Zahrajte si o případ rafinovaného vraha

Ocelový polibek - Ukázka
Někoho zabít můžete čímkoliv, pokud danou věc umíte správně použít. I situace, která se zprvu zdá jako velmi nešťastná souhra náhod, může být předem promyšleným plánem inteligentního zabijáka. Odhalí Sachsová s Rhymem jeho motiv?

Krvavá mise

Amélie Sachsová pronásleduje muže podezřelého z vraždy. Jde mu v patách až do nákupního centra, a zatímco podezřelý v klidu popíjí kávu, Sachsová přivolá posily a přemýšlí, jak ho zatknout, aniž by vyvolala rozruch. Její snaha ale přijde vniveč: centrem se vzápětí rozlehne zoufalý křik, protože kohosi rozdrtil porouchaný eskalátor, a v nastalém zmatku podezřelý uprchne.

Zpočátku to vypadalo jako nešťastná shoda okolností s tragickým následkem. Brzy se ale začnou vynořovat skutečnosti, které smrt z eskalátoru staví do zcela jiného světa. Ne, nebyla to náhoda, ale první ze série vražedných útoků. Zdá se, že vyšetřovatelé mají co do činění s nadmíru inteligentním zabijákem, který za svou vražednou zbraň zvolil předměty každodenní potřeby.

Je zcela zjevné, že pachatel plní jakousi záhadnou misi. Co chce světu krvavě sdělit? Kolik lidí ještě bude muset zemřít, než Amélie Sachsová a Lincoln Rhyme odhalí jeho úmysly a identitu?

 

Ocelový polibek

Autor: Jeffery Deaver

Vydalo: nakladatelství Domino
Překlad: Dalibor Míček
Počet stran: 656
Vazba: pevná
Vydáno: 10/2016
ISBN: 978-80-7498-175-3

Přečtěte si více o knize Ocelový polibek, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Domino. Navíc si můžete přečíst také krátkou ukázku.

Nakladatelství Domino vzniklo v roce 1997. Mnohé se od té doby změnilo, základ však zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout pouze takové knihy, které stojí za to číst. Už sedmnáct let vydává knihy mnoha žánrů a autory, kteří patří mezi světovou špičku.

 

Ukázka z knihy

Byla to Rhymova databáze, avšak Sachsová byla nucena provést analýzu sama. Bez Rhyma.
Při té vzpomínce jako by pocítila slabý úder do břicha. Donutila se ho ignorovat.
Znovu si v duchu vybavila smrtelná zranění. Devětadvacetiletý obyvatel Manhattanu před smrtí dost trpěl, když ho neznámý pachatel umlátil kladivem a pak okradl nedaleko klubu s celonočním provozem, který nesl jméno 40 stupňů severní šířky. Sachsová zjistila, že je to odkaz na rovnoběžku, na níž leží East Village, kde se klub nachází.
Podezřelý 40 – jeho přezdívka byla odvozena od názvu klubu – právě přecházel ulici. Na zelenou. To je ale fakt divná postava. Měřil nejmíň metr devadesát, ale nemohl vážit víc než pětašedesát kilo.
Sachsová viděla, kam míří, a požádala dispečink, ať informuje posily, že Podezřelý 40 vchází do pětipodlažního nákupního centra na Henry Street. Spěchala za ním. (str. 13–14)

 

O autorovi

JefferyDeaverJeffery Deaver (*1950) napsal svůj první román, byť jen o dvou kapitolách, už v jedenácti letech. Na střední škole redigoval časopis a k němu vydával i svůj vlastní, literární. Žádný div, že zamířil k novinařině. Za dlouhých cest vlakem do práce a zpět zase psal, tentokrát vlastní verze svých oblíbených thrillerů.  Vstup na pomyslný Olymp mu velkou měrou zajistila originální postava kvadruplegického detektiva Lincolna Rhymea. Hrnuly se ceny, přicházely nabídky z Hollywoodu, stoupaly honoráře, rostla autorova prestiž. Bezmála třicítka vydaných titulů se rozletěla ve více než dvacetimilionovém nákladu po celém světě. Ozvali se i správci pozůstalosti Iana Fleminga s nabídkou, aby Deaver napsal novou bondovku, která u nás vyšla pod názvem Nula stupňů volnosti.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Domino)

 

Vyhrajte knihu Ocelový polibek

Zatímco Amélie Sachsová sleduje podezřelého v případu, kdy byla oběť okradena a umlácena kladivem, nákupním centrem se rozlehne křik. Porouchaný eskalátor zde totiž rozdrtil jednoho z nakupujících a všude kolem se okamžitě začne šířit panika a chaos. Ačkoliv se situace zdá jako hrozivá shoda náhod, brzy se ukazuje, že tomu tak není. Nadmíru inteligentní vrah totiž pro svůj čin dokáže využít dokonce i jezdící schody. Proč se ale rozhodl zabíjet a kolik plánuje obětí, to zatím nikdo neví. Přijde na to právě Amélie Sachsová s geniálním kriminalistou Lincolnem Rhymem? To si přečtěte ve dvanácté knize ze série Lincoln Rhyme s touto dvojicí v hlavní roli od úspěšného spisovatele Jefferyho Deavera.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Domino vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Ocelový polibek vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Ocelový polibek
probíhá od 28. října do 10. listopadu 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 krimi knihy Ocelový polibek

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOcelový polibek
Dvanáctý případ Lincolma Rhyma

Deaver, Jeffery

Domino, 2016

Zahrajte si o případ rafinovaného vraha - DISKUZE

Počet reakcí: 1

Napsat komentář