Získejte knihu rozhovorů plných nadhledu

doktor-vezenskych-ved-perex
Jiří Stránský toho za svůj život prožil více, než velká většina z nás. Několikrát byl vězněn, po revoluci na něj byl neustále vyvíjen tlak, aby vstoupil do politiky. Přesto si stále dokázal udržet svůj optimismus. Načerpejte z něj trochu i vy.

Jak se nenechat otrávit nikým a ničím

Žije s přesvědčením, že po světě zkrátka chodí lidé, jejichž jediným úkolem zde na zemi je škodit.

Jiří Stránský se ale nedá otrávit nikým a ničím – na to si toho prožil už dost. Lágr v padesátých letech, další vězení v letech sedmdesátých, po revoluci neustálý tlak, aby konečně vstoupil do politiky… Nikdy to neudělal.

Jiří Stránský každé čtyři měsíce, jak sám říká, umírá. Když se probere z nejhoršího, zapíše si: „Ještě jsem tady.“ S Jiřím se dá mluvit do nekonečna. Za svůj život toho prožil víc než drtivá většina z nás. A je dobré se jeho životním nadhledem trochu nakazit.

 

Doktor vězeňských věd

Rozhovor s Jiřím Stránským

Autorka: Renata Kalenská

Vydalo: nakladatelství Motto
Počet stran: 168
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 1/2017
ISBN: 978-80-267-0822-3

Přečtěte si více o knize Doktor vězeňských věd, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Motto patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si také stáhnout ukázku.

Motto-AM

Nakladatelství Motto vydává kvalitní českou beletrii a romány. Významnou součástí portfolia jsou i kvalitní detektivky severských, anglických a amerických autorů. Uvádí na trh knihy nových žánrů, například foodwritingové romány. Nejen ženám jsou pak určeny tituly psychologické.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

A z čeho pramení váš věčný optimismus?
Asi z toho, že se nikdy nevzdám.

Ale když vidíte, jak je Evropa zmatená…
Nejsem programový optimista, to ne. Osobně moc nevěřím tomu, že je bezradná a zmatená. Kdybych měl chuť a čas to poslouchat a pozorovat, všude bych našel, že si každý hřeje svoje politické polívčičky. Počínaje Orbánem. Ten na to ale teď tak doplácí, že neví, kam dřív skočit. Vždyť ho i vlastní lidi zradili. A není mu nic platné, že staví další zdi. Už na CCN jsem poslouchal, že mu výrazně klesají preference, takže on další volby prohraje. (str. 11)

 

Vyhrajte knihu Doktor vězeňských věd

Jiří Stránský to v životě neměl jednoduché. Těsně před maturitou byl vyloučen z gymnázia, kde studoval, a musel se začít živit manuálně. Ani to však komunistické justici nestačilo, proto jej obvinili z velezrady a poslali do lágru. Do vězení musel později ještě jednou v sedmdesátých letech. Po revoluci mohl Jiří Stránský konečně začít svobodně psát a publikovat, přesto každé čtyři měsíce, jak sám říká, umírá. Vždy se však z nejhoršího probere a znovu srší nadhledem a optimismem na všechny strany. Přesvědčte se o tom právě nyní i vy v knize Renaty Kalenské, která je napsaná formou rozhovoru.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Motto patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Doktor vězeňských věd vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Doktor vězeňských věd
probíhá od 18. do 31. ledna 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Doktor vězeňských věd

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDoktor vězeňských věd
Rozhovor s Jiřím Stránským

Kalenská, Renata

Motto, 2017

Získejte knihu rozhovorů plných nadhledu - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Myska.Kl napsal:

    Děkuji za vyhranou knížku, dnes dorazila :)

Napsat komentář