Tipy pro šťastný život

tipy_objevi-se-cesta_stastne-dite-stastny-dospely_zahrada-sily
Nechte si poradit prostřednictvím tří knih, kterak do svého života vnést více spokojenosti. Naučte se dávat a pomáhat, zajistěte štěstí sobě i svým dětem a vylepšete svou zahradu tak, abyste se tam cítili dobře.

Máte šanci změnit svět k lepšímu. Kniha s názvem Objeví se cesta přinese radost vám i lidem ve vašem okolí. Pociťte ten krásný pocit z toho, když někomu něco darujete.

Objeví se cesta

Jak proměnit život a zlepšit svět
Autoři: Nicholas D. KristofSheryl WuDunnová
Přeložil: Stanislav Juhaňák

Počet stran: 432
Vazba: vázaná
Formát: 160×238 mm
ISBN: 978-80-7553-068-4
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Objeví se cesta vydalo nakladatelství Triton.

Tato kniha nabízí praktické rady a návody, jak každý z nás může co nejlépe dávat a pomáhat, a poukazuje na trvalý užitek a blahodárný prospěch, který tím sami na oplátku získáme. Kniha představuje lidi, kteří ze světa tvoří lepší místo k životu, a ukazuje nám možnosti, jak totéž můžeme udělat i my sami – penězi, vlastním časem, schopnostmi či talentem nebo využitím našich firemních prostředků a možností. Na základě pečlivého výzkumu a mnoha osobních svědectví autoři analyzují dárcovství jako umění a vědu, představují úspěšné místní a globální iniciativy a dělí se o úžasné příběhy těch, kdo jsou hybateli a vizionáři společenského pokroku. Přináší strhující a inspirativní příklady toho, jak konkrétní lidé změnili svět.

 

Ukázka z knihy

Rachel Beckwithová, Lester Strong a dr. Gary Slutkin odrážejí touhu vyjadřovat naše lidství hledáním inovativních a efektivních způsobů vracení toho, čeho se nám dostalo. Prahneme po tom, aby náš život měl smysl a účel, a jedním ze způsobů, jak je nalézt, je připojit se ke kauze větší, než jsme my sami. Tato kniha pojednává o inovátorech, kteří využívají výzkumu, důkazy podložených strategií a vlastních vynikajících nápadů k prevenci násilí, zlepšování veřejného zdraví, podpoře vzdělávání a rozšiřování možností doma i ve světě – a také k tomu, aby nám ostatním doporučili konkrétní způsoby, jakými i my můžeme zanechat ve světě pozitivní otisk. Někteří z těchto lidí, kterým zde dáváme prostor, vybírají peníze nebo penězi přispívají, což je příklad Rachel a její rodiny a obdivovatelů, kteří z velké tragédie vykřesali něco inspirujícího. Někteří spíše organizují, jako pá­nové Slutkin a Strong. Mnoho dalších patří k pěšákům. Dohromady jsou všichni součástí revoluce v řešení společenských problémů tím, že uplatňují nové znalosti, disciplínu a zkušenosti v postupném boji s chudobou a nespravedlnostmi. (str. 21)

Přečtěte si celou ukázku.

 

O autorech

Manželé Nicholas D. Kristof a Sheryl WuDunnová získali v roce 1990 Pulitzerovu cenu za zpravodajství z Číny a v roce 2009 Daytonskou literární mírovou cenu za celoživotní zásluhy. Nicholas D. Kristof nyní píše komentáře pro New York Times, předtím řídil pobočky v Hongkongu, Pekingu a Tokiu. Svou druhou Pulitzerovu cenu získal v roce 2006 za sloupky o Dárfúru. Sheryl WuDunnová pracovala v New York Times jako redaktorka hospodářské sekce a zahraniční korespondentka v Tokiu a Pekingu. V současnosti pracuje v bankovním sektoru.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Triton.

