Nová vize života v nedokonalém vesmíru

1282239_cosmic
Marcelo Gleiser se ve své nové publikaci snaží odkrýt tajemství ve stvoření světa…

 

Trhlina ve stvoření světa: Marcelo Gleiser

Tato kniha byla napsána pro každého, koho zajímá, jak podivuhodné vědecké objevy ovlivňují náš pohled na svět a pomáhají utvářet naši kulturu.

Shrnuje úžasné vědecké poznatky o původu vesmíru, původu hmoty a života, přičemž zdůrazňuje význam role, kterou při tom hrají asymetrie a nedokonalosti: od multiverza k velkému třesku, od velkého třesku k atomům, od atomů k buňkám, od buněk k lidem a od lidí k mimozemskému životu.

Co když tu opravdu jsme pouhou náhodou, vznikli jsme vzácnou a zřídkavou shodou okolností? Mělo by ubírat na vznešenosti lidství, že nejsme součástí velkého plánu Stvoření? Měli bychom tedy ustat v našem úsilí o pochopení vesmíru? Marcelo Gleiser se pokusí ukázat, že nikoli. Ba právě naopak: zjištění moderní vědy, klade lidské bytosti do samého středu poznání.

 

Trhlina ve stvoření světa

Autor: Marcelo Gleiser

Překlad: Jiří Podolský
Vazba: vázaná s přebalem
Formát: 130 x 205
Počet stran: 304 stran
Cena: 350 Kč
ISBN 978-80-7363-257-1
ISBN koeditora 978-80-257-0603-9
Řada Aliter
Vydání 1

Knihu Trhlina ve stvoření světa vydalo nakladatelství Dokořán ve spolupráci s nakladatelstvím Argo

 

O autorovi:

Marcelo Gleiser (* 1959) je profesor přírodních věd, fyziky a astronomie na Dartmouth College. Je autorem více než 80 vědeckých prací a tří populárně-naučných knih v angličtině. V rodné Brazílii – vyrostl na břehu nádherné pláže Copacabana – kde je občas srovnáván s Carlem Saganem, publikoval 10 knih, včetně historického románu o životě Johannese Keplera. Hlavními tématy jeho výzkumu jsou otázky o původu vesmíru, hmoty a života. Pokud zrovna nebádá a nevyučuje, rád muškaří na divokých řekách ve Vermontu a New Hampshiru. Je také vášnivým běžcem na dlouhé tratě.

 

 

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTrhlina ve stvoření světa
Nová vize života v nedokonalém vesmíru

Gleiser, Marcelo

Dokořán, 2012

Napsat komentář