Nenechte si ujít v týdnu od 20. do 26. června 2016

192_big
Téměř všichni se už nemůžeme dočkat blížích se prázdnin a je jedno, jestli jsme školou povinní nebo je nám o pár let více. Prázdninová atmosféra se dotkne každého bez ohledu na věk. Zpříjemněte si čekání na prázdniny návštěvou některé z literárních akcí.

Ve středu 22. června od 17.00 bude autorka Radka Třeštíková podepisovat další ze svých knih o vztazích obou pohlaví s podtitulem Dvanáct žen, dvanáct osudů propojených v jednom románu. Novinka nese název Bábovky a pro autogram si můžete přijít do Paláce knih Luxor v Praze. Mladá autorka se čtenářům nepředstaví poprvé. Ti pozornější určitě zaznamenali předchozí tituly To prší moře a Dobře mi tak.

Středa 22. června je neobyčejně bohatá na akce spojené s literaturou, a tak můžete zavítat i na akci pořádanou knihovnou v Hradci Králové s názvem Čapek zamilovaný. Divadelní spolek Jesličky si připravil scénické čtení z Čapkových Listů Anielce. Čtení bude prokládáno vybraným hudebním doprovodem. Open air akce se koná na malém pódiu na Malém náměstí přímo v Hradci Králové od 18.15.

V Domě čtení (Ruská 1455/192) v Praze připravili organizátoři na středu 22. června zajímavou akci s názvem Víno a literatura. Od 18.00 zde přednáší Pavel Kukal – odborník na víno i literaturu. Dozvíte se, jak víno inspirovalo literaturu a naopak, o víně v poezii, jak se o víně praví ve Svatováclavských legendách a mnoho dalšího.

Čtvrtek 23. června bude posvícením pro všechny milovníky dětských knížek, protože od 16.00 křtí v Paláci knih Luxor v Praze svoji novinku plnou pohádek autor Luboš Procházka. Knihu s názvem O tom, že někdy i hrábě rozkvetou doplnil svými ilustracemi Václav Ráž. Kmotry bude mít knižní novinka hned dva a to herečku Zlatu Adamovskou a zpěváka Dana Nekonečného. Po samotném křtu následuje autogramiáda.

V pátek 25. června zažije Brno už osmé finále soutěže Brněnská sedmikráska. Cílem je složit co nejlepší báseň, ve které bude město Brno hrát hlavní roli. Slavnostní akt hostí od 19.00 Alžbětinská scéna Divadla Husa na provázku. Soutěž je pravidelně vyhlašována časopisem Host a výherce obdrží šek na 10.000 korun.


  Navštivte některou z námi prezentovaných literárních akcí.

Další inspiraci můžete čerpat z našeho Kalendáře akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář