Tvořivé nápady pro děti i dospělé

ART
S létem na mnohé z nás přichází chuť něco vytvářet a předělávat. A dnešní, tvořivé, tipy mohou být skvělou inspirací pro váš další výrobek!

Jako první vám přinášíme netradičně řešený soubor publikací nikdy nekončící zábavy, která vašim dětem může zpříjemnit dlouhé cesty. V Batůžku pro malé šikulky najdete omalovánky, samolepky a jiné pracovní sešity.

Batůžek pro malé šikulky

 

Počet stran: 70
Vazba: brožovaná
Formát: 225×273 mm
ISBN: 978-80-7529-125-7
Doporučená cena: 249 Kč

 

Roztomilý batůžek, který hlídá moudrá sova, je dokonalý společník na cesty, obsahuje totiž spoustu hodin zábavy. Se čtyřmi pracovními sešity se už nikdy nebudeš v autě, ve vlaku nebo v letadle nudit, můžeš si kreslit, vybarvovat nebo jen tak čmárat a plnit řadu zajímavých úkolů. V batůžku najdeš také 3000 nádherných samolepek. Můj báječný pracovní sešit nebo Můj suprový pracovní sešit tě potěší překrásnými obrázky, roztomilými zvířátky i kouzelnými bludišti či motýlím bingem – strany doslova překypují poutavými aktivitami. Při zábavě se sešity Moje nejkrásnější omalovánky nebo Moje úžasné kreslení se z tebe rázem stane malá umělkyně. Díky tomuto skvělému baťůžku nebudeš vědět, co je dlouhá chvíle.

Knihu Batůžek pro malé šikulky vydalo nakladatelství Slovart.

Ukázka z Batůžku

batuzek   batuzeksikulove

————————————————

Pokud patříte mezi kreativní jedince, kteří stále něco vyrábí, jistě oceníte dnešní druhou knihu, ve které najdete postupy, podle kterých vytvoříte záložky, přáníčka, ozdobné krabičky a mnoho dalšího!

Cardmaking

Autorka: Jitka Ščerbová

Počet stran: 64
Vazba: brožovaná
Formát: 170×235 mm
ISBN: 978-80-247-5574-8
Doporučená cena: 199 Kč

 

Cardmaking představuje soubor různých technik, kterými vytváříme originální papírová přání, knižní záložky, darovací obálky, pozvánky, jmenovky, ozdobné visačky, obaly a krabičky, adventní kalendáře apod. Zároveň tak nazýváme zájmovou dekorativní činnost, jež díky kreativnímu a relaxačnímu charakteru oslovuje stále více nadšenců po celém světě. Cardmaking vzešel ze scrapbookingu (tvorba fotoalb a deníků), dnes mají společné zejména materiály a techniky.
Tato publikace je určena všem, kteří rádi vytvářejí papírová blahopřání, pozvánky, dárkové krabičky, záložky a další papírové drobnosti z oblasti cardmakingu. Kniha nabízí tvůrcům možnosti, jak pracovat s výtvarnými prostředky, jako jsou barevné kombinace nebo plošné i prostorové ozdoby. Na příkladech kompozic ukazuje, jak je lze uspořádat a čím doplnit. Informace doprovázejí názorné fotografie více než stovky projektů i praktické rady, jak se vyhnout úskalím, která se mohou v průběhu tvorby vyskytnout. Dále kniha seznamuje s 20 cardmakingovými styly, představuje jejich hlavní prvky a uvádí též další zdroje inspirace z mezinárodního cardmakingového designu.

Knihu Cardmaking vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka z knihy

cardmaking   cardmake

Ukázku najdete také na stránkách nakladatelství!

————————————————

A jestli dárky radši kupujete než vyrábíte, co se zdokonalit v jejich balení? V knize Balíme dárky najdete řadu originálních způsobů, jak na balení dárků vyzrát!

