Vítězství outsiderů z Leicesteru City

Jonathan Northcroft_Neohrozeni
Kniha Neohrožení od zpravodaje deníku The Sunday Times je historií jedné neuvěřitelné fotbalové sezony. Podnikněte cestu od jistého sestupu k vítězství v Premier League a prožijte největší úspěch v moderní éře fotbalu.

Stadion King Power odpočítává poslední vteřiny do výkopu. Na hřišti hraje osamělý trumpetista tklivou melodii „Post Horn Gallop“, neoficiální hymnu Leicesteru City. Po zádech běhá mráz. Soupeř zajíkavě lapá po dechu. Je odpískáno, začíná hon. Z velké obrazovky na stadion shlížejí žhoucí liščí oči. Na stěnách září nápisy #Fearless (#Neohrožení).
Leicester City byl vždycky trochu jiný klub, ale v sezoně 2015/2016 napsal příběh, který je v moderní fotbalové historii naprosto ojedinělý. Koho by to napadlo? Místo jistého sestupu šampionem Anglie? Na stadionu King Power se splnily sny všech malých klubu a nemožné se stalo skutečností.

Kniha Neohrožení vypravuje o jednom nevšedním mužstvu s mnoha naprosto rozdílnými a jedinečnými osobnostmi, z nichž někteří by si zasloužili svou vlastní knihu. Autor se zaujetím líčí historii jedné sezony a rovněž příběh o tom, co tato událost může znamenat pro budoucnost anglického fotbalu.

 

Neohrožení

Úžasný příběh outsiderů z Leicesteru City
Autor: Jonathan Northcroft
Přeložili: Romana Bičíková, Milan Růžička

Počet stran: 304
Vazba: vázaná
Formát: 138×206 mm
ISBN: 978-80-7577-025-7
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Neohrožení vydalo nakladatelství Host.

 

Jonathan Northcroft

Jonathan Northcroft je fotbalový zpravodaj deníku The Sunday Times, komentátor živých fotbalových přenosů Rádia 5 stanice BBC a pravidelný host show Sunday Supplement na televizním kanálu Sky Sports. Je spoluautorem knihy Manchester United Opus (2006) o historii klubu Manchester United.

Informace o autorovi byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.


Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNeohrožení
Úžasný příběh outsiderů z Leicesteru City

Northcroft, Jonathan

Host, 2017

Napsat komentář