Dcera a otec, poslední obyvatelé světa, nebo ne?

Nekonecne dny
Osmiletá Peggy žije se svým otcem v chatce uprostřed lesů. Na tom by nebylo nic divného, kdyby se nejednalo o poslední dva obyvatele na světě. Jednoho dne ale narazí na dalšího člověka, Reubena, a Peggy začne o všem pochybovat. Lhal jí otec? A pokud ano, co ho k tomu vedlo?

Svět za Velkým předělem se propadl do nicoty i se všemi jeho obyvateli. Zůstali jen dva z nich – osmiletá Peggy a její podivínský otec. V rozpadlé chatce uprostřed hlubokých lesů se učí přežít z darů přírody, a hlavně se sebou navzájem. Pak se ale jednoho dne z lesa vynoří tajemný vousáč Reuben a Peggy začne poznávat, že všechno je možná docela jinak, než jak jí otec vtloukal do hlavy. Co když žádný konec světa nenastal? Co když její rodný dům v Londýně ještě stojí a matka v něm stále čeká na její návrat? Nekonečné dny je strhující příběh o temných stránkách člověka, ale i o krásách přírody, naději a přátelství.

Ukázka z knihy

Dneska ráno jsem v zásuvce sekretáře našla otcovu černobílou fotku. Nevypadá na ní jako lhář. Moje matka Ute odstranila z alb uložených na spodní polici v knihovně všechny ostatní jeho obrázky a zbylé rodinné a miminkovské fotky přeskládala tak, aby v albu nezbyly díry. Zarámovaná svatební fotografie, která stávala na krbové římse, je taky pryč.
Na zadní straně téhle fotky Ute svým pevným rukopisem poznamenala: „James und seine Busenfreunde mit Oliver, 1976.“ Byl to otcův poslední snímek. Vypadal tam až neuvěřitelně mladý a zdravý, tvář měl hladkou a bílou jako říční oblázek. Muselo mu být šestadvacet, to je o devět víc než teď mně. (str. 5)

Nekonečné dny

Autorka: Claire Fullerová
Přeložila: Veronika Volhejnová

Počet stran: 272
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-257-2016-5
Doporučená cena: 298 Kč

 

Knihu Nekonečné dny vydalo nakladatelství Argo.

O autorce

Claire Fullerová vystudovala na Winchesterské univerzitě sochařství a později se řadu let věnovala marketingu. V roce 2013 ukončila na stejné univerzitě studium tvůrčího psaní a v témže roce vydala svou prvotinu Nekonečné dny. Kniha vyšla nejen ve Velké Británii, ale také v USA a Kanadě a byla přeložena do několika jazyků. V roce 2015 za ni autorka získala Cenu Desmonda Elliota za nejlepší debut vydaný ve Velké Británii. Claire Fullerová je vdaná, má syna a dceru.

Zdroj informací: nakladatelství Argo


Nakladatelství Argo vzniklo v roce 1992 a vydalo více než dva tisíce titulů. Snaží se také získávat a podporovat talentované autory a kvalitní překladatele. Díky tomu Argo za dobu své existence získalo pověst vydavatele kvalitní beletristické, historické i jiné odborné literatury, a to českého i zahraničního původu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNekonečné dny

Fullerová, Claire

Argo, 2017

Napsat komentář