Nenechte si ujít v týdnu od 6. do 12. června 2016

192_big
Přenesli jsme se velkým skokem ze zimy rovnou do léta, které přímo vybízí k vycházkám, návštěvě kulturních akcí a pobytu mimo domov. I pro nadcházející týden jsme vybrali pozvánky na zajímavé literární akce, kde si přijdou na své všechny věkové skupiny.

V úterý 7. června od 17.00 uvede Palác knih Luxor v Praze další autogramiádu známých hereček, které si své literární tužby začaly realizovat nejprve prostřednictvím blogu, který se pak transformoval do knižní podoby. Řady píšících hereček čítající nejen Marii Doležalovou a Aňu Geislerovou tak rozšířily Berenika Kohoutová a Marika Šoposká se svou prvotinou Sedmilhářky.

Ve středu 8. června se v Knihovně Jiřího Mahena (Kobližná 4) v Brně chystá od 10.30 knižní představení pro všechny slyšící i neslyšící děti. Sudentka JAMU Nikola Vaňková sehraje scénku s názvem Dobrodružství opičky Rozárky – O rackovi a kočce. Překlad do znakové řeči je samozřejmě zajištěn.

Ve středu 8. června můžete zavítat do Domu čtení v Praze (Ruská 1455/192) na autorské čtení Milana Ráčka, který představí svoji novinku Na jeden život až příliš. Jedná se o román zachycující osudy vojáka v první polovině 20. století, který prošel první i druhou světovou válkou. Autor v roce 1968 emigroval do Rakouska, kde trvale žije a pracuje (Hříčky pravdy, …). Je také členem rakouské pobočky PEN klubu.

Ve čtvrtek 9. června od 17.00 pořádá knihkupectví Academia ve spolupráci s Ústavem pro českou literaturu Akademie věd ČR (náměstí Svobody 13) v Brně akci pro dospělé čtenáře, respektive posluchače. Ondřej Sládek přednese příspěvek na téma Co by bylo v deníku Jana Mukařovského, kdyby si ho psal. Jak Mukařovský byl významný literární historik, teoretik a člen Pražského lingvistického kroužku.

Projekt LiStOVáNí spojený hlavně se jménem herce Lukáše Hejlíka si získává stále více příznivců. Aktuálně budou herci prezentovat novou povídkovou knihu Roberta Fulghuma Poprask v sýrové uličce a to ve čtvrtek 9. června od 19.30 v Olomouci v Divadle na Šantovce (Polská 1). Po představení bude možno zakoupit tuto knihu i další Fulghumovy knihy.


Navštivte některou z námi prezentovaných literárních akcí.

Další inspiraci můžete čerpat z našeho Kalendáře akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář