Zahrajte si o legrační příhody malých obyvatel dubů

dubanci-pribehy-jednoho-roku-perex
Napadlo vás někdy, když jste procházeli okolo dubu, co se asi odehrává v jeho koruně? Skrývají se v ní totiž nejen ptáci a roztodivné druhy hmyzu, ale také dubánci. Co jsou zač tito malí tvorové, kde se vzali a jací jsou? To vše si můžete přečíst.

Seznamte se dubánky

dubanci-pribehy-jednoho-roku-ukazka-1Dubánci skutečně existují!

Jak jinak si vysvětlíte, že právě držíte v ruce knihu plnou jejich příběhů, které nám sami vyprávěli? Když se s námi seznámili a překonali ostych, rozpovídali se o svém životě a o zážitcích, o kterých vy, když kolem dubů procházíte, nemáte ani ponětí. Nadšeně popisovali, jak se skamarádili s vodníkem Mníkem z rybníka Raubířníka, jak cestovali do Dubrovníku a potkali Poseidona nebo jak pomohli strašidlu Jakubovi, drakovi Kaštounovi či jelenu Poldovi.

Dubánci totiž vždy vymyslí neobvyklý způsob řešení na všechny trampoty – svým typickým, legračním způsobem a s přátelským srdcem na dlani. A vy máte nyní možnost prožít si to s nimi.

 

Dubánci – Příběhy jednoho roku

Autoři: Leona Šťastná, Slávek Rydval

Vydalo: nakladatelství CPress
Ilustrace a fotografie: Petr Václavek
Počet stran: 120
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 4/2017
ISBN: 978-80-264-1439-1

Přečtěte si více o knize Dubánci – Příběhy jednoho roku, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství CPress patřící pod společnost Albatros Media. Navíc si můžete stáhnout a přečíst také ukázku.

cpress-AM

Nakladatelství CPress systematicky rozšiřuje svou knižní nabídku zejména v oblastech knížek pro nejmenší, cestování, historie a military, hobby, auto-moto, zdraví a životní styl, příroda a zahrada, umění a kultura a technika a věda. Novým knižním oborem, který si už pevně vydobyl své místo v našem nakladatelství, jsou kuchařky, jak pro dospělé tak i pro děti.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

dubanci-pribehy-jednoho-roku-ukazka-2Jednoho července Dubinka našla díru v plotě opuštěné zahrady. Prolezla jí a začala si v neposekané trávě hrát na Šípkovou Růženku. Zahrada opravdu vypadala, jako by se o ni sto let nikdo nestaral. Jak si tak hrála, všimla si pavučiny, ve které se strachy třepetala nešťastná muška. Blížil se k ní pavouk a byl by ji býval snědl, kdyby Dubinka mušce nepomohla vymanit se z pavučiny. Z mušky se rázem stal kouzelník a povídá: „Děkuji ti, Dubinko, že jsi mi pomohla. Jmenuji se Prokop. Tak jsem se do té pavučiny zamotal, že jsem ani kouzla použít nemohl. Už už by mě ten pavouk snědl, kdyby ses tu neobjevila. Za odměnu ti splním jakékoli přání. Jen si něco přej, má milá.“
Dubinka se zamyslela a povídá: „Chtěla bych, aby všechno, co vidím, bylo červené!“ (str. 61)

 

Vyhrajte knihu Dubánci – Příběhy jednoho roku

Prožijte celý jeden rok ve společnosti nových neobvyklých přátel. V lese a obzvláště v korunách dubů totiž kromě známých zvířat žijí také zvláštní tvorové, kterým se říká dubánci. A právě ti konečně překonali svůj ostych, ukázali se lidem a hlavně se rozpovídali o tom, jaká dobrodružství prožívají. Vydejte se s nimi na pomoc strašidlu Jakubovi a jelenu Poldovi, nebo si přečtěte, jak dopadla Dubinka, když chtěla vidět červeně. To vše a mnohem více pro vás sepsali Leona Šťastná a Slávek Rydval a Petr Václavek všechny příběhy doplnil nejen krásnými ilustracemi, ale především fotkami, které vás přesvědčí, že dubánci skutečně existují!

Ve spolupráci s nakladatelstvím CPress patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Dubánci – Příběhy jednoho roku vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Dubánci – Příběhy jednoho roku
probíhá od 11. do 24. dubna 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy pro děti Dubánci – Příběhy jednoho roku

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDubánci
Příběhy jednoho roku

Šťastná, Leona - Rydval, Slávek

CPress, 2017

Napsat komentář