Zasoutěžte si o neobvyklý případ únosu

dite-v-mlze-perex
Únos dítěte je sice závažný zločin, ale není zase až tak neobvyklý. Ojedinělé je však to, když se únosce neozve a nepožaduje výkupné. Kriminalista Miko Syrový totožnost pachatele zná, ale ví, že dopadnout ho nebude jednoduché.

Na stopě bývalému kolegovi

Únos sedmiletého chlapce od jedné základní školy zprvu vypadá jako krutý, avšak jinak ničím neobvyklý zločin. Postupující vyšetřování ovšem odhalí určité odlišnosti: únosce nekomunikuje a neklade si žádné požadavky. Dokonce udělá jindy nemyslitelné gesto – hned zpočátku odhalí svou tvář, snad na znamení výsměchu svým pronásledovatelům. Ti jej obratem identifikují a do pátrání je proti své vůli zapojen i Miko Syrový – pachatelem únosu je totiž jeho bývalý kolega Bert.

Detektiv tedy stíhá detektiva, a ten je díky svým zkušenostem vždycky o krok napřed. Jeho vzkaz „bolest za bolest“ navíc hovoří víc než jasně…

 

Dítě v mlze

Autor: Martin Goffa

Vydalo: nakladatelství Mladá fronta
Počet stran: 224
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 10/2016
ISBN: 978-80-204-4103-4

Přečtěte si více o knize Dítě v mlze, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Mladá fronta.

Nakladatelství Mladá fronta bylo založeno již v roce 1945 a v současné době se právem řadí mezi největší a nejúspěšnější vydavatelské domy v České republice. Své dobré jméno staví nejen na mnohaletých zkušenostech, ale hlavně na profesionalitě, odbornosti a dynamickém růstu. Tomu logicky odpovídá i pestré portfolio titulů, které vydává.

 

Ukázka z knihy

Lakonicky mu sdělili, že se pokusila o sebevraždu. Dvakrát během týdne. Odtrhnout ji od něj bylo o to jednodušší, pod léčbu se přece vždycky dalo schovat cokoli. Julie, padlá víla, které mu ze všeho nejvíc připomínala moře. Někdy klidná, jindy nekompromisní a drtivá jako vzedmutá vlna, která člověka bez varování převálcuje. Ale teď? Pod vlivem léků musela být utlumená, otupělá a svázaná, jako když modrou hladinu zalijete příkrovem mazlavé ropy.
Už poněkolikáté sjel pohledem k zápěstí. Ještě čtyři minuty.
Za záchranu života. Jak paradoxní. Za čtyři minuty několik životů změní. Včetně toho svého, ale na něm mu záleží ze všeho nejméně. Všechny je změní k horšímu, to je jediná jistota, se kterou může do budoucna počítat.
Čtyři minuty.
Ne, teď už jen tři. (str. 11)

 

Vyhrajte knihu Dítě v mlze

Každý z případů, který kriminalista Miko Syrový dosud vyšetřoval, byl v některých aspektech hrůzu nahánějící. Nejhorší jsou však ty, ve kterých v roli obětí figurují děti, stejně jako je tomu nyní. A policie je v koncích, přestože totožnost pachatele od začátku vyšetřování zná. Není jím totiž nikdo jiný, než bývalý kolega Bert, který se rozhodl pomstít za vlastní prožité utrpení. Dokáže Miko Syrový přelstít a dopadnout protivníka, který se v policejní práci skutečně vyzná a lstivě za sebou zametá stopy? To si přečtěte v detektivním příběhu, jehož autorem je bývalý policista píšící pod pseudonymem Martin Goffa.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Mladá fronta vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Dítě v mlze vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Dítě v mlze
probíhá od 23. října do 5. listopadu 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 krimi knihy Dítě v mlze

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDítě v mlze

Goffa, Martin

Mladá fronta, 2016

Zasoutěžte si o neobvyklý případ únosu - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. ivets napsal:

    Děkuji moc za výhru, kniha v pořádku dorazila! :-)

Napsat komentář