Zasoutěžte si o detektivku z ostravské periferie

Deti-hnevu-perex
Když je nalezeno zohavené tělo muže, kroky kriminalistů vedou neomylně k místnímu podivínovi. Brzy se však ukazuje, že na pozadí celého případu se skrývá mnohem více a je do něj zapleteno hned několik lidí z odlišných společenských vrstev.

Kdo zavraždil vlivného podnikatele?

Příběh s detektivní zápletkou zavádí čtenáře do neutěšeného prostředí ostravské periferie, kde je nalezeno tělo zavražděného muže. Ačkoli první stopy policejního vyšetřování vedou téměř neomylně k místnímu podivínovi, vyšetřovatelé začínají postupně rozkrývat složitě spletenou síť mezi lidmi ze zcela odlišných společenských vrstev. Na jedné straně tak stojí novodobá „elita“ v podobě podnikatele Daniela Gavly a političky Jany Bittnerové, proti nim pak gambler Pavel se svou sestrou a otcem.

Přestože by se mohlo zdát, že jediným pojítkem mezi těmito postavami je více či méně zdařilé balancování na hraně zákona, čtenář brzy začíná tušit, že je spojuje daleko víc.

Příběh je navíc obohacen o vyprávěcí linii sahající až do předválečných časů a odkrývající nejen pozadí detektivní zápletky, ale především to, jak snadno se člověk stává obětí hněvu, dějinných událostí i promlčené spravedlnosti.

 

Děti hněvu

Autorka: Nela Rywiková

Vydalo: nakladatelství Host
Počet stran: 287
Vazba: vázaná
Vydáno: 6/2016
ISBN: 978-80-7491-561-1

Přečtěte si více o knize Děti hněvu, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. A nezapomeňte ani na ukázku a náš článek.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

Pavel se chvěl po celém těle. Měl strašlivou chuť na cigáro, ale neměl u sebe ani korunu. Poslední nedopalek, který našel, už vykouřil a tady pod touhle lavičkou se jak naschvál neválel ani jediný. Třásl se zimou. Chladné večery dávaly znát, že léto je u konce. Pod džínovou bundou měl jenom tričko, které nesvlékl už několik dní.
Z kapsy vytáhl starý omšelý mobil po sestře a zkoušel, jestli z něj vyždíme aspoň esemesku.
Nemáte dostatečný kredit, zablikalo na něj ze zelenkavého displeje. Pavel zaklel a schoval ruce do podpaždí, aby se zahřál.
Paneláky se pomalu nořily do večerního světla, kolem se procházelo jen několik lidí se psy a nevšímali si ho. Bylo příliš chladno, než aby se některý z nich dlouho zdržoval venku a zabýval se tím, proč tam jeden ubožák už hodinu jen tak sedí na lavičce. (str. 13)

 

O autorce

Nela RywikovaNela Rywiková (nar. 1979) pochází z Ostravy, po studiu konzervátorství a restaurátorství na brněnské Vyšší odborné škole uměleckých řemesel se usadila v Brně. Pět let pracovala jako restaurátorka a konzervátorka v Ústavu archeologické památkové péče, působila také jako pedagožka na Vyšší odborné škole uměleckých řemesel a produkční ve vydavatelství. V současné době žije a pracuje v Ostravě. Děti hněvu jsou její druhou knihou, prvotina Dům číslo 6 vyšla v nakladatelství Host v roce 2013.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Děti hněvu

V jedné z neutěšených okrajových částí Ostravy je ve zchátralém domě nalezena mrtvola muže, kterého kdosi navíc zohavil. Když se ukáže, že se jedná o jednoho ze zdejších vlivných podnikatelů, začíná se rozbíhat vyšetřování. Skutečně je pachatelem místní podivín, jak se domnívají detektivové Vejnar a Turková? A co spojuje rodinu gamblera Pavla s političkou Janou Bittnerovou? Odpovědi se dozvíte, když si přečtete novou knihu ostravské spisovatelky Nely Rywikové.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Děti hněvu vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Děti hněvu
probíhá od 28. července do 10. srpna 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 detektivní knihy Děti hněvu

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDěti hněvu

Rywiková, Nela

Host, 2016

Napsat komentář