Vyhrajte originální dárek pro letošní jubilanty

1967-rok-kdy-jsem-se-narodila-perex
Máte mezi svými blízkými někoho, kdo se narodil v roce 1967, a tím pádem ho letos čeká velké jubileum? Jistě oslavenci uděláte radost originálním dárkem, díky kterému se dozví o všech dalších významných událostech tohoto roku.

Vzpomínky na rok 1967

1967-rok-kdy-jsem-se-narodila-ukazka-1Jak vypadal svět před padesáti lety? Do jaké doby se narodili ti, kteří v letošním roce slaví své velké jubileum? Záleží na tom, za jakého úhlu se budeme dívat.

Světem šly velké dějiny, v Československu jsme se střídavými úspěchy budovali socialismus. Lidé ovšem žili i své běžné, každodenní životy – nakupovali potraviny i zájezdy, sháněli módní oblečení, popouštěli uzdu kreativitě při výrobě úzkoprofilového zboží. Prožívali svá malá dramata – seznamovali se, rozcházeli, četli, poslouchali písničky, na tajných burzách měnili gramofonové desky, studovali – nebo nestudovali – podle toho, jaký kdo měl kádrový profil. V černé kronice sledovali tehdejší kriminální případy, bavili se výkřiky kamelotů i narážkami v divadelních hrách. Stáli fronty před telefonními budkami a scházeli se navzájem u sebe doma na „mejdanech“.

O tom všem si přečtete v knize 1967: Rok, kdy jsem se narodil(a). Dozvíte se, jaké další významné osobnosti (kromě vás?) spatřily toho roku světlo světa. Zjistíte, co je typické pro vaše čínské znamení, řekneme vám, jaká jména byla nejoblíbenější, co se nosilo, jaká auta byla nejvíc „in“, jak si vedli českoslovenští sportovci, jaké tramvaje a autobusy brázdily česká města a jaké novinky nám přichystala maloobchodní síť.

Pro letošní jubilanty pak máme na závěr ještě několik vzpomínek jejich vrstevníků na dobu, kdy jim bylo sladkých osmnáct.

 

1967: Rok, kdy jsem se narodil(a)

Autorka: Jarmila Frejtichová

Vydalo: nakladatelství Management Press
Počet stran: 152
Vazba: vázaná
Vydáno: 4/2017
ISBN: 978-80-7261-495-0

Přečtěte si více o knize 1967: Rok, kdy jsem se narodil(a), kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Management Press patřící pod společnost Albatros Media. Nezapomeňte si také stáhnout a přečíst ukázku.

Management-Press_Albatros-Media

Nakladatelství Management Press bylo založeno v roce 1992 a je předním českým nakladatelstvím odborné literatury pro manažery, podnikatele, ekonomy, obchodníky, finančníky, poradce v řízení a podnikání, podnikové personalisty, pro učitele a studenty těchto specializací.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

1967_návrh4_CC2015.inddJako houby po dešti rostou alternativní divadelní scény, a i ty stávající, dlouhá léta strnulé, najednou jako by polil živou vodou. Divadlo za branou, Divadlo Na Zábradlí, Semafor, Činoherní klub, Studio Ypsilon – každá další premiéra znamená objevování nového prostoru pro volnost a humor. Divadlo Járy Cimrmana uvádí první hru – „rekonstrukci“ Cimrmanova díla Akt. V Brně zahajuje svou činnost Divadlo Husa na provázku.

Nová vlna českého filmu proráží na světová plátna a jména jako Forman, Chytilová, Němec, Menzel, Jireš, Schorm, Juráček či Passer se objevují na stránkách nejprestižnějších světových filmových časopisů. František Vláčil natáčí Markétu Lazarovou, která bude o desítky let později v divácké anketě prohlášena za nejlepší český film 20. století. (str. 16–17)

 

Vyhrajte knihu 1967: Rok, kdy jsem se narodil(a)

Jak vypadal svět a jaké významné události jím otřásaly před padesáti lety? V čem se jezdilo, co si lidé oblékali a jaké slavné osobnosti se narodily v roce 1967? To si můžete připomenout v publikaci Jarmily Frejtichové, kterou můžete využít také jako originální dárek pro toho, kdo se právě v tomto roce narodil, takže letos slaví významné kulaté narozeniny. Pokud někoho v svém okolí takového máte a pokud navíc patří mezi fanoušky retra, jistě mu uděláte velkou radost.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Management Press patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu 1967: Rok, kdy jsem se narodil(a) vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu 1967: Rok, kdy jsem se narodil(a)
probíhá od 19. dubna do 2. května 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy 1967: Rok, kdy jsem se narodil(a)

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knize1967: Rok, kdy jsem se narodil(a)

Frejtichová, Jarmila

Management Press, 2017

Vyhrajte originální dárek pro letošní jubilanty - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. zzuzza napsal:

    Dobrý den, napjatě očekávám výhru, zatím nedorazila. Mohli byste prosím zjistit, jestli jsme se s poštou neminuly? Děkuji

Napsat komentář