Zlepšete svůj život s knihami z nakladatelství Grada

osobnirozvoj
Míváte někdy pocit, že nejste dost úspěšní? Toužíte využít svůj potenciál naplno? S knihami z nakladatelství Grada se naučíte objevit své skryté talenty a využít je ve svůj prospěch. Ať už vás trápí práce, rodina či osobní život, nikdy není pozdě na změnu.

grada

Knihy nakladatelství Grada můžete na pultech knihkupců vídat od roku 1991. Za tu dobu se Grada stala největším nakladatelstvím odborné literatury u nás.

Pod logem Grada vychází odborné knihy z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. Od práva, ekonomiky a účetnictví, manažerských titulů, po psychologii, zdravotnictví, počítačovou literaturu, architekturu a stavebnictví.

Nakladatelství nezapomíná ani na technické obory. Celkový počet oborů, kterým se nakladatelství věnuje, a ze kterých můžete vybírat, je 29. Z takto široké nabídky si vybere opravdu každý.

Autoři knih Grady patří mezi přední odborníky ve svém oboru. Například Stanislav Kratochvíl, přední český psycholog a vedoucí psycholog v psychiatrické léčebně v Kroměříži nebo Václav Klaus, ekonom, politik a bývalý prezident České republiky.

Knihy Grady nejsou určeny pouze odborníkům. Z široké nabídky odborných publikací si vyberou také studenti a odborná veřejnost. Všeobecná témata naučné odborné literatury mohou zaujmout i neodbornou širší veřejnost.

————————————————

První z publikací, kterou si dnes představíme, je Hackněte svůj život. Samotný název knihy je všeříkající. Dnešní doba je charakteristická uspěchaným životním rytmem. V každodenní honbě za dokonalostí neustále něco nestíháme. To, po čem pak toužíme ze všeho nejvíce, je chvilka klidu. Nenechte se semlít povinnostmi. Naučte se organizovat lépe svůj čas a nebojte se prožívat aktuální okamžiky svého života. Několik užitečných rad, jak na to, najdete v knize Lucie Budíkové a Moniky Nevolové.

Naleznete zde tipy a triky (tzv. hacky) z různých oblastí, ať již s pomocí technologií, nebo bez nich. Autorky vám prostě a jednoduše poradí, jak se celkově lépe zorganizovat a nezbláznit se z toho. Zjistíte, jak si udělat systém, zlepšit návyky, nezahlcovat se, jak efektivně stíhat své povinnosti, a mít tak čas na radosti. Zredukujte tedy chaos a udělejte si každodenní život snazší a zábavnější. Získáte i tipy, jak se efektivně učit či jak hacknout cestování. Nechte se inspirovat a prožijte svůj život na plno! Stojí to za to.

Hackněte svůj život

Nejen pomocí technologií
Autorky: Lucie Budíková, Monika Nevolová

Počet stran: 112
Vazba: brožovaná
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-247-5397-3
Doporučená cena: 199 Kč

 

Přečtěte si více o knize Hackněte svůj život vydané
v edici Psychologie pro  každého a také její ukázku.

Ukázka z knihy

Lifehacking neboli hacknutí života vnímám tak, že si buduji nějaký návyk nebo rutinu, která mi zjednoduší fungování, abych se mohl koncentrovat na to, co je pro mě důležité. V podstatě taková zkratka. Nalezení způsobu, jak si trošku zjednodušit život pomocí technologií, abych se mohl koncentrovat na to, co je pro mě důležité.

O autorce

Mgr. Monika Nevolová vystudovala magisterský obor psychologie na Univerzitě Palackého v Olomouci, několik let působila jako redaktorka lifestyle magazínů, připravovala články zejména z oblasti aktivního životního stylu, sportu, zdraví, wellness a psychologie. Kromě spolupráce s TV médii na pozici dramaturga, kreativního producenta a content development managera, se aktivně věnuje vzdělávání soft skills, networkingu, životnímu koučinku a improvizaci. Je autorkou a propagátorkou vzdělávacího konceptu Umění v práci.

