Vyhrajte první případ komisaře Sharka

syndrom-e-perex
Jste-li fanoušky detektivek, seznamte se s komisařem Sharkem a poručicí Henebellovou. Jejich pracovní cesty se protnou při vyšetřování sadistických vražd na severu Francie. Podaří se jim vyšetřit případ, jehož pozadí je ještě temnější, než se zdálo?

Záhadný syndrom

I to, co nevidíte, vás může zabít!

Horké léto, dovolená právě začala, dvěma francouzským policistům však běhá mráz po zádech. A rozhodně není žádným příjemným osvěžením.

Lucii Henebelleové, poručici z Lille, uprostřed noci zavolá jeden z jejích přátel. Prosí ji o pomoc, protože oslepl poté, co se podíval na anonymní krátký film z padesátých let, na který náhodně natrefil v pozůstalosti fanatického sběratele filmů.

Komisař Franck Shark z Nanterre se zdvihne od svého stolu, za kterým vytváří psychologické profily vrahů, aby šel na sever Francie prozkoumat pět zmrzačených těl, které našly bagry stavební společnosti. Mrtvoly nelze identifikovat, nejenže nemají ruce, sadistický vrah jim vyloupl oči a ukradl mozky.

Vyšetřování Lucie Hebelleové a komisaře Sharka spojí záhadný „syndrom E“. Při pátrání po jeho původu, projevech a následcích se francouzští policisté dostanou do výzkumné laboratoře neuromarketingu v Belgii, setkají se tváří v tvář s káhirskou chudobou a touhou žít co nejdůstojněji, jakož i s temnou minulostí kanadského sociálního systému.

 

Syndrom E

Autor: Franck Thilliez

Vydalo: nakladatelství XYZ
Fotografie: Jiří Žák
Počet stran: 384
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 10/2016
ISBN: 978-80-7505-443-2

Přečtěte si více o knize Syndrom E, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství XYZ patřící pod společnost Albatros Media. Navíc si můžete stáhnout také ukázku.

XYZ_Albatros-Media

Nakladatelství XYZ působí na českém trhu od roku 2004 a od té doby představuje čtenářům na 150 titulů nejrůznějších žánrů ročně. Vydává českou i zahraniční beletrii, autobiografie, autorizované životopisy, literaturu faktu, historické publikace, encyklopedie i na knihy pro děti a mladé čtenáře.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

„Tak spusť. Pověz mi o tom případu.“
Oba pomalu vykročili chodbou.
„Pět těl pohřbených dva metry pod zemí. Moc hezký pohled na ně nebyl. Podle předběžného ohledání čtyři z nich ohlodali červi a jen páté bylo v relativně dobrém stavu. Všem chyběla horní část lebky, jako kdyby ji někdo uřízl pilkou.“
„K jakému závěru vyšetřovatelé došli?“
„Co myslíš? Je to malé venkovské městečko, kde největším zločinem je, když někdo netřídí odpad. Těla tam ležela určitě několik týdnů, možná měsíců. Jsou z toho úplně vedle, je tu dokonce riziko, že vyšetřování bude velmi komplikované. Mohla by jim pomoct psychologická analýza. Udělej jenom to, co obvykle, nic víc, nic míň. Posbírej informace, promluv si s lidmi, se kterými budeš potřebovat, a v Nanterre to potom dořešíme. Dva, maximálně tři dny. Pak se můžeš vrátit ke svým vláčkům nebo k jiným věcem a já udělám to samý. Nechci, aby se to vleklo dlouho. Potřebuju zmizet co nejdřív.“ (str. 18)

 

O autorovi

Franck Thilliez (1973) pochází z malého městečka na severu Francie. Než se stal spisovatelem, pracoval v oboru IT. K napsání románu Syndrom E, vědecky zaměřeného thrilleru, ho inspirovala jeho láska k filmům. Celkově má na kontě již 18 románů. Další díl pentalogie s ústřední dvojicí vyšetřovatelů Lucií Henebelleovou a komisařem Sharkem vyjde v nakladatelství XYZ v roce 2017.
(Zdroj informací: společnost Albatros Media)

 

Vyhrajte knihu Syndrom E

Co je záhadný „syndrom E“, kde vznikl a jaké jsou jeho projevy? Nejen na tyto otázky narazí dva francouzští policisté při vyšetřování pěti vražd, jejichž oběti někdo zohavil tak, aby nebylo možné je identifikovat. Pusťte se do pátrání společně s poručicí Henebellovou a komisařem Sharkem, kteří představují nový svěží vítr v detektivním žánru, v prvním díle plánované pentalogie francouzského spisovatele Francka Thillieze.

Ve spolupráci s nakladatelstvím XYZ patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Syndrom E vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Syndrom E
probíhá od 17. do 30. října 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 detektivky Syndrom E

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSyndrom E

Thilliez, Franck

XYZ, 2016

Napsat komentář