Vyhrajte dramatický příběh boje o přežití

illuminae-perex
Když ráno Kady s Ezrou ukončili svůj vztah, oba si mysleli, že je ten den nemůže už nic horšího potkat. Odpoledne však zjišťují, jak moc se pletli, když je jejich planeta napadena nepřáteli. Dokáží spolupracovat a přežít, ačkoli spolu skoro nemluví?

Dramatický boj o domovskou planetu

Dramatický příběh o přežití, ztrátě domova a bezmoci doprovází mimořádně originální grafické zpracování dokumentů, e-mailů, vojenských zpráv a novinových článků.

Ještě ráno si Kady myslela, že rozchod s Ezrou je ta nejhorší věc, co ji ten den potká. Jenže odpoledne někdo přepadl jejich planetu.

Je rok 2575 a soupeřící megakorporace, Biotech a AnothTech, bojují o moc a s ní i o vzdálenou planetu, sotva víc než ledem pokrytý kus skály na konci vesmíru. Jen škoda že nikdo nevaroval lidi, kteří na ní žijí. A Kady a Ezra, kteří spolu skoro nemluví, najednou zjistí, že se musejí v husté palbě nějak dostat k evakuačním lodím, a i když to dokážou, nepřátelská flotila je bude pronásledovat.

Ale tím jejich obtíže nekončí. Smrtící virus plague se utrhl ze řetězu a děsivě zmutoval. Umělá inteligence flotily, která by je měla chránit, se navíc patrně stane jejich nepřítelem. A nikdo z velení jim nepoví, co se děje. Kady se pokusí nabourat do spleti dat, aby odhalila pravdu, a je čím dál tím jasnější, že jí s tím pomůže jeden jediný člověk: její bývalý kluk, se kterým se už nikdy nechtěla ani vidět.

 

Illuminae

Akta Illuminae − 01

Autoři: Amie Kaufmanová, Jay Kristoff

Vydalo: nakladatelství CooBoo
Počet stran: 608
Vazba: vázaná
Vydáno: 11/2016
ISBN: 978-80-7544-223-9

Přečtěte si více o knize Illuminae, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství CooBoo patřící pod společnost Albatros Media. A můžete si také stáhnout ukázku.

CooBoo_Albatros-Media

Nakladatelství CooBoo vzniklo v roce 2009 jako mladší sourozenec tradičního Albatrosu a jeho název vznikl jako zkratka slov cool a books. Specializuje se především na knihy pro teenagery a za svou existenci vydalo už na dvě stě titulů.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

Kauf_9780553499117_6p_01_r4_CZ.indd

Tak tady je ta složka, která mě málem zabila, paní ředitelko.
Nebudu vás nudit výkladem, kolik bylo při jejím vytváření třeba vydrancovat databází, přeskákat světelných let nebo vyrobit roztomilých ufňukaných sirotků – úroveň obtížnosti je dost dobře vidět na našem honoráři. Ale kdo ví, kde hledat, ten tam to svinstvo najde. Vypadá to, že vaše čisticí čety nebyly až tak důkladné, jak byste ráda, a vaše korporátní válčička není až tak utajená, jak jste doufala.
Všechny rozvědné informace o katastrofě na Kerenze, které jsme dokázali vyhrabat, najdete tady. Kdykoli to šlo, ukládali jsme do zprávy i skeny původní dokumentace. Ta zábavička začíná zkázou kolonie na Kerenze (dnes je to jeden rok) a postupuje chronologicky přes události na bitevní mateřské lodi Alexandr a na vědeckém plavidle Hypatia, jak nejlépe jsme je dokázali rekonstruovat.

 

O autorech

Amie Kaufmanová je autorkou úspěšné trilogie STARBOUND. Jay Kristoff zase napsal úspěšnou trilogii LOTUS WAR. Dohromady měří tři metry osmdesát a žijí v australském Melbourne. Dále mají každý po jednom partnerovi (kteří silně trpí jejich spisovatelskou vášní), dva záchranářské psy a velikánské zásoby kofeinu. Setkali se díky daňovým zákonům a už zůstali spoluautory, protože oba rádi na papíře vyhazují kdeco do vzduchu a ničí lidem životy.
(Zdroj informací: společnost Albatros Media)

 

Vyhrajte knihu Illuminae

První díl plánované sci-fi trilogie pro mladé čtenáře od 15 let se stal okamžitě hitem a filmové společnosti začaly bojovat o práva na filmové zpracování. Příběh mladého páru, který se odehrává v roce 2575, vás totiž zcela pohltí a má šanci stát se průlomovou knihou svého žánru. Ačkoliv se Kady s Ezrou zařekli, že spolu po ranním rozchodu už nepromluví, okolnosti je donutí spolupracovat. Podaří se jim zachránit, stihnout evakuaci a setřást nepřátelskou flotilu? To vám ve svém příběhu prozradí australská dvojice spisovatelů Amie Kaufmanová a Jay Kristoff.

Ve spolupráci s nakladatelstvím CooBoo patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Illuminae vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Illuminae
probíhá od 7. do 20. listopadu 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 sci-fi knihy Illuminae

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeIlluminae
Akta Illuminae – 01

Kaufmanová, Amie - Kristoff, Jay

CooBoo, 2016

Napsat komentář