Zasoutěžte si o humoristický román z Bruselu

Merde-po-evropsku-perex
Angličan Paul West se vydává do Bruselu, aby zde byl k ruce francouzské poslankyni Evropského parlamentu. Co všechno uvidí v zákulisí byrokratického aparátu zvaného Evropská unie? O tom si pojďte přečíst více…

Blázinec jménem Evropská unie

Nový humoristický román z oblíbené série Merde!

Jeden Brit v Bruselu. Dvě Francouzky. A opravdu velká kupa merde.

Merde je zpátky a tentokrát si Stephen Clarke vzal na mušku svého britského ostrovtipu opravdu velké zvíře – byrokratický aparát Evropské unie.

Vážně ti cvoci z Bruselu chtějí postavit mimo zákon bingo, dudy a slaninové chipsy?! A skutečně inkoust na bankovkách eura způsobuje u mužů impotenci?! Ale kdeže. Ovšem nelze popřít, že instituce Evropské unie mají četné mouchy. A hrozí, že jich ještě přibude, protože se do Bruselu právě vydal také Angličan Paul West, aby byl k ruce francouzské poslankyni Evropského parlamentu. Na vlastní oči se tak může přesvědčit, jaký je to neskutečný blázinec. A spolu s tím, jak se kvapem blíží referendum, v němž bude celá Británie hlasovat o setrvání v EU, má Paul West dokonce příležitost sám zasáhnout do jeho výsledků. Jenže napřed se musí rozhodnout: je lepší nepřítel, kterého už známe, nebo riskovat brexit? A dobře ví, že ho rozhodnutí může stát mnohem víc než jen příjemný europlat.

 

Merde po evropsku

Autor: Stephen Clarke

Vydalo: nakladatelství Plus
Překlad: Richard Podaný
Počet stran: 286
Vazba: vázaná
Vydáno: 6/2016
ISBN: 978-80-259-0548-7

Přečtěte si více o knize Merde po evropsku, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Plus patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si také stáhnout ukázku.

Plus_Albatros-Media

Nakladatelství Plus se zaměřuje na kvalitní literaturu různých žánrů od humoristických románů po krimi. Přináší významná díla světové literatury i českou prózu, klasická díla z žánru strašidelné povídky a také se věnuje objevné literatuře non-fiction a komiksům.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

„To je trochu extrémní řešení, ne?“ namítl jsem. „Kdyby Evropa bezhlavě zakazovala všechno, z čeho někdo hodil šavli, byla by dneska kořalka nezákonná v osmadvaceti zemích. A na jedení kebabu pozdě v noci bychom už jenom vzpomínali.“
„No, možná je nemusíme zakázat úplně, spíš by to šlo zařídit, aby se sakra těžko prodávaly. Třeba by šel zavíst novej zákon, podle kterýho se ústřice před prodejem musejí humánně usmrtit. Chápete, třeba přinutit restaurace, aby každou před otevřením elektricky omráčili. Anebo nasadit tu starou dobrou strategii rovný okurky, jako že by se ústřice nesměly prodávat, pokud nemaj dokonale oválný škeble. To by Žabožrouti pěkně splakali nad svým gurmánským vejdělkem, co?“
„A vy tohle celé jako dokážete?“
„Dělám pro jednoho poslance EP, co má na starosti potraviny a stravování. Takže zkusit to můžu.“
„Pane jo.“ (str. 11)

 

O autorovi

Stephen Clarke (1958) je britský novinář a spisovatel žijící v Paříži. Jeho první román z roku 2004 (česky jako Merde! Rok v Paříži) se stal světovým bestsellerem. Merde po evropsku je už šestým pokračováním této oblíbené humoristické řady. V mezičase napsal mimo jiné ironickou příručku Tak pravil hlemýžď (č. 2011), netradiční průvodce po městě lásky Obnažená Paříž. Tajný život města (č. 2012) a kuriózní životopis anglického krále Eduarda VII. Jeho Veličenstvo Bertie (č. 2014).
(Zdroj informací: nakladatelství Plus)

 

Vyhrajte knihu Merde po evropsku

Angličan Paul West se vydává za prací do Bruselu, a to přímo do sídla Evropského parlamentu. Na vlastní oči se tak může přesvědčit, zda je celá Evropská unie skutečně jeden velký blázinec. Její četné mouchy nelze přehlédnout a s Paulovým příjezdem reálně hrozí, že jich několik ještě přibude. Jemu však momentálně dělá vrásky spíše hlasování o setrvání jeho domoviny v EU, které se kvapem blíží a jehož výsledek může Paula stát nejen velkorysý europlat. Jak hlasování o brexitu dopadlo ve skutečnosti, už víme, ale pokud vás zajímá románový výsledek a také to, jak ovlivnil Paulův život, neváhejte a začtěte se do šestého pokračování oblíbené humoristické série knih, jejímž autorem je Stephen Clarke.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Plus patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Merde po evropsku vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Merde po evropsku
probíhá od 27. června do 10. července 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 humorné knihy Merde po evropsku

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMerde po evropsku
Jeden Brit v Bruselu. Dvě Francouzky. A opravdu velká kupa merde.

Clarke, Stephen

Plus, 2016

Zasoutěžte si o humoristický román z Bruselu - DISKUZE

Počet reakcí: 4
  1. ala12 napsal:

    Dnes mi poštou došla výhra, kniha Mateřská, ale určitě ne dovolená! Byla jsem velmi překvapena, jelikož soutěž skončila teprve 4. srpna! Věřím, že tato knížka potěší i naši vnučku, která bude rodit letos v prosinci.

  2. olly napsal:

    Dobrý den,

    vyhrála jsem v soutěži knihu „Merde po evropsku“. Bohužel mi domů stále nedorazila :(
    Mohu se zeptat, kde je problém? Na knihu se moc těším.

    S pozdravem,
    olly

    • Alena Badinová Alena Badinová napsal:

      Dobrý den,

      soutěž končila 10.července, to je ještě brzy na doručení. U nakladatelství sdružených v Albatros media totiž trvá doručení výher vždy minimálně měsíc, o prázdninách i déle kvůli dovoleným a inventurám skladů.
      Pokud by Vám kniha nedorazila do konce prázdnin, tak se znovu ozvěte. Osobně si ale myslím, že do té doby Vám kniha přijde.

Napsat komentář