Zdroj: nakladatelství Grada

 ————————————————

Cesta za úspěchem je trnitá. Německý motivační řečník a podnikatel Bodo Schäfer se řídí Einsteinovým výrokem, že v každém dřímá génius. On sám kdysi navštěvoval různé životní kouče a snažil se zjistit, jak překonat každodenní frustraci a rutinu. Nechtěl odsouvat své sny do pozadí kvůli každodenním povinnostem a nedostatku času. Ve své knize 30 pravidel vítězů vás seznámí s praktickými radami, které vám pomohou stanout na stupínku vítězů.

Úspěch a naplněný život – kdo by po nich netoužil! Přesto se ale příliš často spokojíme s málem. Naše vize a sny musí ustoupit závazkům a každodenní rutině. Aby se to nepřihodilo i vám, je tu tato kniha!

Pravidla vítězů vám pomohou:

  • Mít stoprocentně pod kontrolou svou práci a časový plán.
  • Správně zvládat kritiku a stres.
  • Vymanit se z područí strachu a obav.
  • Využít nespokojenost jako energii, která vás dovede k větším úspěchům.
  • Vydělávat více peněz.
  • Dosáhnout skutečného uznání.

Kniha obsahuje 30 praxí prověřených pravidel, díky nimž si splníte své sny a dosáhnete úspěchu v osobním i pracovním životě. Svůj život můžete kdykoliv změnit, máte na výběr. Každý má možnost stát se vítězem!

30 pravidel vítězů

Pro úspěch a naplněný život
Autor: Bodo Schäfer
Přeložil: Dan Helekal

Počet stran: 192
Vazba: brožovaná
Formát: 160×240 mm
ISBN: 978-80-271-0119-1
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu 30 pravidel vítězů si můžete prolistovat v ukázce.

Ukázka z knihy

Místo aby mi kouč pomáhal s ožehavými životními situacemi, vysvětloval mi pravidla – pravidla vítězů. I když jsem si to tenkrát neuvědomoval, ukázalo se to jako velmi přínosný postup. Naučil jsem se nejen řešit své tehdejší problémy, ale byl jsem připraven i na výzvy, které si pro mě chystala budoucnost.

————————————————

Rozvíjet svou osobnost nemusíte jen s pomocí druhých. Ta největší hnací síla je ve vás. Vaším úkolem bude ji objevit a naučit se jí porozumět. Už Freud věděl, že skrze sny k nám promlouvá naše nitro. Neurobiologové předpokládají, že se nám zdá cca pět snů za noc. Jak si své sny ráno pamatovat? Jak rozluštit, co se nám náš sen snaží říct, a jak toto poselství využít ke zlepšení našeho života? Na tyto a mnohé další otázky vám odpoví Marta Helingerová svou knihou Sny jako zdroj sebepoznání.

Naučte se spolu s námi přistupovat ke snům, porozumějte jim a využijte je pro svůj osobní rozvoj. Pomohou vám vyřešit problémy a orientovat se v životních situacích, ať už se týkají osobních vztahů, nebo zaměstnání. Autorka vás seznámí s technikami výkladu snů a představí vám jejich svébytný jazyk plný obrazů a symbolů jako přirozenou „řeč duše“, která se tímto způsobem vyjadřuje k našemu životu a jejíž hlas bychom neměli přeslechnout. Vysvětlí vám, proč míváme noční můry, co se děje v dětských snech a co je to lucidní snění. Ukáže vám, jak je možné sny využít v každodenním životě, a především k vlastnímu sebepoznání. Budete až překvapeni, co vše se ve vašem životě náhle změní. Poznejte tedy sami sebe a sněte!

Sny jako zdroj sebepoznání

Jak využít sny k osobnímu rozvoji
Autorka: Marta Helingerová

Počet stran: 182
Vazba: brožovaná
Formát: 143×206 mm
ISBN: 978-80-247-5690-5
Doporučená cena: 229 Kč

 

Přečtěte si více o knize Sny jako zdroj sebepoznání vydané
v edici Psychologie pro každého a také její ukázku.

Ukázka z knihy

Práce se sny je příležitostí k sebepoznání, reflexi, zkrátka o hledání a objevování příjemných či méně příjemných, hlavně však pravdivých skutečností o sobě. Jana Heffernanová práci se sny přirovnává ke šťourání se pohrabáčem v kamnech a dodává, že: „Sny jsou zajímavým a nevyužitým zdrojem sebepoznání.“

Pokračování úryvku najdete v podrobnější ukázce.

