Nervy napjaté k prasknutí

thriller
I ty nejlepší detektivky někdy nestačí. Dnes si představíme tři skvělé a náročné psychothrillery, které uspokojí každého čtenáře, pro kterého je strach žádanou emocí. Budete se bát, budete chtít knihu odložit, ale přesto to neuděláte…

Nebezpečný psychopat čekající v cele smrti. Podruhé už se mu utéct určitě nepodaří, o to je třeba se postarat! Ale co když nezvládneme tohoto krvežíznivého vraha udržet mimo většinovou společnost? Co když jeho touha po pomstě překoná každou překážku, včetně mříží? Dozvíte se v knize Wilbura Smithe Predátor.

Za smrt manželky Hectora Crosse jsou zodpovědní dva muži: jeden z nich je mrtvý, ten druhý je psychopat Johnny Congo. Čeká v cele smrti na popravu, ta se kvapem blíží. Už jednou utekl, tak proč by se mu to nepodařilo znovu? Jeho jediným cílem je zničit úhlavního nepřítele. Ale nestačí ho jen obyčejně zabít, Cross musí trpět…

Predátor

Autor: Wilbur Smith
Přeložil: Dalibor Míček

Počet stran: 406
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7543-404-3
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Predátor vydanou nakladatelstvím Alpress si můžete prohlédnout v ukázce.

Ukázka

Řeka Trinity se vlévá do severního konce jezera Livingston nedaleko malé pobřežní osady Onalaska. Ústí řeky je téměř pět kilometrů široké a překlenuje je most Trinity. Když dodávka s Johnnym Congem projížděla po mezistátní silnici 190 středem Onalasky, odsouzenec se oto- čil a vyhlédl okénkem za svými zády. Uviděl podlouhlý nízký domek, v němž sídlilo holičství, pojišťovací kancelář a prodejna koberců a podlahových krytin. Hned za ním stál podnik řetězce rychlého občerstvení Subway.

O autorovi

Wilbur Smith, který se proslavil ságou Řeka bohů či knihou Kopí osudu, se narodil 9. ledna 1933 v Severní Rhodesii (dnešní Zambie) britským rodičům. Když byl v osmnácti měsících postižen mozkovou malárií, doktoři mu dávali mizivou naději, pokud nezemře, může mít poškozený mozek. Naštěstí chlapec nemoc zdárně překonal. Wilbur dospíval a jeho přáním bylo stát se novinářem. S pochopením se však u svého přísného viktoriánského otce, který nikdy ve svém životě nepřečetl knihu, nesetkal. Měl o budoucnosti svého syna jinou představu, a tak Wilbur ve dne pracoval jako účetní a teprve v noci se věnoval milovanému psaní. Když roku 1964 vyšel jeho první román Na život a na smrt, stal se slavným a mohl se dát na dráhu profesionálního spisovatele. Stálou inspiraci se Wilburovi stala Afrika. Do svých příběhů vkládá své srdce, ale zároveň důsledně a živě pracuje na autenticitě a každém detailu. Autorův život je založen na tvrdém pracovním nasazení, když píše, po osm měsíců od rána do večera nedělá téměř nic jiného; každou novou novelu začíná v únoru. Wilbur umí také i odpočívat. Ve chvílích volna relaxuje při potápění a rybaření. Hodně času tráví cestováním po Africe, jezdí lyžovat do Švýcarska a rád navštěvuje Austrálii a Nový Zéland. Během letních prázdnin zase míří na Aljašku. Wilbur Smith je autorem více než tří desítek čtivých, dobrodružných románů opřených o historická fakta a reálie. Se svou ženou Daniele Thomasovou, která mu po tři desetiletí byla nápomocna při výzkumu a sběru materiálu a která také byla sama nadanou autorkou, vychoval dva syny a dceru. Po smrti Daniele žije se svou druhou ženou Mokhiniso Rakhimova v Londýně. Smithovy knihy lze zařadit do tří hlavních sérií, podle rodin, o kterých pojednávají, nebo časových období, do nichž je jejich děj posazen. Jsou to příběhy rodiny Courtneyů, sága Ballantyneů a romány ze starověkého Egypta. Kromě toho vydal zhruba desítku samostatných novel.

Zdroj: Alpress

————————————————

Nejhorší věcí, která se může stát matce, je ztráta vlastního dítěte. Malá Oda si chtěla jen užít padajícího sněhu. Teď je pryč. Kam se poděla nevinná malá holčička? Jak mohla beze stopy zmizet? Odpověď vám dají Závěje od Marit Reiersgårdové. 

Je 25. ledna, hustě sněží. Úzké silnice v městečku Lier nedaleko Drammen protahují sněžné pluhy. Odhrnovaný sníh se vrší na krajnici do vysokých závějí. Pětiletá Oda se doma nudí, maminka vaří a Oda nemá co dělat, přemluví proto matku, aby ji pustila před dům sáňkovat. Maminka ji z okna občas zkontroluje, avšak náhle je Oda pryč. Matka vybíhá ven, jenže padající sníh okamžitě zavál veškeré stopy a po Odě není ani památky. Rozbíhá se vyšetřování, kriminalisté Bitte Røedová a Verner Jacobsen začínají vyslýchat místní obyvatele. Všichni se tu znají, každý něco ví, každý má nějaké problémy, každý něco skrývá. Dny ubíhají, Oda stále není nalezena a její zoufalá matka se rozhodne vzít věci do vlastních rukou.

