Vyhrajte dobrodružství okořeněné historií

kavalino-vejce-perex
Jája Melounová a Honza Přívětivý zažívají samé vzrušující příběhy. Nejdřív museli zachraňovat Vánoce ve staré Praze a teď na nich dokonce visí osud Karlštejna. Podaří se přesvědčit dračici, aby si pro své hnízdo i s vejci vybrala jiné místo?

Veledůležitý úkol pro strážkyni Jáju a rytíře Honzu

Kavalino vejce je pohádkově dobrodružná knížka pro děti, které mají rády příběhy plné vzrušení a napětí, okořeněné pravou českou historií a posolené špetkou tajemství.

Když Jája Melounová a Honza Přívětivý zachránili v SOVÍM PŘÍBĚHU Vánoce ve staré Praze, začali si užívat další příběh. Tentokrát má co dělat s Karlštejnem a jednou dost naštvanou dračicí. Bude to napínavá jízda od prvních řádků! Jája Melounová a Honza Přívětivý vyráží za dobrodružstvím do lucemburských Čech s velevýznamným úkolem – zachránit hrad Karlštejn. Jeho stavba je ohrožena dračicí, která si na jeho místě zbudovala hnízdo pro své drahocenné vejce. Strážkyně Jája s rytířem Honzou se setkají se středověkými dětmi, loupeživou bandou chamtivých hrdlořezů, prastarou čarodějnicí i vlkodlakem, který otročí svému prokletí. Seznámí se také s tajemným koněpruským stádem mimochodníků a jedním neobyčejným mladíkem, který je na útěku od francouzského dvora a ještě se pořád nerozhodl, čím chce být…

 

Kavalino vejce

O Karlu IV., dračí matce a statečných činech

Autorka: Kamila Ulčová

Vydalo: nakladatelství FULLSERVICE
Počet stran: 144
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 11/2016
ISBN: 978-80-906577-0-0

Přečtěte si více o knize Kavalino vejce, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Vyhrajte knihu Kavalino vejce

Když se ocitnete v Čechách v dobách lucemburských, připravte se, že to bude velké dobrodružství. Jája a Honza zde mají navíc skutečně důležitý úkol. Musí přesvědčit dračici Kavalu, aby se odstěhovala z rozestavěných zdí Karlštejna a hrad mohl být dostavěn. Ale dračí máma nebude to jediné, s čím se budou muset na cestě za splněním svého cíle potýkat. Koho a co dalšího potkají na své dobrodružné výpravě? To už si přečtěte v pohádkové knize Kamily Ulčové, kterou autorka navíc i sama ilustrovala, takže celý příběh provází množství obrázků.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Kavalino vejce vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Kavalino vejce
probíhá od 11. do 17. prosince 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 dobrodružné dětské knihy Kavalino vejce

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKavalino vejce
O Karlu IV., dračí matce a statečných činech

Ulčová, Kamila

FULLSERVICE, 2016

Napsat komentář