Vyhrajte biografii významné české rodačky

Pět amerických prezidentů česká babička a já - Ukázka
Narodila se sice v Praze, ale už v osmi letech s rodiči emigrovala v USA. Vystudovala zde a svou kariéru nezačala ničím menším než Bílým domem, kde dlouho pracovala jako zvláštní asistentka. O kom je řeč? To si přečtěte v našem článku.

Vzpomínky na české kořeny i život v Americe

Nové doplněné a rozšířené vydání vzpomínek Elišky Haškové Coolidge, významné Češky, která se dokázala prosadit jak ve vrcholném politickém prostředí v USA, tak po revoluci i v bývalé vlasti.

Rodačka z Prahy, emigrovala v roce 1950 do USA a je již dostatečně známo, že kariéru začala v Bílém domě, kde dlouho pracovala jako zvláštní asistentka pěti amerických prezidentů, dále ve vysokých pozicích na ministerstvu zahraničních věcí USA a v dalších důležitých amerických vládních organizacích. Dnes napomáhá společenským i podnikatelským kontaktům mezi Českou republikou a USA prostřednictvím své agentury Coolidge Consulting Services v Praze. Je čestnou členkou několika společností, působí v poradním sboru Zámku Liteň, v Leadership Council Americké obchodní komory. Je členkou Etické výchovy, o.p.s., iniciátorkou projektu ASET, působí ve správní radě Amerického institutu pro politické a ekonomické systémy (AIPES), je členkou fakulty Prague Leadership Institute, členkou kolegia mentoringového programu Minerva 21 a zakladatelkou organizace National Museum of Women in the Arts, Czech Republic. Již delší dobu působí v porotě Ocenění Českých Podnikatelek (OCP) společnosti Helas a je patronkou projektu Manuál úspěšné ženy – MUŽ. Intenzivně se věnuje umění a managementu společenského chování a diplomatického a byznysového protokolu. Vede kurzy etikety v češtině i angličtině pro veřejnost, firmy a státní správu. Etiketu učí dokonce i děti a teenagery.

 

Pět amerických prezidentů, česká babička a já

Autorka: Eliška Hašková-Coolidge

Vydalo: nakladatelství Mladá fronta
Počet stran: 256+40 stran přílohy
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 12/2016
ISBN: 978-80-204-3968-0

Přečtěte si více o knize Pět amerických prezidentů, česká babička a já, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Mladá fronta.

Nakladatelství Mladá fronta bylo založeno již v roce 1945 a v současné době se právem řadí mezi největší a nejúspěšnější vydavatelské domy v České republice. Své dobré jméno staví nejen na mnohaletých zkušenostech, ale hlavně na profesionalitě, odbornosti a dynamickém růstu. Tomu logicky odpovídá i pestré portfolio titulů, které vydává.

 

Ukázka z knihy

Pět amerických prezidentů česká babička a já - UkázkaPo letech mě s větví Polických sblížila slova, která jsem našla na jejich rodinném domě v Pařížské ulici číslo 3: „S pevnou vůlí k vytčenému cíli.“ Kéž bych byla jako dítě věděla, že se jednou stanou i mým životním krédem.
Vždy mě to ale víc táhlo k tatínkovým rodičům, babičce a dědečkovi Haškovým. Dnes mi občas lidé na Šumavě říkají „hraběnko“, protože v Kundraticích máme rodinný zámeček. Jsem na to alergická, šlechtický původ nemám. Ale troufám si tvrdit, že ten původ je ušlechtilý.
Dědeček Hašek byl úspěšný bankéř. Vyrůstal ve Vídni, ve skromných poměrech tamější klasické české středostavovské rodiny. Patrně byl jediný syn, nikdy jsem o žádném jiném neslyšela. Jeho kořeny údajně sahají do Českých Budějovic. Léta se chystám, že se tam jednou vypravím a vyhledám místo, odkud Haškovi vzešli, ale nemám ponětí, kde začít, čeho se chytit. (str. 14)

 

Vyhrajte knihu Pět amerických prezidentů, česká babička a já

Začtěte se do autobiografie významné ženy, která je iniciátorkou a patronkou mnoha projektů, členkou několika společností a lektorkou kurzů etikety nejen pro dospělé, ale také pro děti. Kořeny má Eliška Hašková-Coolidge české, přesto velkou část života strávila v USA, kam v roce 1950 jako osmiletá emigrovala s rodiči. Po revoluci se vrátila do vlasti a stejně jako v Americe, i u nás si vybudovala úspěšnou kariéru, která tehdy v USA nezačala ničím menším než pozicí v Bílém domě. Její vzpomínky nejen na dobu zde strávenou si můžete přečíst právě nyní i vy v druhém doplněném a rozšířeném vydání její knihy.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Mladá fronta vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Pět amerických prezidentů, česká babička a já vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu
Pět amerických prezidentů, česká babička a já
probíhá od 20. února do 5. března 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 biografie Pět amerických prezidentů, česká babička a já

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePět amerických prezidentů, česká babička a já

Hašková-Coolidge, Eliška

Mladá fronta, 2016

Vyhrajte biografii významné české rodačky - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. libra napsal:

    Děkuji za výhru, dnes dorazila, večer se na to vrhnu :-)

Napsat komentář