Závěje

Autorka: Marit Reiersgårdová
Přeložila: Kateřina Krištůfková

Počet stran: 360
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7473-433-5
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Závěje vydanou nakladatelstvím Kniha Zlín si můžete prohlédnout v ukázce.

Ukázka

Solveig o tom návrhu rozvažovala a uvědomila si, že ji opět zachvacuje dobře známý pocit odevzdanosti. A dneska je tak snadné být hodná. Těžkomyslnost, která dřív tak často přepadala a naplňovala ji nejasným smutkem, ji opustila a přenechala místo lunaparku. Solveig si připadala, jako by plula na obláčku z cukrové vaty.

O autorce

Marit Reiersgårdová (* 1965) debutovala roku 2007 románem pro mládež Alt jeg ser er sant (Všechno, co vidím, je pravda). V roce 2010 vydala knížku pro děti s názvem Valpen til Vilde (Vildino štěně). Roku 2012 publikovala svou první detektivku Stolpesnø (Závěje) a o dva roky později další s názvem Jenta uten hjerte (Dívka, která přišla o srdce). Děj obou knih situovala do míst, kde vyrostla a kde dodnes žije, a roli vyšetřovatelů svěřila dvojici velice rozdílných postav: kulatoučké a veselé matce samoživitelce Bitte Røedové a dlouhovlasému Verneru Jacobsenovi vyznačujícímu se zálibou v pletení. Oba romány jsou tradiční detektivky odehrávající se v lokálním prostředí s omezeným počtem postav, nestříká v nich krev a neobjevují se v nich násilné scény, jen poctivá mravenčí policejní práce, přesto jim nechybí napětí ani momenty překvapení a dokážou čtenáře zcela strhnout.

Zdroj: Kniha Zlín

————————————————

Fascinující psychologický thriller, který zahajuje novou napínavou trilogii. První vlaštovka trilogie vás nenechá chladnými. Vrah. Oběť. Oprátka. Nezvratný osud. Možná se ale osud dá změnit pouhým pohybem Kyvadla od Adama Hamdyho.

Probudí se. Zmatený. Dezorientovaný. Kolem krku má uvázanou oprátku. Jediné, na co se dokáže soustředit, je muž v masce, který utahuje lano.
John Wallace nemá tušení, proč se stal cílem. Nemá ponětí, kdo je jeho vrah. Jediné co ví, že konec je nevyhnutelný.
Pak se kyvadlo osudu zhoupne v jeho prospěch. Má jednu jedinou šanci uniknout, najít pravdu a zastavit zlo. Ale zabiják je mu stále v patách a všechno se může změnit s pouhým zhoupnutím smrtícího kyvadla…

Kyvadlo

Autor: Adam Hamdy
Přeložil: Jiří Chodil

Počet stran: 584
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-7505-627-6
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Kyvadlo vydanou nakladatelstvím XYZ si můžete prohlédnout v ukázce.

Ukázka

Srdce se mu rozbušilo, tlouklo mu v hrudi jako sbíječka, jako by se chtělo probít přes žebra z hrudi ven. Začala se ho zmocňovat panika. Dobře věděl, jak různou podobu na sebe mohou brát záchvaty úzkosti, tohle ale bylo něco jiného, než co už tolikrát zažil. Tentokrát si s  ním nehrála mysl upírající se kamsi do  minulosti, vyvolávající dávné démony, obrazy toho, co viděl, co zažil a na co chtěl navždy zapomenout. Přes to, jak to bylo strašné, to ale byly jenom obrazy. Bylo to neskutečné, bylo to bezpečné. To, co se dělo nyní, bylo zcela reálné. Skutečné, neznámé a děsivé.

O autorovi

Adam Hamdy (*1974 v Londýně) je britský spisovatel, scenárista a filmař. Vystudoval práva v Oxfordu a filozofii na Londýnské univerzitě. Po několika letech v korporátním světě se vydal na dráhu spisovatele a scenáristy. Spolupracuje s filmovými studii a producenty na obou stranách Atlantiku a nejnověji chystá filmovou adaptaci románu Davida Mitchella Sencislo9. Na literární scéně si získal věhlas nejprve svými autorskými komiksy (Hunter, Starmaker: Leviathan). Psychologický thriller Kyvadlo (Pendulum, 2016) je jeho třetím románem a nepopiratelně v něm zužitkoval své znalosti strategického konzultanta pro světové značky podnikající v oblasti lékařství, robotiky a jiných moderních technologií. Na motivy knihy chystá NBCUniversal International Studios televizní seriál. Hamdy žije se svou manželkou a třemi dětmi v anglickém Shropshiru.

Zdroj: XYZ dole


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás děsí nejvíce? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePredátor

Smith, Wilbur

Alpress, 2017

zobrazit info o knizeZávěje

Reiersgardová, Marit

Kniha Zlín, 2017

zobrazit info o knizeKyvadlo

Hamdy, Adam

XYZ, 2017

Napsat komentář