhotněla, Jana předčasně porodila, Jana přišla o dítě. Co všechno z rodinné historie se může ukázat během šesti neděl? A je osud jedné generace osudem i těch dalších, jako když si lidé přehazují horkou bramboru? U Jany se přítomnost i budoucnost zakusují do minulosti jako had do svého ocasu a hlas krve nelze přeslechnout…
Hana Kolaříková napsala působivý psychologický román o ženě, která se po smrti dítěte ocitla ve zlomové situaci. Matka, otec, muž, milenec, nejbližší přítelkyně – kdo jí dokáže ukázat světlo? Najde Jana klíč ke svému nitru hluboko v rodinné historii, která sahá až k holocaustu? Nebo v Africe, která opájí smysly?
Kolaříkové se na půdorysu románu pro ženy podařilo vystavět něco víc – barvitý román ze současnosti, plný silných obrazů a erotiky.

Pravý leopardí kožich

Autorka: Hana Kolaříková

Počet stran: 224
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7577-080-6
Doporučená cena: 269 Kč

 

Přečtěte si více o knize Pravý leopardí kožich, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host.

host

Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Ukázka z knihy

Jana se nahýbá nad inkubátor, nad své dítě. Bolest se mísí s okouzlením. Je tak maličký, na hlavě má rozkošnou čepičku s bambulkou, dupačky jsou miniaturní, jako pro panenku, a přesto ještě veliké. I navzdory nezralosti a příliš brzkému příchodu na svět je krásný. Křehoučký. Svraštělý. A taky škaredý jako nějaký přestárlý mudrc, který už sám neví, kolik mu je vlastně let. Je bezbranný s těmi všemi hadičkami a monitory kolem sebe, a přitom se tváří, jako kdyby věděl všechno, jako kdyby měl v sobě uložené prošlé i budoucí věky lidské existence, povznesen nad zrození i smrt, vznikání i zanikání, nad rozkvétání i uvadání. Je jako květ rozvitý zrychleně, bez zdrženlivosti, chtějící sám sebe obětovat. (str. 9)

Co se dělo dál, prozrazuje zbytek ukázky.

O autorce

Hana KolarikovaHana Kolaříková (nar. 1971) pochází z Frýdku-Místku. Po absolvování bakalářského studia historie a muzeologie na Slezské univerzitě v Opavě působila patnáct let v Praze v různých odvětvích kultury a cestovního ruchu – od svobodného povolání v oblasti umění a spolupráce s výtvarníky, přes zaměstnání v Archeologickém ústavu AV ČR až po prodej suvenýrů a uměleckých předmětů. Po nástupu na mateřskou dovolenou se začala zabývat psaním, debutovala v roce 2011 historickým románem Tma před úsvitem (MOBA). V roce 2015 vydala společenský román Mušle (Kniha Zlín).

Vyhrajte knihu Pravý leopardí kožich

Pro každou ženu je tragédie, když přijde o své dítě. Stejný osud postihl i hlavní hrdinku Janu, která předčasně porodila a jejíž děťátko zemřelo během šestinedělí. Po této tragické události se ocitá ve zlomové situaci a klíč ke svému nitru možná nalezne v historii své rodiny, která sahá až k holokaustu. Janin příběh se odvíjí od minulých generací a pohrává si s myšlenkou, zda osud jedné generace  předurčuje osudy těch dalších. Autorce se podařilo stvořit psychologický román ze současnosti plný silných obrazů a erotiky.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Pravý leopardí kožich vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Pravý leopardí kožich
probíhá od 29. června do 12. července 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Pravý leopardí kožich

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePravý leopardí kožich

Kolaříková, Hana

Host, 2017

Napsat komentář