Tři v bílém…

strazni-andele-perex
Tři kamarádky pracují jako zdravotní sestry v jedné nemocnici. Každá má svůj sen, ale i nějaké vnitřní zranění, které limituje její chování. Navzájem se vždy dokáží podpořit…

Román Strážní andělé americké autorky Zoe Hardwicke vydalo nakladatelství Alpress ve své románové edici Klokan. O autorce se toho nikde mnoho nedozvíme – zřejmě jde o nový pseudonym některé renomované autorky (či dokonce snad i skupiny autorů). Ale kdo ví, třeba se pod tajemným jménem ukrývá nějaký muž, který chce své čtenáře přesvědčit, že umí zcela splynout i s ženským světem…

Strážní andělé jsou totiž románem zcela zaměřeným na něžnější pohlaví. Jednak jsou jeho hrdinkami ženy, a to hned tři, jednak jeho obsah zapadá do šuplíku s nápisem „čtení pro ženy“ či „červená knihovna“. I když v současnosti se snad nad žádnou z popisovaných scén nebude nikdo červenat.

Tři kamarádky – Grace, Cherri a Joanne – pracují ve stejné nemocnici jako sestry. Společně bydlí v domě po babičce Grace na City Islandu a prožívají každá svůj vlastní osud. Grace po smrti přítele čelí obrovským dluhům a nechutí k navazování známostí s opačným pohlavím. Joanne žije v odloučení od manžela, kterému přišla na to, že ji podvádí se svými zákaznicemi. Cherri je nejmladší z trojlístku a teprve se rozkoukává. Ráda by našla bohatého muže a měla s ním kupu dětí. Grace do cesty osud přivane filmovou hvězdu v komatu, Cherri naváže vztah s krásným, leč poněkud nezodpovědným doktorem, a Joanne musí pečlivě volit, zda je možný návrat k manželovi či nikoli.

Příjemný oddechový román o ženách, síle přátelství, láskách, ale také o naivitě, s níž na své blízké pohlížíme. Autorka vypráví pravou americkou pohádku, kterak obyčejná, vnitřně krásná žena ke štěstí přišla, současně však také líčí, jak je možné se z krásného snu tvrdě probudit. I když z konečného úhlu pohledu všechny tři hrdinky dopadnou dobře, nejde vše tak, jak by čtenář očekával. Závěrem tedy nejsou tři šťastně zadaní andělé v bílém plášti, ale každá z nich má přinejmenším šanci na nový začátek. Vyrovnané s minulostí, mohou jít vstříc tomu, co jim budoucnost přinese. A co konkrétně to bude, to už je na fantazii čtenářek.

Pokud máte chuť na čtivý příběh z lékařského prostředí, v němž ale neřádí žádný tajemný vrah, ani nespí každý s každým, jak tomu bývá dle nekonečných seriálů, pak můžete zvolit román Strážní andělé.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeStrážní andělé

Hardwicke, Zoe

Alpress, 2016

Napsat komentář