 

Ohlasy na knihu

Nikdo neobjasňuje společenské výzvy naší doby a mravní povinnost napomáhat k jejich řešení lépe než Nick Kristof a Sheryl WuDunnová. Kniha Objeví se cesta nabízí inspirativní shrnutí jednoduchých a efektivních způsobů, jak můžeme propůjčit svá srdce a nadání k povzbuzení naděje a zlepšení příležitostí jak doma, tak po celém světě. Jde o důležitou připomínku toho, že jen to, že nemůžeme udělat všechno, neznamená, že bychom neměli dělat nic.

Bill Clinton (bývalý prezident USA)

Pomáhat trpícím lidem po celém světě proměňovat své životy je prospěšný a uspokojující úkol, který sdílíme my všichni coby občané jedné globální komunity. Tato kniha je užitečným a inspirativním průvodcem pro každého, kdo se zamýšlí nad tím, jak může jeden člověk přispět k budování nadějnějšího světa.

Jimmy Carter (bývalý prezident USA)

Střízlivá fakta, barvité příběhy ze života. Psané slovo je hlasitým tlampačem autorů. Oni píšou, my čteme, a mění se náš pohled na svět. Nick a Sheryl svými pečlivě volenými argumenty a přesvědčivou výmluvností inspirují čtenáře, aby se stávali aktivisty… Mě nevyjímaje.

Bono, zpěvák skupiny U2

————————————————

Každý rodič si přeje pro své dítě jen to nejlepší. Chce z něj vychovat sebevědomého, zdravého a slušného člověka, kterému se v životě bude dařit. S tím by mohla vypomoci užitečná kniha s příznačným názvem Šťastné dítě, šťastný dospělý.

Šťastné dítě, šťastný dospělý

Pět kroků, jak v dětství zasít semínka celoživotní spokojenosti
Autor: Edward M. Hallowell

Počet stran: 280
Vazba: brožovaná
Formát: 145×208 mm
ISBN: 978-80-7252-642-0
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Šťastné dítě, šťastný dospělý vydalo nakladatelství Práh.

Všichni chceme svým dětem poskytnout dar celoživotní spokojenosti a štěstí. K tomu, aby z vašeho dítěte vyrostl spokojený dospělý, je zapotřebí pět věcí: vztahová propojenost, hra, nacvičování, dokonalé zvládnutí dovedností a uznání. To jsou zásadní pojmy představující klíč k tomu, jak z dítěte vychovat zdravě sebevědomého, morálně uvědomělého a duševně bohatého jedince. Základem je samozřejmě bezpodmínečná rodičovská láska a pevné rodinné vazby.

 

Ukázka z knihy

My rodiče dennodenně slýcháváme, vidíme a čteme o tom, co nefunguje nebo se nedaří: o nárůstu stresu a starostí mezi dětmi; o výsledcích nejnovější studie (podle všeho je to vždycky „nejnovější studie“ – ta, jež se vynoří a hned směřuje k tomu, aby nás znepokojila nebo zmátla); o potlačování dětství u těch přes míru organizovaných dětí, které se řítí z jedné aktivity do druhé; o alarmujícím počtu dětí, jež neumějí číst; o spoustě dětí, které nemají dostatečnou zdravotní péči; o tlaku na středoškolské studenty, aby se dostali na dobrou vysokou školu; o riziku příliš dlouhého času stráveného u televize nebo u počítače, zkrátka toho času, jemuž moje rodina říká „elektronický čas“; o úpadku zdvořilosti; o narůstajícím problému drogové závislosti a tak dále a tak dále. (str. 32)

 

Edward M. Hallowell

Edward M. Hallowell je otec tří dětí a klinický psychiatr, jenž ve své knize Šťastné dítě, šťastný dospělý nabízí plán, jak dosáhnout toho, aby dítě dosáhlo celoživotního štěstí. Tuto knihu napsal s vřelostí přítele i autoritou odborníka. Jeho dílo, praktické a užitečné, je zároveň oslavou dětství a kouzla, které vzniká mezi milujícími rodiči a jejich dětmi. Je také autorem knížky Lidské momenty, již roku 2002 vydalo nakladatelství Jota.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Práh.

————————————————

Existují místa, kde se člověk vždycky cítí dobře. Místa prodchnutá klidem a harmonií, jež nabíjejí energií. Najděte to své s knihou Zahrada síly.

