Nenechte si ujít v týdnu od 23. do 29. května 2016

192_big
Jaké akce spojené s knihami můžete v příštím týdnu navštívit? Vybrali jsme pro vás pozvánky, které potěší milovníky historie, zvířat či největšího českého velikána Cimrmana. A nechybí pozvánka na další čtení Klubu knihomolů – tentokrát si děti vyzkouší, jaké to je být nevidomý.

Rádi se touláte naší historií? Pak asi určitě znáte Toulky českou minulostí Petra Hořejše. Knižní série se dočkala svého rozhlasového zpracování. S jeho autory Josefem Veselým a Jaromírem Ostrým se můžete setkat v Knihovně Karla Dvořáčka ve Vyškově v úterý 24. května 2016. Setkání se koná v rámci Literárního čaje o páté, začátek je tedy, jak z názvu vyplývá, plánován na 17 hodin.

Máme rádi zvířata, zvířata, protože jsou chlupatá a mají hebkou srst, zpívá Jitka Molavcová. Notujete si s ní? Možná by vás mohla zaujmout kniha Miroslava Bobka nazvaná Trojský lev – ze zápisníku ředitele ZOO. V krátkých fejetonech a sloupcích se věnuje samozřejmě zvířatům, jejich chovu v zoo i ochraně ve volné přírodě, a neomezuje se jen na pražskou zoo – podíváte se i do evropských a asijských zoologických zahrad. Jeho knihu, o jejíž vydání se postaral Radioservis, pokřtí v úterý 24. května 2016 v Paláci knih Luxor v Praze herec Jiří Bartoška. Prezentace spojená s autogramiádou začíná v 17 hodin.

Všichni milovníci největšího českého génia, který kdy (ne)žil, zbystřete! Vychází Nedělňátko aneb s Cimrmanem v zádech, knižní rozhovor Aleše Palána s cimrmanologem, spisovatelem a hercem Miloněm Čepelkou. Knihu, která vychází v nakladatelství Vyšehrad, představí v Literární kavárně knihkupectví Academia (Václavské nám. 34) ve středu 25. května 2016 v 17 hodin. Setkání završí autogramiáda.

Další každoměsíční čtení Klubu knihomolů v Rodinném centru Rolnička se uskuteční v pátek 27. května 2016 od 16 hodin. Tentokrát se děti zaposlouchají do příběhu O modrém světle. Prolíná se v něm příběh prvňáčka Otíka, který nerad čte, a pohádkové postavy Jaromíra, kterému zlý černokněžník kouzlem ukradl zrak. Děti, které se čtení zúčastní, se vydají spolu s Jaromírem na putování za modrým světlem. Na chvíli si vyzkouší, jaké to je být nevidomým a poznávat svět pomocí ostatních smyslů. Podaří se jim objevit modré světlo a vysvobodit Jaromíra z prokletí?

Navštivte některou z námi prezentovaných literárních akcí.

Další inspiraci můžete čerpat z našeho kalendáře akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář