Nenechte si ujít v týdnu od 22. do 28. května

nenechte_si_ujit
Máte chuť prožít příjemné odpoledne či večer ve společnosti literatury? Není nic jednoduššího, než se začíst do našeho článku a vybrat si z bohaté nabídky akcí, jejichž společným jmenovatelem jsou právě knihy.

I příští týden můžete navštívit křty knižních novinek či zajímavé besedy se spisovateli. Jistě budete odcházet nadšení a plní nové inspirace.

Hned v pondělí 22. května  pořádá Knihovna Karla Dvořáčka ve Vyškově již tradiční Večer pod lampou. Tentokrát budou tématem hudební díla inspirovaná literaturou. Večer pod lampou začíná v 16.30 ve Světě klavírů a nudit se určitě nebudete. Pokud máte rádi kromě literatury i hudbu, je tato akce pro vás jako stvořená.

úterý 23. května se uskuteční v zimní zahradě psychiatrické léčebny v Bohnicích v Praze křest knihy Simony Votyové Provařená. Příběh vypráví o matkách, které se snaží co nejlépe starat o své děti, přestože jim život naložil značnou fůru starostí. A jak být vlastně dobrou matkou, když máte často problém poradit si sama se sebou? Odpověď na tuto otázku i jiné další můžete zjistit na samotném křtu, který bude zahájen v 17.00.

úterý 23. května přijede do ostravského Domu knihy Tomáš Kosačík, který potěší návštěvníky besedou a autogramiádou. Loni na podzim vydal knihu Břicháč Tom a Lucie plnou lahodných receptů, které vám pomohou shodit přebytečná kila. Autor ji sepsal společně s Lucií Strachotovou. Předchozí Kosačíkovy knihy Břicháč TomRychlovky a chuťovky Břicháče Toma se staly bestsellerem, rozhodně je tedy na co se těšit. Beseda začíná v 16.00.

Ve středu 24. května se podíváme do pražského Paláce knih Luxor, kde bude od 17.00 prezentovat svoji novou knihu Pavel Taussig. Nedávno mu totiž vyšla publikace Neznámí hrdinové – Překvapivé příběhy. Titul popisuje osudy známých i neznámých lidí, kteří se v mnoha okamžicích svého života zachovali jako opravdoví hrdinové. Autor popisuje činy např. Oldřicha Nového či Aloise Jiráska, ale také dalších lidí, na které by se rozhodně nemělo zapomínat.

Na středu 24. května se určitě budou těšit všechny děti. V Knihovně Jiřího Mahena v Brně si pro ně připravili pohádkové odpoledne. Bude se číst z knížky Havran Nezbeda – Je těžké nezlobit! Příběh vypráví o malém havranovi, který se rozhodl, že bude zlobit, a to pořádně. Jenže se blíží jeho narozeniny a s tím i podmínka, že musí zlepšit své chování. Jak to dopadne, si můžete se svými dětmi přijít od 16.00 poslechnout na pobočku Černá pole.

IMG_8967Ve středu 24. května se v Knihovně Jiřího Mahena uskuteční zajímavá akce i pro dospělé čtenáře. V 17.00 se v Mahenově památníku můžete setkat se spisovatelem Tomášem Zmeškalem, autorem knih Milostný dopis klínovým písmemŽivotopis černobílého jehněteSokrates na rovníku. Součástí večera bude také autorské čtení, rozhodně si to tedy nenechte ujít, půjde o úžasnou možnost poznat jak samotného autora, tak jeho dílo.

Čtvrtek 25. května je den, kdy se mohou návštěvníci Severočeské vědecké knihovny v Ústí nad Labem těšit na Listování knihou Na první pohled od Gregoira Delacourta. Kniha vyvolala překvapivou žalobu herečky Scarlett Johanssonové, jejíž jméno se v knize objevilo. Listování začíná v 18.00, přijďte, opravdu nebudete litovat.

Ve čtvrtek 25. května pořádá Krajská knihovna v Pardubicích slavnostní vyhlášení výsledků literární soutěže pro žáky ZŠ a studenty SŠ „O pardubický pramínek“. XXIII. ročník této soutěže měl téma Když otevírám knihu… a sešlo se plno jedinečných prací. Kdo nakonec vyhraje, se dozvíte v 9.30 v malém sálu Domu hudby v Pardubicích. Jde o báječnou příležitost poznat mladé literární talenty pardubického kraje.

Pokud vás některá z akcí zaujala, určitě si ji nenechte ujít.

Další inspiraci můžete čerpat z našeho Kalendáře akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář