Ukázka z knihy Léčivé oleje

lecive oleje nahled
Dnes už nikoho nepřekvapí, že v nabídce lékáren či prodejen se zdravým životním stylem nacházíme širokou paletu léčivých olejů. Jak s nimi ale správně nakládat, kdy je použít a jak? S odpověďmi na tyto otázky přichází souhrnná publikace Léčivé oleje.

Knihu Léčivé oleje vydalo nakladatelství Neptun.

 

Úvod

Léčivé rostlinné oleje se užívají v léčbě člověka po tisíce roků. Ovšem v moderních dějinách jsou období, kdy se na léčivé oleje dosti zapomenulo. V současnosti jsou rostlinné oleje opět v popředí zájmu a znovu pracně objevujeme jejich léčivé účinky, přestože jsou doloženy tisíciletými zkušenostmi, ale také vědecky. Je také známo dosti zdravotních problémů se kterými si moderní medicína neví rady, ale některé oleje je zvládají napravit. Pravdou je, že současná věda bohužel vždy nedokáže vysvětlit proč a jak ten či onen olej funguje. Bude trvat ještě dlouho než budeme mít takové znalosti a také technologie s jejichž pomocí objasníme mechanizmus účinku, ale možná, že se to ani nikdy nepodaří.

Připravit olej lze prakticky ze všech rostlin, neboť každá rostlina obsahuje určité množství olejů či mastných kyselin. Rostlinný olej obsahuje mnoho účinných látek, které působí pozitivně (nebo také negativně) na živý organismus. Oleje uvedené v této knize se pro léčbu nebo jako podpůrná léčba používají tisíce roků. U olejů jsou uvedeny jen nejdůležitější a doložené vlastnosti a indikace. Nelze vyloučit, že určitý olej se může někde používat i na jiné potíže, než jen na zde uvedené. Na léčivé účinky olejů existuje mnoho studií a provádí se další. Jak už to tak bývá, tak ne všechny studie se shodnou na tom samém.

Bylo by mylné se domnívat, že na všechno postačí aplikovat jen léčivý olej! Tak tomu opravdu není! Jistě jsou případy, kde postačí jen olej, ale v mnoha jiných případech je potřebné olej kombinovat s dalším typem léčby. Vždy je nutné dodržovat léčbu stanovenou lékařem a aplikaci olejů s ním konzultovat. Stávající léčba se nesmí svévolně vysadit a nahradit jinou léčbou (například oleji), tinkturami aj.) bez odborných znalostí a konzultace s odborníkem (lékařem)!

LÉKY OLEJE
zanáší a matou buněčné receptory čistí a zlepšuje buněčné receptory
oslabují imunitní systém posilují imunitní systém
působí jednorozměrně působí vícerozměrné
nevyvážené pro tělo vyvážené pro tělo
mnoho nežádoucích vedlejších účinků minimum nežádoucích vedlejších účinků

Zkrácená ukázka popisu olejů

Acai – (Acai berry (Euterpe oleracea), angl.: Acai oil

Zdroj: Olej lisovaný za studena.

Obsahuje – zde je uveden výčet důležitých látek

Vlastnosti – Adaptogen, antioxidant, adstringens, antiflogistikum, stimulans, tonikum, vazodilatans, venotonikum.

Indikace – Choroby a problémy: cévní (rozšíření a zlepšení pružnosti cév a žilek; imunitní (podpora imunitního systému); kardiovaskulární (snížení vysokého tlaku krve); kožní (akné, dermatitida, ekzém, hydratace, ochrana kůže před UV zářením, podráždění, popraskaná kůže, popáleniny, poškozené vlasy, vlasové tonikum, vrásky, záněty → působí silně protizánětlivě, zlepšení elasticity kůže); metabolické (cukrovka, ochrana buňky před poškozením, redukce vysokého cholesterolu → snížení LDL a zvýšení HDL); adaptace organizmu (na psychickou a fyzickou zátěž, zlepšení činnosti svalů).

Aplikační forma – uvedeno jak lze aplikovat

Kontraindikace a vedlejší účinky …

Poznámka

Kombinování s jinými oleji – uvedeny oleje s nimiž se dá kombinovat

Bezpečnost – uvedena bezpečnost užívání


neptun logoNakladatelství Neptun vydává zejména odborné publikace, a to především z oblasti medicíny. Na svém kontě má řadu bestsellerů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLéčivé oleje

Hemzal, Boleslav

Neptun, 2016

Ukázka z knihy Léčivé oleje - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. Jozef Zajac napsal:

    Dobrý deň, prosím vás viete mi poradiť, kde by som kúpil knihu
    Léčivé oleje
    Hemzal, Boleslav

    ďakujem Zajac

Napsat komentář