Ledové osvěžení

doba-ledova-ledova-dobrodruzstvi1
Děti mají dnes plné ruce mobilů a další elektroniky, zatímco knihu do ruky nevezmou. Co takhle zkusit komiks? Zajeďte si na dovolenou bez wi-fi připojení a vezměte s sebou vtipná dobrodružství s Manym, Diegem a samozřejmě i s veverkou!

Staří známí z dnes již kultovní Doby ledové ožívají znovu v kresbách  Shelli Parolineové a Bradena Lamba. Nejde o pouhou přeměnu filmu do komiksového zpracování, ale můžete se těšit na zcela nové scénáře Caleba Monroa, které přinášejí další příběhy party zvířátek. Máte-li je rádi a vždy netrpělivě očekáváte  další pokračování filmu, určitě se dobře pobavíte. Příjemné čtení nejen pro děti, které tak zoufale málo čtou, ale i pro jejich rodiče. Je třeba dětem ukázat, že i Vy dokážete odložit mobil a vzít do ruky starý dobrý papírový zdroj informací, cítit vůni barevného tisku a číst. A proč nezačít právě s komiksem a právě o prázdninách? Dle mého názoru je to nejvhodnější doba. Postavičky jsou ve srovnání s filmem velmi povedené, posuďte sami v ukázce. 

Nenechte si ujít nová komiksová dobrodružství vašich přátel z Doby ledové, která ve filmu nikdy neuvidíte. Jsou stejně milí, stejně vtipní a stejně upovídaní. Sid, Manny, Diego, Ellie, vačičáci a šavlozubá veverka vás přicházejí znovu pobavit.

Ohlasy

„Poprvé tu v češtině seženeš komiks, ve kterém hrají hlavní roli lenochod Sid, chlupatý mamut Manny a jejich další kámoši. Sáhni po knížce Doba ledová: Ledové dobrodružství!“

– 21. století JUNIOR

„Vám možná Sid, Manny a Diego moc neříkají, ale děti je milují.“

– Blesk pro ženy

„Jednotlivé komiksové příběhy jsou přitom originály, které v žádném ze čtyř filmů nenajdete.“

– Děti a my

Doba ledová: Ledová dobrodružství

Autoři: Caleb Monroe, Shelli Parolineová, Braden Lamb
Přeložili: Václav Dort, Martin Trojan

Počet stran: 48
Vazba: vázaná
Formát: 215×215 mm
ISBN: 978-80-86839-62-2
Doporučená cena: 249 Kč

 

Knihu Doba ledová: Ledová dobrodružství vydalo
nakladatelství Comics Centrum.


Nakladatelství Comics Centrum vzniklo v roce 2003. Zakladatelé nakladatelství získali své zkušenosti s comicsem již v roce 1993 prací na magazínu Comics Arena a následně stáli u zrodu nakladatelství Crew, jehož pak byli v letech 1997–2000 spolumajiteli.  Ve své produkci se Comics Centrum zaměřuje na comicsové příběhy určené především dospělým čtenářům, na díla zajímavá po scénáristické i grafické stránce.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDoba ledová: Ledová dobrodružství
Doba ledová

Caleb Monroe, Shelli Parolineová, Braden Lamb

Comics Centrum, 2012

Napsat komentář