Získejte příběh antihrdiny závislého na morfiu

morfium-perex
Konstantin Willemann je bonviván v každém slova smyslu. Užívá si společnosti žen, alkoholu, drog a života plného luxusu. Že všude kolem zuří válečné nepokoje, ho nijak moc nezajímá, přesto se do nich musí zapojit, i když velmi neochotně.

Boj za vlast a za morfium

Bůh? Čest? Vlast? Morfium!

Varšavan Konstantin Willemann, syn německého aristokrata a popolštěné Slezanky, si z vlasteneckých hesel a tradice posvěcené krví vojenských hrdinů nic moc nedělá. Je to cynik, lotr a bonviván. Nevěrný manžel a nezodpovědný otec.

Do válečných bojů v září roku 1939 se Konstantin zapojuje jen neochotně, ale po porážce Polska se stává členem tajné polské organizace. Nechce však být Polákem ani Němcem. Touží pouze po další lahvičce morfia a po tom, aby se mohl vrátit ke svému zhýralému životu plnému luxusu, krásných žen, drog a alkoholu.

Szczepan Twardoch dokázal něco, co se v polské próze vidí jen zřídka – stvořil antihrdinu, kterého si zamilujete. Příběh slabého, rozervaného člověka zapleteného do světových dějin ztvárnil tak, jak to umějí jenom ti nejlepší literáti – Witkiewicz, Gombrowicz či Littell. Bláznivý, ďábelský a troufalý román.

 

Morfium

Autor: Szczepan Twardoch

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Michael Alexa
Počet stran: 530
Vazba: vázaná
Vydáno: 1/2017
ISBN: 978-80-7491-593-2

Přečtěte si více o knize Morfium, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

O autorovi

Szczepan-TwardochSzczepan Twardoch (nar. 1979) studoval sociologii a filozofii v Katovicích. Nyní žije v Pilchovicích v horním Slezsku. Říká o sobě, že je napůl Slezan a napůl Polák. Publikoval celkem osm románů, celou řadu povídek a esejí. Za knihu Morfium získal v roce 2012 Paszport Polityki a cenu čtenářů v rámci literární ceny Nike, v roce 2013 pak nominaci na ceny Angelus a Gdyně. Na motivy románu se připravuje film v německo-polské koprodukci.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Morfium

Měl by bojovat za vlast, ale jediné, po čem touží, je další lahvička morfia. Pouze velmi neochotně se stal Konstantin Willemann členem tajné polské organizace, i když by si mnohem raději užíval dál svůj život plný luxusu, alkoholu, žen a drog. Je to rozhazovačný bonviván, nevěrník a špatný otec k tomu, přesto mu budete fandit. Szczepan Twardoch totiž dokázal ve své knize stvořit antihrdinu, kterého si přes všechny jeho nedostatky, závislosti a špatné vlastnosti zamilujete. Nevěříte? Přesvědčte se o tom sami!

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Morfium vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Morfium
probíhá od 9. do 22. února 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 romány Morfium

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMorfium

Twardoch, Szczepan

Host, 2017

Napsat komentář