Ukázka z knihy Ree Drummondové: Z lodiček do traktoru

Z-lodicek-do-traktoru
Pohádkový biografický příběh plný osobitého, někdy trpkého humoru, v němž autorka popisuje seznámení s budoucím manželem, svatbu, první rok manželského života na obří farmě a narození dítěte. Přečtěte si ukázku z knihy, která vychází v edici Pro ženy s nadhledem, nakladatelství Jota

 

Z lodiček do traktoru: Ree Drummondová

Rozhodla jsem se, že zajdu do J-Baru, místní nálevny, kde se mělo sejít pár mých kamarádů na vánoční přípitek. Nejdřív jsem pozvání odmítla, ale teď už se sklenička chardonnay nezdála být jen lákadlem, ale přímo nutností. Povinností. Byla jsem ale rozcuchaná a neupravená – odvrácená strana skutečnosti, že člověk víc než osmačtyřicet hodin neopustil ložnici. Stejně jsem neměla na koho dělat dojem. Jsem koneckonců ve svém rodném městě, ve městě, které mě vychovalo, a i když je docela zámožné a malebné, není to zrovna město, kde se musíte hodit do gala, když si chcete zajít na sklenku vína.

S tímto vědomím jsem si opláchla obličej, lehce si přejela oči řasenkou – naprostá nutnost pro bledolící zrzku se světlýma očima – a rozpustila si vlasy. Hodila jsem na sebe vyrudlý světlomodrý rolák a svoje oblíbené potrhané rifle, přejela si rty jelením lojem a vyletěla ze dveří. Za čtvrt hodiny už jsem byla ve společnosti svých starých kamarádů a sklenky vína, spokojená, že se nacházím mezi lidmi, s nimiž se znám odjakživa.

A tehdy jsem ho spatřila – kovboje – přes celou místnost. Byl vysoký, silný a tajemný, ucucával lahvové pivo a na sobě měl džíny, a jak jsem si všimla, kovbojské boty. A jeho vlasy. Měl velmi krátkou, šedivě stříbrnou hřívu – příliš šedivou na věk, o němž vypovídal jeho obličej, ale dost šedou na to, abych málem proletěla stropem díky všemožným fantaziím, v nichž vystupoval Cary Grant ve filmu Na sever severozápadní linkou. Okouzlující, ale pouhá vize, tenhle muž, co vypadal jako z reklamního plakátu na Marlboro, drsná postava na druhém konci sálu. Chvíli jsem ho pozorovala, pak jsem se zhluboka nadechla a vstala. Potřebovala jsem vidět jeho ruce.

Nenápadně jsem se propletla do míst, kde postával. Nechtěla jsem na sebe upozornit, natáhla jsem se pro čtyři třešně na tácku s občerstvením a položila je na papírový ubrousek. Při tom jsem zahlédla jeho ruce. Byly velké a silné. Bingo.

© Ree Drummondova, 2011
Translation © Petra Šmidova, 2012
© Nakladatelstvi JOTA, s. r. o., 2012

 

Knihu Z lodiček do traktoru vydalo nakladatelství Jota

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZ lodiček do traktoru
Kovbojská romance

Drummondová, Ree

Jota, 2012

Napsat komentář