Myší hlídka v zimě

David Petersen_Mysi hlidka 2_Zima 1152
Myši, svádějící nekonečný boj o přežití a o to, aby se jim dobře dařilo v drsných podmínkách světa plného dravců, si na svou obranu založily Myší hlídku. Teď ale kromě nepřátel čelí i drsné zimě…

Členové Myší hlídky jsou průvodci, průzkumníci, počasníci, stopaři a ochránci myší žijících na územích mezi teritorii. Udržují bezpečné hranice, vyhledávají nové bezpečné cesty mezi vesnicemi a provázejí po nich karavany se zbožím. V případě útoku se musejí postavit každému zlu a nebezpečí, které ohrožuje jejich teritoria. Podzim 1152 zanechal Myší teritoria zcela nepřipravená na zimu. Nespokojený hlídkař Půlnoc totiž shromáždil armádu s cílem dobýt Opevněnou Hůrku a zabít Gvendolínu, matronu Myší hlídky. Boj s nimi tak připravil Hlídku o čas. Jakmile se roční období přehoupla do zimy, začaly na Myší teritoria doléhat velké potíže s nedostatkem potravin a lektvarů. Gvendolína svolala jedenáct svých nejlepších hlídkařů a pověřila je, aby jako její vyslanci co nejrychleji zajistili potřebné zásoby.

Příběhy Myší hlídky obdržely mnoho cen v mnoha zemích světa. Dostaly například několikrát cenu Willa Eisnera a časopisem Wizard byla Myší hlídka vyhodnocena jako nejlepší nezávislá dobrodružná kniha roku 2006. Server IGN.com ji navíc ocenil jako nejlepší nezávislou knihu.

 

Myší hlídka 2 – Zima 1152

Autor: David Petersen
Přeložil: Jan Kantůrek

Počet stran: 192
Vazba: vázaná
Formát: 215×215 mm
ISBN: 978-80-88152-17-0
Doporučená cena: 699 Kč

Knihu Myší hlídka 2 – Zima 1152 vydalo nakladatelství Comics Centrum.

 

Ukázka z knihy

David Petersen_Mysi hlidka 2_ukazka1

David Petersen_Mysi hlidka 2_ukazka2

Prohlédněte si celou ukázku.

 

Doporučujeme

Jste blázni do komiksů? Máte rádi dobrodružství, napětí a humor v kreslené podobě? Prohlédněte si další zajímavé knihy z nakladatelství Comics Centrum, třeba Ragemoor, Darebáka nebo 300: Bitva u Thermopyl. A samozřejmě se nezapomeňte podívat na náš článek k prvnímu dílu Myší hlídky.


Comics CentrumNakladatelství Comics Centrum vzniklo v roce 2003. Jeho zakladatelé získali zkušenosti s komiksem již v roce 1993 prací na magazínu Comics Arena a následně stáli u zrodu nakladatelství Crew, jehož pak byli v letech 1997–2000 spolumajiteli. Ve své produkci se Comics Centrum zaměřuje na komiksové příběhy určené především dospělým čtenářům, na díla zajímavá po scenáristické i grafické stránce. Comics Centrum vydává romány v obrazech, např. Sin City, 300, Hellboy, Conan, Silent Hill, 30 dní dlouhá noc, Vampirella.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMyší hlídka 2 – Zima 1152

Petersen, David

Comics Centrum, 2016

Napsat komentář