O autorce

Mgr. Marta Helingerová vystudovala psychologii na Filosofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Několik let pracovala na Lince bezpečí pro děti a mládež jako kmenová supervizorka a konzultantka. V letech 2003–2007 absolvovala psychoterapeutický výcvik v rogersovské psychoterapii, psychoterapii zaměřené na člověka (PCA Person Centred Therapy) pořádaný PCA Institutem Praha.

Zdroj: webové stránky Marty Helingerové

 ————————————————

Myslíte si, že nadprůměrně inteligentní lidé mají úspěch v životě zaručen? Pak vás možná překvapí, že často svou odlišností trpí. Pokud nejsou jejich schopnosti včas a správně rozvíjeny, svůj dar vůbec neuplatní. Navíc se mohou cítit druhými odmítáni. Terapeutka Monika Stehlíková ve své knize Život s vysokou inteligencí vysvětluje, jak správně pracovat s nadprůměrně inteligentními jedinci.

Vysoká inteligence je v povědomí lidí automaticky spojovaná s úspěchem a skvělým životem. Málokoho napadne, že to ale může být přesně naopak, že spousta nadaných lidí, pokud správně neporozumí své odlišnosti, může prožít nenaplněný život plný utrpení, problémů, nepochopení, odmítání a předstírání.

Velmi chytří lidé se často cítí osaměle, trpí nedostatkem sebedůvěry a až přílišnou citlivostí a zranitelností. Mívají pocit, jako by byli z jiné planety. Tím, že mají odlišný způsob myšlení a prožívání, bývají mnohdy nepochopeni, což vede k ještě většímu uzavírání se do sebe.

Tato výjimečná kniha jim odhalí cesty k nalezení štěstí, seberealizaci a plně prožitému životu. Čím dříve je poznají, a to nejlépe už v dětském věku, tím méně času v životě promarní zbytečnými pokusy být jako ostatní, přizpůsobit se. Autorka, zkušená lektorka a terapeutka, velmi empaticky a s osobní zkušeností přináší poprvé na český trh komplexně zpracovanou problematiku nadaných dospělých a dětí.

Život s vysokou inteligencí

Průvodce pro nadané dospělé a nadané děti
Autorka: Monika Stehlíková

Počet stran: 169
Vazba: brožovaná
Formát: 158×240 mm
ISBN: 978-80-271-0101-6
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Život s vysokou inteligencí vydané
v edici Psychologie pro každého si můžete prohlédnout v ukázce.

Ukázka z knihy

Lidé s vysokým potenciálem jsou lidé vyznačující se výrazně vysokou inteligencí, mnoha nadprůměrnými schopnostmi a kvalitativní odlišností myšlení a fungování mozku, které se projevuje rozdílným prožíváním, vnímáním, chápáním a chováním. Množství těchto osob v populaci se pohybuje mezi 2-5 %, což je dáno právě tím, že neexistuje ostrá dělící čára mezi běžnými lidmi a lidmi s vysokým potenciálem. A rovněž tím, že o mnohým z nich, hlavně pokud nemají žádné problémy, se psychologové ani nedozvědí.

O autorce

Mgr. Monika Stehlíková, MBA je lektorka a terapeutka. S nadanými jedinci pracuje individuálně na bázi pozitivní psychologie a Terapie přijetí a odevzdání ACT, ve které se vyškolila na Institutu pro kontextuální psychologii v Québecu. Monika Stehlíková se ve své práci také hodně věnuje dětem a dospívajícím, a to v rámci workshopů a kroužků Sociálního a emočního učení a všímavosti. S nadanými dětmi pracuje individuálně formou koučinku nebo terapie.

Zdroj: nakladatelství Grada


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHackněte svůj život
Nejen pomocí technologií

Budíková, Lucie - Nevolová, Monika

Grada, 2016

zobrazit info o knize30 pravidel vítězů
Pro úspěch a naplněný život

Schäfer, Bodo

Grada, 2016

zobrazit info o knizeSny jako zdroj sebepoznání
Jak využít sny k osobnímu rozvoji

Helingerová, Marta

Grada, 2016

zobrazit info o knizeŽivot s vysokou inteligencí
Průvodce pro nadané dospělé a nadané děti

Stehlíková, Monika

Grada, 2016

Napsat komentář