Návrat domů znovu vydává knihy Philipa Yanceyho

zklaman_bohem_kde_je_buh
Každý věřící bez ohledu na vyznání nahlíží na Boha tak trochu po svém. Philip Yancey se netají svými pochybnostmi. Jeho knihy zobrazují utajené nitro těch, kteří stojí před obtížnou otázkou: Kdyby Bůh existoval, dopustil by to, co se teď děje okolo nás?

Obě knihy, které vám dnes představíme, vydalo nakladatelství Návrat domů. Návrat domů je pražské nakladatelství moderní křesťanské literatury. Vydává především překlady z angličtiny evangelického zaměření. Nejznámějšími díly, které vydalo, jsou knihy C. S. Lewise včetně druhého vydání Letopisů Narnie. Publikovalo také řadu knih s kritikou evoluční teorie.

Logo_NavratDomu

 

První titul z naší dvojice popisuje příběh z prostředí Jižní Ameriky, který se zaobírá očekáváním. Co vlastně chtějí věřící od svého Pána? Může je někdy zklamat? Odpověď na tyto složité otázky hledejte v knize Zklamán bohem.

Zklamán Bohem

Mnozí z těch, kdo svůj život v důvěře otevřeli Bohu, prožívají hlubokou propast mezi tím, co očekávají, a tím, co ve skutečnosti zakoušejí. Čas od času je napadnou otázky, které si netroufnou vyslovit nahlas:

  • Není Bůh nespravedlivý?
  • Nemlčí Bůh?
  • Neschovává se Bůh?

Často jsem o těchto třech otázkách přemýšlel, když jsem plnil jeden autorský úkol v Jižní Americe. V Peru mě jeden pilot z řad misionářů dopravil do malé vesnice indiánského kmene Šipibo. Přivedl mě sem, aby mi ukázal vzkvétající, čtyřicet let staré církevní společenství. Ukázal mi však také žulový pomníček hned u hlavní cesty a vyprávěl mi příběh mladého misionáře, který toto společenství pomáhal založit. Když mu po náhlém záchvatu zvracení a průjmu zemřel půlroční syn, zdálo se, že se tento mladý misionář zhroutí. Vlastníma rukama vytesal pomníček z místního kamene – ten, na který jsme se dívali – pohřbil chlapcovo tělo a u hrobu zasadil strom. V té nejparnější denní době, kdy všichni ostatní vyhledávali stín, misionář chodil k řece a zpátky vlekl džbán s vodou na zalití stromu. Pak stál vedle hrobu a svým tělem ho zastiňoval, jako by ho chtěl chránit před žhnoucím rovníkovým sluncem. Někdy plakal, někdy se modlil a někdy tam prostě stál a díval se do prázdna.  Nakonec onemocněl i sám misionář. Blouznil a měl neustále průjem. Letěli s ním do Limy, kde ho lékaři vyšetřili, zda příčinou průjmu není améba nebo jiné tropické organismy… Když jsem stál vedle drolícího se žulového pomníčku, na který teď indiánky odkládaly své nádoby na vodu, snažil jsem se vžít do situace toho mladého misionáře. Říkal jsem si, za co se asi modlil, když tam stál za poledního slunce, a neustále se mi vybavovaly ty tři otázky…

Autor: Philip Yancey
Přeložila: Alena Švecová

Počet stran: 216
Vazba: brožovaná
Formát: 138×205 mm
ISBN: 978-80-7255-370-9
Doporučená cena: 245 Kč

Přečtěte si více o knize Zklamán Bohem.

————————————————

Kromě knihy Zklamán bohem napsal autor i mnoho dalších knih. Jednou z nich je publikace Kde je Bůh, když to bolí?. Ta se v podstatě zaobírá těmi samými otázkami jako předchozí představená, jen ve světle zcela jiných tragédií. Pátrání za podstatou víry může pokračovat.

Kde je Bůh, když to bolí?

Každý, kdo sám prošel trýznivou bolestí či byl svědkem utrpení někoho blízkého, si bez ohledu na svou životní filosofii položil několik existenciálních otázek:
– Proč právě já?
– Jaký smysl má toto strašné utrpení?
– Dává život plný bolesti nějaký smysl?
Autor, známý publicista, nahlíží za oponu lidských tragédií, bolesti a zármutku. Pokouší se porozumět smyslu bolesti a hledá záblesk naděje v utrpení tam, kde to jiní už dávno vzdali…

Autor: Philip Yancey
Přeložil: Petr Vizina

Počet stran: 220
Vazba: brožovaná
Formát: 138×205 mm
ISBN: 978-80-7255-369-3
Doporučená cena: 245 Kč

Zjistěte více informací o knize Kde je Bůh, když to bolí?.

O autorovi

Philip Yancey (*1949) získal diplom v oboru komunikace a angličtiny na Wheaton College Graduate School chicagské univerzity a pracuje jako redaktor v časopise Christianity Today. Uveřejnil více než šest set článků v osmdesáti publikacích. Jeho kniha Ježíš, jak jsem ho neznal se stala americkým bestsellerem, dostala se do žebříčků Publishers Weekly i ECPA a získala cenu roku Gold Medallion Book. Několik jeho dalších knih získalo řadu prestižních ocenění. Autorsky spolupracoval také na The Student Bible, která též obdržela cenu Gold Medallion Award, a je spoluautorem tří titulů, které napsal spolu se zakladatelem lékařské misie dr. Paulem Brandem. S manželkou žiji v Coloradu. Česky tomuto autorovi dosud vyšly knihy Zklamán Bohem, Proč se obtěžovat s církví?, Kde je Bůh, když to bolí?, Ježíš, jak jsem ho neznal, Nekončící milost, Ohlasy z jiného světa a Bible, kterou četl Ježíš.

Informace byly převzaty ze stránek philipyancey.com.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZklamán Bohem

Yancey, Philip

Návrat domů, 2016

zobrazit info o knizeKde je Bůh, když to bolí?

Yancey, Philip

Návrat domů, 2016

Napsat komentář