Zahrajte si o záchranu politické situace v Americe

ctrnacta-kolonie-perex
Podaří se Alexandru Zorinovi dotáhnout plán do konce a vyvolat ve Spojených státech totální politický chaos? Nebo se Cotton Malone, přestože se stále zotavuje z těžkého zranění, přesune do Bílého domu včas?

Záměr, který nesmí být nikdy zveřejněn

Studená válka se vrací, říkají někteří. Nikdy neskončila, tvrdí jiní.

Na Sibiři se scházejí dva muži z protilehlých stran barikády. Měla to být pragmatická schůzka, ale skončila střelbou. A těžce zraněný Cotton Malone teď už ví, že se před Alexandrem Zorinem musí mít opravdu na pozoru.

Alexandr Zorin je milovníkem starých časů; jeho neotřesitelná loajalita k bývalému Sovětskému svazu se během desetiletí přetavila v nenávist vůči Spojeným státům. A nyní tento muž míří do severní Ameriky, konkrétně do sídla legendami opředeného tajného bratrstva, jehož poradenství využila celá řada amerických prezidentů. A jednou z poskytnutých rad byl i návrh vojenské invaze do Kanady, která se měla stát čtrnáctou kolonií Spojených států. Co by následovalo, kdyby byl tento záměr zveřejněn, je nasnadě…

Do inaugurace nového prezidenta USA zbývají už jen hodiny. Zorinův plán je geniálně načasovaný: pokud se mu všechno vydaří, zavládne v Americe totální politický chaos. Dokáže se Malone přesunout z Ruska do Bílého domu dřív, než bude pozdě?

 

Čtrnáctá kolonie

Autor: Steve Berry

Vydalo: nakladatelství Domino
Překlad: Hana Pernicová
Počet stran: 576
Vazba: pevná
Vydáno: 5/2017
ISBN: 978-80-7498-213-2

Přečtěte si více o knize Čtrnáctá kolonie, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Domino. A nezapomeňte si také prolistovat ukázku.

Nakladatelství Domino vzniklo v roce 1997. Mnohé se od té doby změnilo, základ však zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout pouze takové knihy, které stojí za to číst. Už sedmnáct let vydává knihy mnoha žánrů a autory, kteří patří mezi světovou špičku.

 

Ukázka z knihy

Jedno Reagan věděl bezpečně.
Zdrženlivý kněz, který díky svému postavení patřil mezi nejvlivnější lidi světa, sdílel jeho přesvědčení, že se Sovětský svaz zhroutí.
Potřásli si rukou, prohodili pár zdvořilostních frází a zapózovali fotografům. Poté mu Jan Pavel pokynul, aby se usadili proti sobě u stolu. Z obrazu na zdi na ně starostlivě shlížela madona. Fotografové a tajemníci vyklidili pole a zavřeli za sebou. Papež a prezident Spojených států poprvé v historii osaměli. Reagan o toto mimořádné privilegium požádal a Jan Pavel nic nenamítal. Na přípravách soukromého rozhovoru se nepodílel žádný personál; potřebné podklady v tichosti vypracovala Reaganova zvláštní pověřenkyně.
Oběma mužům bylo jasné, co je cílem jejich setkání. (str. 12)

 

O autorovi

Steve-BerryAmerický spisovatel Steve Berry (*1955) už od roku 2003 vydává rok co rok jednu knihu s provokativní historickou premisou: do přitažlivého zábalu spekulace halí Jantarovou komnatu, Rasputina, Alexandrijskou knihovnu, templáře, Kolumba, Napoleona, čínské císaře, nově také Tudorovce… Dnes se jeho romány pravidelně umísťují na horních příčkách i těch nejprestižnějších amerických žebříčků, respektive světových, protože Berryho romány vycházejí ve více než 50 zemích.
Berry v současnosti píše na plný úvazek, takže má dost času na náročné a důkladné rešerše pro každou knihu.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Domino)

 

Vyhrajte knihu Čtrnáctá kolonie

Cotton Malone se vrací znovu do akce a hraje proti němu nejen vážně zranění, ale především velmi silný a vychytralý protivník. Před Alexandrem Zorinem je třeba se mít na pozoru, což okusil na vlastní kůži, a brzy na to mohou přijít i v Bílém domě. Návrh, aby Spojené státy podnikly vojenskou invazi do Kanady a udělali z ní svou čtrnáctou kolonií, neměl být nikdy zveřejněn, ale právě to chce Zorin udělat. A nemohl si k tomu vybrat „příhodnější“ chvíli než okamžik inaugurace nového prezidenta USA. Dokáže se Malone dostat do Ameriky včas a zabránit tak chaosu, který by toto odhalení vyvolalo? To si přečtěte v jedenácté knize s tímto hrdinou v hlavní roli, která právě vychází.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Domino vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Čtrnáctá kolonie vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Čtrnáctá kolonie
probíhá od 26. května do 8. června 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 thrillery Čtrnáctá kolonie

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČtrnáctá kolonie

Berry, Steve

Domino, 2017

Napsat komentář