Balíme dárky

Autorka: Ghylenn Descampsová
Přeložila: Ivana Sůsová

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 195×225 mm
ISBN: 978-80-7359-494-7
Doporučená cena: 249 Kč

 

Skoncujme s obyčejným, nudným balením dárků! 30 krásných dárkových balení…
Naučme se balit dárky s elegancí, nápaditě, s nádechem exotiky.
Parfém, bižuterii, hračku, láhev, ale i obyčejné bonbony nebo sušenky můžete darovat v tak půvabném obalu, že se sám stane drobným dárkem. Kapsičky, krabičky, taštičky i látkové japonské balení furošiki, barevné a ozdobné, to všechno vám bude hravě vznikat pod rukama. Po několika užitečných lekcích práce s papírem i jinými materiály dokážete stylově a rafinovaně zabalit naprosto cokoli.
Darujte radost!

Knihu Balíme dárky vydalo nakladatelství Metafora.

 

————————————————

Patříte-li mezi milovníky módy, jistě vám není neznámý časopis Vogue. Zkuste si zahrát na návrháře a oživit barvami nejkrásnější modely, které se v časopisu objevily! Právě to vám umožní Vogue – kniha omalovánek.

Vogue – kniha omalovánek

Autor: Ian Webb

Počet stran: 96
Vazba: brožovaná
Formát: 220×285 mm
ISBN: 978-80-7529-130-1
Doporučená cena: 299 Kč

 

Jedinečná kniha omalovánek módního návrháře Iana R. Webba, které nakreslil podle původních modelů kultovního časopisu Vogue. Představované modely vznikaly podle návrhů z padesátých let, slavné éry extravagantních klobouků, které dokonale ladily s lodičkami, vosích pasů a odměřené elegance. Tímto obdobím se inspiruje také řada dnešních nárhářů, jako jsou Miuccia Prada, Dolce & Gabbana a Raf Simons. Staňte se na chvíli módní návrhářkou nebo návrhářem! Obrázky můžete vybarvit podle textů v duchu původních modelů, které posloužily jako předloha, a nebo zapojit fantazii a zvolit si vlastní barvy a vzory.

Knihu Vogue – kniha omalovánek vydalo nakladatelství Slovart.

Ukázka z knihy

vogue   vogueomalovanky

————————————————

Dnešní tipy zakončí kniha, díky které naučíte děti nosit ponožky. Protože když máte na nohou místo obyčejných ponožek hada, medvěda nebo ovečku, nepřichází v úvahu, že byste takové ponožky nenosili!

Zvířecí ponožky

Autorky: Elke Reith, Sabine Schidelko 

Počet stran: 48
Vazba: paperback
Formát: 170×230 mm
ISBN: 978-80-271-0045-3
Doporučená cena: 199 Kč

 

Dětičky, ukažte svoje nožičky! A na nich svoje oblíbené zvířátko! Ať už si obléknete ponožky či podkolenky, jednobarevné, pruhované, puntíkované nebo se skvrnami. Zvířecí společníci na vašich nožičkách vás nejen zahřejí, ale i potěší a vykouzlí úsměv na vaší tváři. Divoká liška, had s červeným jazykem, tlustý medvěd, něžná ovečka a další roztomilá zvířátka. Poproste svojí maminku, babičku nebo sestřičku, aby vám upletla nebo uháčkovala některé z 13 zvířecích ponožek. Mějte svůj svět veselý a pestrý!

Knihu Zvířecí ponožky vydalo nakladatelství Grada.

 


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBatůžek pro malé šikulky

Slovart, 2016

zobrazit info o knizeCardmaking
barvy, tvary, styly

Ščerbová, Jitka

Grada, 2016

zobrazit info o knizeBalíme dárky

Descampsová, Ghylenn

Metafora, 2016

zobrazit info o knizeVogue – kniha omalovánek

Webb, Ian R.

Slovart, 2016

zobrazit info o knizeZvířecí ponožky
Pletené i háčkované

Reith, Elke – Schidelko, Sabine

Grada, 2016

Napsat komentář