Zahrada síly

Souznění přírody a člověka v tvorbě zahrad
Autor: Heiko Hähnsen
Přeložila: Magdalena Havlová

Počet stran: 192
Vazba: vázaná
Formát: 235×245 mm
ISBN: 978-80-905788-5-2
Doporučená cena: 498 Kč

Knihu Zahrada síly vydalo nakladatelství Kazda.

Jsou místa, kde se okamžitě cítíme dobře, protože vyzařují sílu a harmonii. Vědění o takovýchto místech síly je prastaré a každý z nás může vnímat jejich energii. Avšak proč nás některá místa oslovují a jiná nikoliv? Je možné objevit a utvářet místa síly ve vlastní zahradě? Tato kniha ukazuje, jak svou zahradu můžete oživit a proměnit ve zdroj regenerace a síly. Každý z nás může prohloubit svoje cítění a otevřít se tak svému okolí. Každá zahrada je malinkatou částí Země. Je s ní spojená, vytvořená z téže látky. Každý z nás dokáže skrze svou zahradu vydat impuls, který se přenese na celou Zemi. Heiko Hähnsen nás chce povzbudit k tomu, abychom byli v naší zahradě aktivní, protože naše soucítění a spolupráce s přírodou je pro planetu Zemi přínosem. Hähnsen ukazuje, jak podoba zahrady a naše konání přímo souvisejí se sociální realitou – doslova ji spoluutvářejí. Zahrada se tak stává prostorem, jenž nás může obdařit cennými zkušenostmi, a navíc v sobě skrývá velký potenciál pro náš život a osobní rozvoj.

 

Ukázka z knihy

Jestliže se dnes vydáme do roviny vnímání, která je geomantii vlastní, vstoupíme tím do prastarého světa, v němž člověk vnímal Zemi jako živý organismus. Všechno, s čím se venku setkával, bylo součástí vnitřního světa obrovské bytosti, která skýtala potravu, ochranu i radovánky. Zároveň však byla zodpovědná i za události nahánějící strach a hrůzu. Všechno do sebe zapadalo ve vzájemném působení, poněvadž to bylo součástí živoucího celku. Život a smrt tvořily jednotu. A setkání s netělesnými dušemi nebylo ničím děsivým, nýbrž zkušeností rovněž chápanou jako součást žité reality. Zdá se, že v dobách našich keltských předků už tato jednota do značné míry z vědomí lidí vymizela. (str. 12)

heiko-hahnsen_zahrada-sily_ukazka

Prohlédněte si další ukázky.

Přečtěte si náš článek o knize.

Heiko Hähnsen

Heiko Hähnsen zná tajemství míst, kde se rodí a shromažďuje síla. Vyučil se pěstování stromů v lesních školkách, ale již více než 15 let se věnuje geomantii. Geomantie, komplexní věda vycházející z praktických zkušeností, napomáhá rozpoznat místa naplněná silou a zároveň je harmonicky propojuje s člověkem, vždy na základě individuálního tvůrčího přístupu. Cílem Hähnsenovy práce v oblasti krajinné a zahradní architektury je rozpoznat v každé zahradě místo síly a učinit je viditelným, umožnit nám jeho vnímání.

„Podle mne patří umění, kultura a autentická spiritualita, dávající našemu každodennímu životu tvář a smysl, odjakživa dohromady. Tvorbou zahrad chci vyjádřit své vnímání a chápání souvztažností mezi přírodou, spiritualitou, uměním, kulturou a životem. Zajímá mne, jak působí společně jako celek. Soukromá zahrada, ale i veřejný prostor mi skýtají možnosti se o toto nazírání na svět podělit.“

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Kazda.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeObjeví se cesta
Jak proměnit život a zlepšit svět

Kristof, Nicholas D. – WuDunnová, Sheryl

Triton, 2016

zobrazit info o knizeŠťastné dítě, šťastný dospělý
Pět kroků, jak v dětství zasít semínka celoživotní spokojenosti

Hallowell, Edward M.

Práh, 2016

zobrazit info o knizeZahrada síly
Souznění přírody a člověka v tvorbě zahrad

Hähnsen, Heiko

Kazda, 2016

Napsat komentář