Nenechte si ujít v týdnu od 10. do 16. října

nenechte_si_ujit
Další zajímavé literární akce jsou tu! I tento týden si přijdou příznivci knih na své. V nabídce je opět mnoho poutavých událostí, které nám zpříjemní sychravé podzimní počasí. Začtěte se do prezentovaných akcí a vybírejte!

Druhý říjnový týden budeme mít na výběr opět z různorodých událostí. Na programu jsou křty knih, autogramiády, tradiční knižní veletrh a nový literární festival.

Hned v pondělí 10. října se můžete těšit na autogramiádu slavného spisovatele Chucka Palahniuka, která se uskuteční v Praze, v Paláci knih Luxor. Tento autor je již legendou světové literatury a mezi jeho dílo patří například slavný Klub rváčů či další bestsellery jako Snuff, Tvé překrásné já, Prokletí a mnoho další zajímavých titulů. Fanoušci tohoto autora a jeho knih si mohou přijít něco podepsat od 15.30. 

V pondělí 10. října se koná velice zajímavé setkání také v Domu knihy v Ostravě. S návštěvníky se zde setká česká autorka žijící ve Francii Marta Davouze. Po bestselleru Dům v Bretani autorka vydává další příhody ze svého bretaňského domova, cest do vlasti či dovolených po Evropě. V knize Loď v Bretani nechybí humor i sarkasmus, autorka nešetří sama sebe i ostatní. Marta Davouze je spisovatelka a publicistka, po revoluci založila v Praze Společnost Franze Kafky. Doposud jí vyšly čtyři knížky, kromě zmíněného Domu v Bretani jsou to tituly Podobizny lásky, Vypadni z mýho života! Zrcadlení. Akce začíná v 16.00.

V úterý 11. října se v Knihovně Jiřího Mahena v Brně koná zábavná akce pro děti. Od 16.30 se zde uskuteční Čtení pro nejmenšíTato událost je vhodná již pro ty úplně nejmenší děti od dvou do pěti let, samozřejmě v doprovodu dospělého. Předčítat se bude knížka Hup a Hop na moři, která vypráví dobrodružství kormidelníka Rybičky a dvou opičáků, které zachránil ze zatopeného ostrova. Krásné příběhy pomohou dětem rozvíjet jejich fantazii, proto neváhejte a vezměte svoje ratolesti na úterní předčítání. Akce se koná na pobočce v Bohunicích.

Nejen v Brně myslí na ty nejmenší. V Ústí nad Labem se ve středu 12. října uskuteční v Severočeské vědecké knihovně Tátovské čtení. Každý měsíc zde jeden tatínek předčítá z knížky malým dětem. Tentokrát bude svoji oblíbenou pohádku číst Roman Exner. Připravena je i kreativní pohádková dílna, kde si budou moci děti něco pěkného vytvořit. Akce se uskuteční od 16.30.

Ve středu 12. října se do Paláce knih Luxor v Praze sejdou všichni příznivci úspěšných blogerek Lucie a Nicol Ehrenbergerových, které zde budou mít od 17.00 autogramiádu. Akce se uskuteční u příležitosti vydání jejich motivačního diáře A Cap of Style 2017. Tento diář neslouží pouze pro zaznamenávání plánovaných událostí a programu, ale také se díky němu dozvíte jak si zorganizovat čas, jak se efektivně učit nebo jak se sbalit na cesty. Především mladší generaci si tuto autogramiádu jistě nenechá ujít.

Ve čtvrtek 13. října se bude v pražském Paláci knih Luxor křtít nová kniha Wabiho Daňka Neublížit (… a neposrat se). Tato kniha je napsaná formou rozhovoru o známém autorovi slavné písnička Rosa na kolejích se dozvíte spoustu nového. Wabi Daněk nechá čtenáře nahlédnout do svého dětství v 50. letech, kdy musel vyrůstat bez otce uvězněného za vykonstruované obvinění. Také se dozvíte jaký měl vztah ke svým fanynkám či dokonce jaký má názor na současné dění v Evropě a ve světě. Spoluautorem knihy je David Laňka. Křest začíná v 16.00.

V pátek 14. října se milovníci poezie mohou zúčastnit v Pardubicích večera nazvaného Poezie pod klenbouVe sklepě Krajské knihovny představí svoje originální verše básník Jiří Alexa. Nebude chybět ani hudební doprovod, o který se postará Dalibor Pšenička, zpěvák a hudebník. Událost začíná od 18.00.

V pátek 14. a sobotu 15. října se v Havlíčkově Brodě koná již šestadvacátý Podzimní knížní veletrhNa již tradičním veletrhu se představí více než 163 vystavovatelů a při autorských čteních, autogramiádách vystoupí neuvěřitelných 150 spisovatelů, překladatelů či ilustrátorů. Mimo jiné se můžete těšit na Zdeňka Svěráka, Michala Viewegha, Martina Hlinského, Ivana Krause, Václava Klause, Ivana Klímu nebo Václava Větvičku. Kompletní program naleznete na stránkách veletrhu.

V sobotu 15. října se v prostoru Elektra v pražských Holešovicích koná první ročník literárního festivalu pro mládež Humbook, který pořádají nakladatelství Fragment a CooBoo. Na festivalu se představí české i světové hvězdy literatury pro mládež. Těšit se můžete na americké autory, přijede například Christopher Paolini, autor fantasy série Eragon či Ruta Sepetysová, která napsala oceňovaný román V šedých tónech Sůl moře. Ruská spisovatelka Natalja Ščerba zde představí nejslavnější ruskou fantasy Časodějové. Samozřejmě ale nebudou chybět i čeští autoři jako Míša Burdova, Marie Rejfová či Lenka Dostálová. Festival začíná ve 12.00, více o programu se můžete dozvědět na Facebooku.

Doporučení:
Share

Napsat komentář