Zasoutěžte si o pátrání dvou žen z Baker Street

dum-na-baker-street-perex
V domě s číslem 221b na Baker Street bydlí nejslavnější detektiv všech dob. Není však v celém domě zdaleka jediný, kdo dokáže řešit zapeklité případy. Nevěříte? Tak se seznamte s jeho bytnou Martou Hudsonovou a ženou jeho přítele Mary Watsonovou.

Zapeklitý případ pro neobvyklou detektivní dvojici

Bytná Sherlocka Holmese a manželka doktora Watsona se rozhodnou vyjít ze stínu a rozjet své vlastní detektivní pátrání. Z kuchyně na Baker Street číslo 221b se vydávají do temných zákoutí Londýna, zejména do čtvrti zvané Whitechapel, jejíž obyvatelé se dosud nevzpamatovali z hrůzostrašných vražd Jacka Rozparovače, jenž stále nebyl dopaden. Marta Hudsonová a Mary Watsonová postupně rozplétají klubko zločinů, které je mnohem složitější, než se zpočátku zdálo, a zjišťují, že přestože nejsou nejslavnější detektiv všech dob, i ony dokážou vyřešit zapeklitý případ.

 

Dům na Baker Street

Autorka: Michelle Birkbyová

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Překlad: Kateřina Elisová
Počet stran: 336
Vazba: vázaná
Vydáno: 9/2016
ISBN: 978-80-271-0169-6

Přečtěte si více o knize Dům na Baker Street, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

Ukázka z knihy

„A jsme ženy. Věří nám a nemůže věřit Sherlockovi,“ trvala na svém Mary. „To je také naše výhoda ve vyšetřování. Nikdo nepodezřívá ženy. Většina mužů si myslí, že jsme neškodné, bezduché a hloupoučké. Nikdo ani okem nemrkne, když si Laura Shirleyová najde dvě nové přítelkyně, kdežto kdyby se v jejím životě znenadání objevil Sherlock, všichni by byli velmi podezřívaví. Včetně jejího téměř svatého manžela.“
„Ano, ale, Mary…“
„Nenechám ji ztracenou a osamělou. Prostě nemůžu!“ prohlásila důrazně a přibouchla dvířka skříňky, načež se zatvářila provinile, protože způsobila hluk.
„Souhlasím!“ odtušila jsem rychle ve snaze skočit jí do řeči. „Souhlasím s tím, že jí pomůžeme. Jen jsem se chtěla zeptat – neřekneme to panu Holmesovi, že?“
„To tedy k čertu neřekneme!“ vykřikla Mary. Rychle se podívala na ventilační šachtu, aby se ujistila, že je zavřená. Poté dodala tišším hlasem: „Ne. Odmítl ji. Nebyl milý. Přišla k nám a my jsme jí pomohly. Teď je to náš případ.“
„Dobře,“ řekla jsem a přitom utírala stůl. „Musím připustit, že se mi líbí ta představa, že uděláme něco, co pomůže.

 

Vyhrajte knihu Dům na Baker Street

Netradiční detektivní příběh nadchne všechny fanoušky Sherlocka Holmese, i když tento chytrý detektiv nebude výjimečně hlavní postavou příběhu. Jeho bytná Marta Hudsonová od něj ledacos pochytila, takže když ji manželka doktora Watsona Mary zasvětí do případu své známé, neváhá a pouští se společně do prvního vyšetřování. Podaří se jim v temných uličkách Londýna dokázat, že také ony zvládnou vyřešit zapeklitý zločin? To si přečtěte v knize vášnivé čtenářky detektivek a fanynky knih se Sherlockem Holmesem Michelle Birkbyové, která vytvořila zcela novou vyšetřovatelskou dvojici, se kterou se angličtí diváci díky BBC možná brzy setkají i na televizních obrazovkách.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které pět z vás může knihu Dům na Baker Street vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Dům na Baker Street
probíhá od 18. do 31. října 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 5 krimi knih Dům na Baker Street

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDům na Baker Street
Za každým velkým detektivem stojí velká žena...

Birkbyová, Michelle

Cosmopolis, 2016

Zasoutěžte si o pátrání dvou žen z Baker Street - DISKUZE

Počet reakcí: 5
  1. Ivuška61 napsal:

    Dobrý den, dnes mi v pořádku dorazila kniha MAPY,děkuji

  2. ALk napsal:

    Dobrý večr kniha dorazila v pořádku. DĚKUJI

  3. lenkaknel lenkaknel napsal:

    Hlásím, že kniha v pořádku přišla. Děkuji :)

  4. ilasan napsal:

    Dobrý den, kniha Dům na Baker Street v pořádku dorazila. Už se těším na čtení. Moc děkuji

  5. Kakajko napsal:

    Dobrý den, kniha dnes v pořádku dorazila, děkuji.

Napsat komentář