Zasoutěžte si o humorný příběh z Evropského parlamentu

Merde-po-evropsku-perex
Jak dopadlo skutečné hlasování o brexitu už víme, ale v příběhu, který vám dnes představíme, se k němu teprve schyluje. Angličan Paul West má dokonce příležitost do jeho výsledků zasáhnout. Ale skutečně to udělá, i když ho to může mnohé stát?

Evropská unie a její mouchy

Nový humoristický román z oblíbené série Merde!

Jeden Brit v Bruselu. Dvě Francouzky. A opravdu velká kupa merde.

Merde je zpátky a tentokrát si Stephen Clarke vzal na mušku svého britského ostrovtipu opravdu velké zvíře – byrokratický aparát Evropské unie.

Vážně ti cvoci z Bruselu chtějí postavit mimo zákon bingo, dudy a slaninové chipsy?! A skutečně inkoust na bankovkách eura způsobuje u mužů impotenci?! Ale kdeže. Ovšem nelze popřít, že instituce Evropské unie mají četné mouchy. A hrozí, že jich ještě přibude, protože se do Bruselu právě vydal také Angličan Paul West, aby byl k ruce francouzské poslankyni Evropského parlamentu. Na vlastní oči se tak může přesvědčit, jaký je to neskutečný blázinec. A spolu s tím, jak se kvapem blíží referendum, v němž bude celá Británie hlasovat o setrvání v EU, má Paul West dokonce příležitost sám zasáhnout do jeho výsledků. Jenže napřed se musí rozhodnout: je lepší nepřítel, kterého už známe, nebo riskovat brexit? A dobře ví, že ho rozhodnutí může stát mnohem víc než jen příjemný europlat.

 

Merde po evropsku

Autor: Stephen Clarke

Vydalo: nakladatelství Plus
Překlad: Richard Podaný
Počet stran: 286
Vazba: vázaná
Vydáno: 6/2016
ISBN: 978-80-259-0548-7

Přečtěte si více o knize Merde po evropsku, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Plus patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si také stáhnout ukázku.

Plus_Albatros-Media

Nakladatelství Plus se zaměřuje na kvalitní literaturu různých žánrů od humoristických románů po krimi. Přináší významná díla světové literatury i českou prózu, klasická díla z žánru strašidelné povídky a také se věnuje objevné literatuře non-fiction a komiksům.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

Musím připustit, že jsem svému užvaněnému anglickému společníkovi neřekl úplnou pravdu. Vlastně jsem nepracoval pro francouzskou poslankyni EP. Nebo zatím ne.
A do Bruselu jsem přijel až dneska. Na pozvání kamarádky Elodie, dcery svého někdejšího pařížského šéfa Jeana-Marieho. No, říkám na pozvání, ale spíš to bylo předvolání: „Máš rezervaci v hotelu Empereur Napoléon Bonaparte v Bruselu. Zavolej mi, povím ti víc.“
Samozřejmě jsem chtěl vědět víc hned, ale byla ochotná povědět jen tolik, že mi hodlá nabídnout groteskně dobře placenou práci na ochraně ohrožených jazyků. Když jsem se zajímal, jestli se kvůli tomu budu muset trmácet po amazonských pralesích, zasmála se a řekla: „Ne, leda tak v močce po bretonských prasatech.“ Ale poslala mi lístek na vlak, první třída, a tak jsem se ocitl v Bruselu, navnaděný, ale taky s neodbytnou otázkou, jestli to celé není úplná pitomost.
Snažil jsem se přesvědčit sám sebe, že jakékoli moje pochybnosti jsou jen symptomem odporného nevděku. Elodie mi koneckonců slíbila štědrý hryzanec z eurorozpočtu jen proto, abych pro ni přijel pracovat na krátkodobou smlouvu. Z čeho mám takový strach? Dokonce mi šťavnatý kus vyplatila předem. Ať se stane cokoli, aspoň pár týdnů se mi to štědře vyplatí. (str. 12)

 

O autorovi

Stephen Clarke (1958) je britský novinář a spisovatel žijící v Paříži. Jeho první román z roku 2004 (česky jako Merde! Rok v Paříži) se stal světovým bestsellerem. Merde po evropsku je už šestým pokračováním této oblíbené humoristické řady. V mezičase napsal mimo jiné ironickou příručku Tak pravil hlemýžď (č. 2011), netradiční průvodce po městě lásky Obnažená Paříž. Tajný život města (č. 2012) a kuriózní životopis anglického krále Eduarda VII. Jeho Veličenstvo Bertie (č. 2014).
(Zdroj informací: nakladatelství Plus)

 

Vyhrajte knihu Merde po evropsku

Stephen Clarke si tentokrát vzal na mušku opravdu velké zvíře – nebál se totiž upozornit na mouchy, podivná nařízení a další nedostatky Evropské unie. Právě do Evropského parlamentu totiž zasadil děj své nové knihy a Angličana Paula Westa poslal, aby byl k ruce francouzské poslankyni. Jak to celé dopadne, zo si pojďte právě nyní přečíst.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Plus patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Merde po evropsku vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Merde po evropsku
probíhá od 31. července do 13. srpna 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 humoristické romány Merde po evropsku

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMerde po evropsku
Jeden Brit v Bruselu. Dvě Francouzky. A opravdu velká kupa merde.

Clarke, Stephen

Plus, 2016

Zasoutěžte si o humorný příběh z Evropského parlamentu - DISKUZE

Počet reakcí: 3
  1. Acissej napsal:

    Dnes dorazila dlouho očekávaná výhra Merde po evropsku, děkuji!

  2. jcerny napsal:

    Právě jsem se vrátil z Hradu (pardon- z pošty). I když jsem si přinesl zásilku : Já se vrátím, vracet se tam nebudu. Raději si sednu a budu si číst.
    Předpokládám, že z toho patrno : Kniha vpořádku u výherce. Díky.

  3. Anicka59 Anicka59 napsal:

    Dobrý den, právě jsem z rukou poštovní doručovatelky přebrala tuto svoji výhru za kterou moc děkuji. Kniha došla v naprostém pořádku a bude čekat na přečtení v mé domácí knihovničce

Napsat komentář