Cesta do neznáma

uvod
Cestovat můžete nejen autem, letadlem či jiným dopravním prostředkem, cestovat můžete i prostřednictvím knihy! I když jde například o cestu do vesmíru. Podívejte se do New Yorku nebo objevujte tajemství naší galaxie z pohodlí svého domova.

Otázky týkající se vesmíru a problémů vědeckých teorií, do nichž vás zasvětí Christopher Galfard, jsou komplikované. Ale v této knize jim porozumí každý – každý bude mít Vesmír jako na dlani.

Vesmír jako na dlani

Autor: Christopher Galfard
Přeložil: Jan Klíma

Počet stran: 384
Vazba: vázaná
Formát: 131×205 mm
ISBN: 978-80-257-1825-4
Doporučená cena: 348 Kč

Knihu Vesmír jako na dlani vydalo nakladatelství Dokořán
ve spolupráci s nakladatelstvím Argo.

Christopher Galfard si předsevzal představit laickému čtenáři současné fyzikální vědomosti, týkající se jak mikrosvěta, tak vesmíru, jehož jsme součástí. Využil lidské představivosti, která je každému dána, a popisuje a vykládá složité fyzikální pojmy a mechanismy pomocí obrazů a vizuálních představ. Přenáší čtenáře na počátek vesmíru i do nitra atomu, bere je na cestu rychlostí světla, spouští se s nimi do černých děr – a čtenář se přitom ani nemusí zvednout z křesla. Jeho text je nabitý informacemi, a přitom čtivý, věnovaný komplikovaným otázkám moderní vědy, a přitom plně přístupný i laikům. Christopher Galfard získal doktorát z teoretické fyziky na Cambridgeské univerzitě. Jeho školitelem byl slovutný Stephen Hawking, s nímž řadu let spolupracoval na problematice černých děr a počátku vesmíru.

Představte si, že jste daleko od domova, na osamělém ostrově sopečného původu a je teplá letní noc. Oceán je tichý a nehybný jako rybník. Jenom nepatrné vlnky dopadají na bílý písek. Všude je ticho. Se zavřenýma očima ležíte na pláži. Písek přes den rozpálený sluncem prohřívá noční vzduch plný exotických vůní. Všude kolem je ticho a mír. Divoký skřek kdesi v dáli vás vyděsí, vyskočíte a upíráte zrak do dálky. Nic. Všude je ticho.

Prolistujte si celou kapitolu s názvem Neslyšný výbuch.

O autorovi

Christopher Galfard je fyzik, spisovatel a řečník. Náplní jeho práce je představovat lidem svět tak, jak mu rozumí dnešní věda. Tento doktor teoretické fyziky, bývalý student Stephana Hawkinga a proslavený astrofyzik také spolupracoval na přípravě knihy Lucy a Stephena Hawkingových Jirkův tajný klíč k vesmíru, známé i z českého překladu. V současné době žije ve Francii a věnuje se především popularizaci vědy.

Přeloženo z francouzského originálu, překlad redakce.
 dokoran

Nakladatelství Dokořán vzniklo v roce 2001 a dosud vydalo více než 600 titulů, z nichž asi 1/3 tvoří překlady z angličtiny, francouzštiny, němčiny, holandštiny, čínštiny, italštiny, polštiny a ruštiny. Od počátku se zaměřuje na populárně-naučnou a odbornou literaturu s výběrovými přesahy do kvalitní beletrie a poezie. Snaží se vydávat tituly nejen zajímavé, ale i profesionálně vyrobené.

————————————————

O New Yorku člověk slýchá tolik protichůdných názorů… Udělejte si svůj vlastní obrázek díky mnoha pohledům na toto multikulturní město v knize Můj New York.

Můj New York – Město očima známých osobností

Autorka: Alessandra Mattanzaová
Přeložila: Lenka Svobodová

Počet stran: 256
Vazba: vázaná
Formát: 170×220 mm
ISBN: 978-80-7529-179
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Můj New York – Město očima známých osobností vydalo nakladatelství Slovart.

New York je studnicí nesčetných příběhů. Kdo ho chce poznat, musí v něm číst jako v knize. Listovat jím stránku po stránce, prohlížet si obrazy ulic a učit se mu naslouchat. New York totiž není jen „městem tisíců světel“, ale i tisíců hlasů. A když se tyto detaily, každodenní okamžiky pečlivě a trpělivě poskládají jako puzzle, vznikne obraz New Yorku. Pak jako mávnutím kouzelného proutku dostane New York svoji podobu. Tato kniha je vyprávěním osobností, jež daly městu duši, spoluutvářely jeho historii a které šíří jeho obraz po celém světě v oblasti umění, literatury, architektury, kinematografie, hudby a kulinářství – Roberta De Niro i Woodyho Allena, Jaye McInerneyho, Martina Scorseseho i Daniela Libeskinda, Maria Bataliho i Candace Bushnellové, Spikea Leeho a dalších.

Ukázka z knihy

tipy

ny

Zaujala vás ukázka? Podívejte se na více stránek níže na stránce knihy!

O autorovi

Alessandra Mattanza se narodila v Bresciu, městě blízko Milána a vždy jí bavilo psaní. Svou první povídku napsala ve svých 16 letech. Od té doby pracovala jako spisovatelka a novinářka pro celou řadu italských či německých novin a magazínů. V roce 1991 se přestěhovala do Benátek, kde vystudovala jazyky, zahraniční literaturu, divadlo a politiku na italské univerzitě University Ca‘ Foscari. Byla zaměstnána u řady zahraničních magazínů po celém světě, pro které psala články a díky svému cestování je ve styku s mnoha zajímavými osobnostmi z oblasti umění.

Z anglického originálu, jehož delší verzi můžete najít zde, přeložila redakce.

logo_www_SlovartNakladatelství Slovart vydalo již více než 1000 českých titulů, a to licenčních knih předních světových nakladatelů (např. Dorling Kindersley, Könemann, Taschen, Gallimard). Dále vydává knihy domácích autorů převážně z oblasti dětské a populárně naučné literatury např. Naše vlast, Encyklopedie naší přírody s trvalou snahou, aby měly reálnou perspektivu prosadit se i v zahraničí.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Kam byste se chtěli podívat vy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVesmír jako na dlani
Cesta prostorem, časem a ještě dál

Galfard, Christopher

Argo, 2016

zobrazit info o knizeMůj New York – Město očima známých osobností

Mattanzaová, Alessandra

Slovart, 2016

Napsat komentář