Zasoutěžte si o tajemství Lotta a Mathildy

osudy-a-besy-perex
Když si Lotto Mathildu bral, byli oba mladí a až po uši zamilovaní. A i po několika letech se jejich manželství zdálo všem přátelům dokonalé, přestože pod povrchem začínaly ožívat problémy a temná tajemství. Přečtěte si, zda se je podařilo znovu uspat.

Jak dobře znáte svého partnera?

Nikdy si nezačněte myslet, že někoho opravdu znáte. I když s ním žijete dvacet let.

Každý příběh má dvě strany. Každý vztah lze nahlížet ze dvou různých perspektiv. A někdy se ukáže, že klíčem k dobrému manželství není způsobilost říkat pravdu, ale schopnost udržet tajemství.

Ve svém nejnovějším románu, bohatém a mnohovrstevnatém, přináší Lauren Groff příběh o jednom takovém manželství zachyceném v průběhu dvaceti čtyř let.

Lottovi a Mathildě bylo dvaadvacet, když se vzali. Byli krásní, bláznivě zamilovaní a předurčeni k úspěchu. O deset let později je jejich manželství ještě stále předmětem závisti přátel, ale pozorný čtenář už s lehkým mrazením začíná cítit, že skutečnost je mnohem složitější, problémy hlubší a minulost temnější, než by se mohlo na první pohled zdát.

 

Osudy a běsy

Autorka: Lauren Groff

Vydalo: nakladatelství Domino
Překlad: Petra Babuláková-Jelínková
Počet stran: 448
Vazba: pevná
Vydáno: 10/2016
ISBN: 978-80-7498-179-1

Přečtěte si více o knize Osudy a běsy, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Domino.

Nakladatelství Domino vzniklo v roce 1997. Mnohé se od té doby změnilo, základ však zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout pouze takové knihy, které stojí za to číst. Už sedmnáct let vydává knihy mnoha žánrů a autory, kteří patří mezi světovou špičku.

 

O autorce

lauren-groffLauren Groff se narodila roku 1978 v Cooperstownu, vystudovala literaturu na univerzitě ve Wisconsin-Madison. Je autorkou bezpočtu povídek, které byly publikovány ve významných periodikách (za všechny jmenujme například New Yorker) a několikrát také zařazeny do prestižních antologií Nejlepší americká povídka. Svou románovou prvotinu Příšery templetonské vydala v roce 2008, čtyři roky po ní následoval román Arcadia. Obě knihy byly nominovány na řadu cen. Doposud největšího úspěchu dosáhl její román Osudy a běsy, který byl Amazonem vyhlášen za knihu roku 2015. V anglicky hovořících zemích se staly Osudy a běsy zřejmě nejdiskutovanějším titulem uplynulých dvanácti měsíců, kritici nalézali jen slova chvály, prezident Obama prohlásil, „že nic lepšího za celý rok nečetl“, a hollywoodské celebrity dávaly na Instagram fotky, na nichž čtou tuto knihu.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Domino)

 

Vyhrajte knihu Osudy a běsy

I když jste s někým dvacet let, nemusí to nutně znamenat, že ho dobře znáte. Lott a Mathilda se vzali ve dvaadvaceti letech a pro své okolí byli ideálním párem. Pokud ale budete číst pozorně, uvědomíte si, že pozadí jejich vztahu je ve skutečnosti mnohem složitější a najde se v něm nejedno temné tajemství. Co před sebou manželé skrývají a proč? To si pojďte přečíst v knize americké autorky Lauren Groff.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Domino vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Osudy a běsy vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Osudy a běsy
probíhá od 14. do 27. října 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Osudy a běsy

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOsudy a běsy

Groffová, Lauren

Domino, 2016

Napsat komentář