Získejte audioknihu vzpomínek Miloše Formana

co-ja-vim-perex
Jméno a filmovou tvorbu Miloše Formana zná pravděpodobně každý z nás, ale kolik toho víte o jeho životě? Pokud vás vzpomínky toho amerického režiséra českého původu zajímají, poslechněte si je v audio verzi jeho biografie.

Život, který stojí za to

Miloše Formana netřeba představovat: do povědomí filmových fanoušků se zapsal už v šedesátých letech, kdy přispěl k zformování toho, čemu se brzy začalo říkat „nová vlna“ českého filmu; po odchodu do exilu v USA se po počátečních hubených letech zařadil mezi hollywoodskou smetánku a jeho filmy jako Vlasy, Přelet nad kukaččím hnízdem, Amadeus či Lid versus Larry Flynt už dávno patří do zlatého fondu světové kinematografie. Kniha vzpomínek je pak dílem stejně výrazným jako jeho filmy – řečeno slovy samotného Miloše Formana, jde o „můj život, jak ho prožil Jan Novák“. A že ten Formanův život stál za to.

 

Co já vím?

Autoři: Jan Novák, Miloš Forman

Vydalo: vydatelství Audiotéka.cz
Interpret: Hynek Čermák
Délka: 16 hodin 6 minut
Vydáno: 2/2017

Přečtěte si více o audioknize Co já vím?, kterou do soutěže věnovala společnost Audiotéka.cz. A nezapomeňte si také poslechnout krátkou ukázku.

audioteka-logo

Audiotéka.cz nabízí audioknihy v elektronické podobě, které je možné nakoupit a poslouchat přes aplikace pro mobilní telefony nebo web www.audioteka.cz. Mobilní aplikace jsou dostupné pro platformy iOS, Android a Windows Phone. V nabídce Audiotéky najdete přes 2500 titulů nejrůznějších literárních žánrů i audioverze populárních časopisů Respekt a Forbes. Služba Audiotéka je dostupná také na Slovensku a v další desítce jazykových verzí po celém světě.

 

O autorovi

Jan Novák je česko-americký spisovatel, scenárista a dramatik, narozený v roce 1953 v Kolíně. Jeho rodina v roce 1969 emigrovala přes Rakousko do Chicaga, kde debutoval povídkovou sbírkou Striptease Chicago (’68 Publishers 1983; Mladá fronta 1992) z prostředí československých emigrantů v Americe. V roce 1985 začal psát anglicky a jeho první román v angličtině Miliónový jeep vyhrál Carl Sandburg Award za knihu roku a Friends of Literature Award. Jako scenárista spolupracoval s Milošem Formanem na filmu Valmont, napsal také scénáře k filmům Báječná léta pod psa a ke slovenském filmu Nedodržaný sľub, který byl Slovenskem nominován na Oscara. Jeho rozsáhlé beletristické zpracování příběhu bratří Mašínů pod názvem Zatím dobrý (z angl. originálu So Far So Good) získalo v roce 2005 cenu Magnesia Litera v kategorii Kniha roku. V roce 2005 natočil společně se svým synem Adamem dokumentární film Občan Václav Havel jede na dovolenou o policejním pronásledování Václava Havla v roce 1985 a v roce 2009 pak dokumentární film Občan Havel přikuluje z doby o deset let dříve. V roce 2007 obdržel Cenu Josefa Škvoreckého za román Děda (Bookman, 2007).
(Zdroj informací: společnost Audiotéka.cz)

 

Vyhrajte audioknihu Co já vím?

Náš nejznámější režisér Miloš Forman oslavil 18. února své narozeniny a právě při této příležitosti vyšla audiokniha s jeho biografií. Příběh svého života sepsal sám ve spolupráci se spisovatelem Janem Novákem, audio verzi pro vaše uši potom namluvil herec a dabér s charakteristickým hlubokým hlasem Hynek Čermák. Tak neváhejte a zaposlouchejte se do vzpomínek tvůrce oscarových filmů Přelet nad kukaččím hnízdem nebo Amadeus.

Ve spolupráci se společností Audiotéka.cz vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou audioknihu Co já vím? vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o audioknihu Co já vím?
probíhá od 25. února do 10. března 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 audioknihy Co já vím?

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeCo já vím?
Audiokniha

Novák, Jan - Forman, Miloš

Audiotéka.cz, 2017

Napsat komentář