Osudový zpěv

Zpev Maora
Hlavní hrdinka Katharina má důvod k radosti. Nejen že získala možnost napsat reportáž o Novém Zélandu, ještě ke všemu se setká se svou kamarádkou Sinou. Vše změní nemoc dcerčiny kamarádky, díky čemuž se Katharina seznámí s tajemným Maorem a jeho ještě tajemnější písní… Co se za ní skrývá?

Katharina má napsat reportáž o Novém Zélandu. Je nadšená, navíc se setká s kamarádkou Sinou. Pak přijde zemětřesení a Sinina malá dcerka se zraní. Při ošetřování vyjde najevo diagnóza, která všechny šokuje. Katharina hledá pomoc, kde se dá, ale až setkání s mužem, který zpívá starou maorskou píseň, jí poodhalí tajemství, které rozhoduje o osudech lidí…

Ukázka z knihy

„Tady ještě někdo leží!“
John opatrně pohnul rukou, pak druhou. Hlasy se blížily. Co se to stalo? Jen pomalu se mu vracely vzpomínky na vodu, bahno, potíže s dechem a hrozné skřípění těsně před nehodou. Možná se mu to jen zdálo? Netrpělivě potřásl hlavou, aby se těch podivných myšlenek zbavil. Hned toho pohybu litoval – přepadla ho prudká bolest hlavy. Sáhl si rukou na spánek a nahmatal bouli velikosti holubího vejce. Zároveň ho při tom pohybu bolela ruka a bok. Podíval se na své tělo. Do pasu byl nahý a na boku měl dlouhou řeznou ránu, ze které prosakovala krev. Podobnou ránu měl i na ruce, ale tady už nebyla krev vidět, zřejmě zranění nebylo tak velké. Světlé kalhoty měl potrhané a rozříznuté, nohy nahé. Boty musel v průběhu noci někde ztratit. Přinutil se posadit a rozhlédl se kolem. (str. 1)

Co se stalo, zjistíte díky pokračování ukázky.

Zpěv Maora

Autorka: Emma Temple
Přeložila: Marta Kališová

Počet stran: 312
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7543-256-8
Doporučená cena: 279 Kč

 

Knihu Zpěv Maora vydalo nakladatelství Alpress.

O autorce

Pod pseudonymem Emma Temple publikuje německá autorka Katrin Tempel. Narodila se roku 1967 v Düsseldorfu a vyrůstala v Mnichově. Už při studiu historie a politických věd se začala zajímat o Nový Zéland. Odcestovala tam a rok strávila na farmě poblíž města Christchurch. Do této oblasti jí to stále táhne. Profesně začínala jako žurnalistka, dnes se věnuje psaní scénářů a vlastní románové tvorbě. S rodinou žije v Bad Dürkheim. Česky již také vyšla kniha Tanec Maora (ukázka).


Knižní nakladatelství Alpress zaujímá na trhu s knihami jedno z předních míst a pro své čtenáře vydává knihy nejznámějších světových i českých autorů ve všech žánrech. Především to jsou romány pro ženy, romány pro muže, světová literatura, thrillery, dobrodružné a historické romány, příběhy ze života, knihy pro děti a mládež, komiksy, a také populárně naučná literatura z oblasti esoteriky, hobby, sportu. Nechybí knihy o zdraví, zdravé výživě a také velmi žádané knihy záhad.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZpěv Maora

Temple, Emma

Alpress, 2017

Napsat komentář